Сянка надвисва над света, пише в тазгодишния 38-ми наръчник за

...
Сянка надвисва над света, пише в тазгодишния 38-ми наръчник за
Коментари Харесай

The Economist: Доналд Тръмп е най-голямата заплаха за човечеството през 2024 г.

" Сянка надвисва над света ", написа в тазгодишния 38-ми справочник за прогнози към идната година, английското издание  The Economist .

" И през всичките 38 години нито един човек не е затъмнявал разбора ни толкоз, колкото Доналд Тръмп помръчава 2024 година ", написа английската медия.

" Започваме да осъзнаваме, че успеха на Тръмп през идващия ноември е с възможност 50 на 50. Тръмп господства в първичните избори на републиканците. Няколко социологически изследвания го показват пред президента Джо Байдън в колебаещите се щати. В едно от тях, за New York Times , 59% от гласоподавателите му се доверяват във връзка с стопанската система, спрямо едвам 37% за Байдън. Поне в първичните избори гражданските искове и наказателните преследвания единствено укрепиха поддръжката за Тръмп. В продължение на десетилетия демократите разчитаха на поддръжката на чернокожите и латиноамериканските гласоподаватели, само че забележителен брой от тях изоставят партията. През идващите 12 месеца едно препъване на някой от претендентите може да дефинира конкуренцията и по този метод да преобърне света ", написа The Economist.

" Сега е доста рисков миг за света, човек като Доналд Тръмп още веднъж да почука на вратата на Овалния кабинет в Белия дом. Твърденията на предходния президент на Съединени американски щати, че ще завоюва изборите през 2020 година, бяха повече от неистини: Тръмп разчиташе на обстоятелството, че ще може да манипулира и сплаши своите сънародници, и циничният му проект проработи. Какво би означавала победа на Тръмп на президентските избори в Съединени американски щати идната година в свят, в който Русия, Китай и Иран координират напъните си за създаване на нов международен ред, където правораздаването се раздава със мощ и властническите водачи се усещат в сигурност ", пита английското списание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР