Сюжетът на следващата история се развива между България, Обединеното кралство

...
Сюжетът на следващата история се развива между България, Обединеното кралство
Коментари Харесай

Историята на един доброволец, космополит, авантюрист и мисионер

Сюжетът на идната история се развива сред България, Обединеното кралство и Филипините. А героинята в нея е веган-готвач, доброволец, космополит, авантюрист и мисионер. Това е 30-годишната Милена Божкова. Тя е от Благоевград, само че на 19 година отпътува да живее в чужбина.

В момента тя е в Северна Ирландия. В дребното градче в югоизточната част на страната Милена живее от 11 години.

„ Започнах работа в едно заведение за бързо хранене, работих там много дълго време, само че от три години към този момент съм веган-готвач и работя с хора, които имат проблеми със здравето, и заради една или друга причина биха желали да подобрят метода си на хранене”, споделя Милена за живота си сега.

Свободното си време младата жена посвещава на дела в помощ на другите.

„ Tака се случиха нещата, че се срещнах с една жена, която има сиропиталище на Филипините. Когато тя ми пусна нейното видео, аз знаех, че би трябвало да отида там. И 6 месеца покъсно към този момент бях при нея за Коледа с всички деца, за които тя и нейния екип се грижат във Филипините”, споделя Милена.

Това се случва през декември 2015 година Милена прекарва три седмици в град Олонгапо. Помага в грижите за децата от центъра – към 25, всички със болести.

Прави всичко нужно - от миене на чинии до бърсане на пода, хранене на децата, водене на децата в болничното заведение, извеждане на децата в парковете.

Година след първата си задача на Филипините, Милена още веднъж се връща там. Пак като доброволец, този път за цели пет месеца. Готви за бедните в една от най-мизерните елементи на столицата Манила – Тондо. Мизерията обаче не съумява да я разколебае и за момент.

След втората доброволческа задача на Филипините Милена се връща в Уорънпойнт и стартира да прави торти. Част от парите дава за щедрост.

Подкрепя дела на заболели хора. Друга част от средствата от сладкишите ще отидат за бъдещите задачи.

Милена се надява идната ѝ задача да е с адрес България.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР