Сюжетът е от преди няколко дни. Мястото - палатковият лагер,

...
Сюжетът е от преди няколко дни. Мястото - палатковият лагер,
Коментари Харесай

Не гилдия, а мърша frognews.bg

Сюжетът е от преди няколко дни. Мястото - палатковият лагер, разпънат пред МОЧА, с цел да брани от унищожаване Паметника на руската войска. Главните настоящи лица - публицист от телевизия " Скат " и господин с очила, високо равнище на тестостерон в кръвта и натъртено телосложение от палатковия лагер. Привидно поддържаща, само че съществена роля играят Мая Манолова, полицията и представителите на други медии. 

В обществените мрежи циркулира малко видео, което обаче показва единствено част от случилото се. В няколко минути репортерът на “Скат ” Пело Кръстев се пробва да интервюира явно раздразнените хора от палатковия лагер. Зададе няколко въпроса, на които не бе отговорено, Мая Манолова го дефинира първо като заплатен от общинската администрация и Йорданка Фандъкова публицист, след това - като фашизоиден детайл. Манолова и правилните й приятели от палатковия лагер оповестиха журналиста за подбудител и повикаха полицията, която… го разкара. 

 

Няма значение, че момчето извършва служебните си отговорности. Няма значение, че става дума за обществено място.

 

Драматичният сюжет се разигра пред очите на публицистите, които явно изчакваха свадата да завърши, с цел да чуят какво има да кажат Манолова и палаткуващите на конференция. 

 

Всичко, което се случва в границите на няколко секундното видео е тъкмо, малко и пределно ясно доказателство за това за какво публицистиката в България е на това равнище, както и за какво нямаме възприятие за взаимност в по този начин наречената " колегия ". Всичко, което се случва в границите на този клип, демонстрира за какво политиците вършат каквото си желаят, държат се безочливо с по този начин наречената “четвърта власт ”. Виждаме за какво възприятието за правдивост у нас се изпарява от ден на ден с всеки минал ден на фона на полицията, която “брани публичния ред ”, само че не от който би трябвало. 

 

Джесика Вълчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР