Сякаш по поръчка слънцето успя да пробие през облаците над

...
Сякаш по поръчка слънцето успя да пробие през облаците над
Коментари Харесай

Жилищен комплекс БРИЗ ПАНОРАМА: Рецепта за добър живот по високия стандарт на Явор АД

Сякаш по поръчка слънцето съумя да пробие през облаците над Варна с цел да направи още по-радостно откриването на новия обект на Явор АД – жилищния комплекс БРИЗ ПАНОРАМА. А мотив за наслада и без друго имаше, както за новодомците, по този начин и за строителната компания, основала този емблематичен за цяла Варна обект.



Комплекс БРИЗ ПАНОРАМА е с РЗП – 15 000 кв. м. Жилищната постройка разполага с дворно място от 2 декара, с богато озеленяване, без достъп на коли. За живущите в комплекса е планувано мултифункционално спортно игрище, детска площадка и зона за барбекю. Сградата е ловко разположена с доста въздух и пространство към нея, тъй че нищо да не стопира погледа във всички направления. Дори от по-ниските етажи се разкрива прелестна морска и градска гледка. Изпълнител на грубия градеж е Конструмакс ООД, а довършителните работи направиха Солей 06 ООД.



„ Винаги даваме на нашите клиенти повече, в сравнение с сме дали обещание “, сподели пред публицисти инж. Павлин Николов – притежател на една от водещите в страната компании за търговия и произвеждане на железни произведения - Интерком Груп ООД, Председател на съвета на шефовете на Явор АД и кръстник на комплекса. Той не скри също, че това е бил един от най-трудните обекти и претендирал съществени старания от строителите. Това прави прелестният резултат още по-голям и радващ.



А предисторията на БРИЗ ПАНОРАМА също е удостоверение за професионализма и високата отговорност на Явор АД към клиентите си, само че и към град Варна. Проектът за постройката е направен след Национален архитектурен конкурс, извършен през 2016 година. Под председателството на Главния проектант на Община Варна – арх. Виктор Бузев, журито отличи работата на надарения млад проектант Димитър Бояджиев, който завоюва в оспорваната конкуренция. Конкурсът беше подсилен от Община Варна и Камарата на архитектите в България. В него взеха присъединяване 42-ма архитекти от цялата страна.

Завършените жилища са към този момент факт, две години след първата копка на комплекса, при която в посоките Юг, Запад и Изток бяха положени осветени камъни за благополучие и благополучие на жителите ѝ.



Ритуалът по освещаване на към този момент приключения жилищен комплекс беше отслужен от отец Добромир от варненския храм „ Св. Цар Борис I ”. Той извърши водосвет за добруването на живеещите в БРИЗ ПАНОРАМА и на икона на Св. Богородица, която ще остане в жилищния комплекс. Един от жителите пък получи китката, с която беше поръсена светената вода, с цел да я пази по традиция като спомен за този ярък ден.



И защото в нов дом се върви с цялостни ръце, Явор АД бяха подготвили дарове изненади за всички новодомци със занимателна лотария. Голямата премия беше 49 “ Олед тв приемник Самсунг.



„ Да бъдат щастливи, да живеят заедно като положителни съседи и да се раждат деца “, това пожела инж. Павлин Николов на новодомците след обичайното прерязване на лентата на обекта.



В обичайния ритуал се включи и Христо Христов, кмет на региона „ Младост “, който откри единствено един минус на БРИЗ ПАНОРАМА. А точно – че новият жилищен комплекс е на територията на регион „ Приморски “, а не в тази част на града, за която дава отговор той.

В „ Младост “ обаче са най-известните и сполучливи здания, издигнати от Явор АД. Там е и едноименния обект – постройка МЛАДОСТ. Тя е ситуирана в дворно място с повърхност 5250 кв. м и е с общо РЗП 17400 кв. м., от които 13100 кв. м. – надземно. Състои се от две жилищни секции, едната с два входа, надлежно на осем и девет етажа, другата е на седем етажа с един вход, сред тях е ситуирана административна постройка на шест етажа.

На партера на жилищната част са ситуирани четири търговски пространства, планувани за магазини, които са продадени, а в сутеренното равнище ще има 112 бр. закрити паркоместа и 61 бр. мазета. За улеснение на всички живеещи и гости са планувани още 55 външни паркоместа.

Друг доста прелъстителен обект за Явор АД е АЗИМУТ- първокласен жилищен комплекс от затворен вид, находящ се на бул. „ Св. Св. Константин и Елена “, на 900 м от центъра на ж.к. Виница и на 1000 м от к.к. Св. Св. Константин и Елена, до автобусна спирка Черноморец. –Основното преимущество на комплекса, с изключение на красивата визия и качеството на осъществяването и вложените материали, е спиращата дъха морска гледка от кота терен.

Жилищния комплекс се състои от две пететажни жилищни здания със средиземноморска визия, басейн с размери 10 на 16 метра с огромна зона за релакс и детска площадка, ситуирани в 5 дка богато озеленено дворно място.

Строителството на АЗИМУТ започва през този месец. Очаква се да продължи 16 -18 месеца. Към момента са продадени 60% от жилищата.

Явор АД е в развой на създаване на два вълнуващи нови плана. Първият от тях е с повърхност 15 декара в местността Манастирски хълм, над к.к. Слънчев ден. На това място ще се появи първокласен затворен жилищен комплекс, който ще се състои от една съществена жилищна постройка на 5 етажа и един или два реда двуетажни къщи с обособено дворно място към всяка от тях. Ще има огромен басейн с опция за целогодишно прилагане. Стъпката на застрояването ще бъде 4000 кв. м, с цел да останат 11 декара дворно място. Максимално ще запазим дъбовата гора и живеещите тук ще се радват на разкош и улеснение измежду натурална природа.

Другият план е за имот от 3 декара, който се намира в ж.к. Бриз на бул. Левски. Тук ще бъде издигната първокласна четиринадесет етажна жилищна постройка с РЗП 14000 кв. м. Това е план, който Явор АД ще осъществя в съдружничество с варненски вложител с дълготраен опит и добра известност. В момента се работи по проектирането, като продажбите се чака да стартират до три, четири месеца.
--> --> --> --> ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР