Сякаш нещата в Каталония сега започват. Решението вчера на Испания

...
Сякаш нещата в Каталония сега започват. Решението вчера на Испания
Коментари Харесай

Захариева с горещ коментар за съдбата на Каталония, не подмина и темата за Христо Стоичков!

Сякаш нещата в Каталония в този момент стартират. Решението през вчерашния ден на Испания не е да отнеме автономията, а да наложи огромни ограничавания. Това съобщи в ефира на " Събуди се " министърът на външните работи Екатерина Захариева. " Истината е, сякаш, че трябваше да има разговор преди референдума. Надявам се да няма революция, сигурно каталонците са много прочувствени. Всъщност даже последователите на независимостта приканват за нови избори. Никой няма да признае обаче каталонците ", сподели тя.

Захариева разяснява и пламенната тирада на Христо Стоичков в отбрана на Каталония и оповестяването му против насилието от Испания. " Много пъти споделих, че съм доста признателна за това, което е направил Христо Стоичков. Когато си почетен консул би трябвало да изразяваш позицията на страната. Той самият сподели, че думите му са били персонална позиция по отношение на протичащото се в Каталония ", съобщи тя.

" Ако Каталония разгласи самостоятелност, какво ще стане? Няма да бъде приета от останалите страни. Тук на Балканите също има доста огромно напрежение. Все отново не може да се прави прилика със случая с Косово. От доста години приказваме за общ пазар и Европа на районите, където границите нямат значение. Надявам се да има повече разсъдък в Каталония ", сподели тя.

" Оградата е оборудване, което непрекъснато се поддържа и няма страна, която да не благодари на България за него. Фактът е че България се оправя най-добре с защитата на външната граница, а не сме в Шенген, това е парадоксът. Много водачи приканват включването ни там. По времето на кабинета " Орешарски " влизаха мигранти като че ли в разграден.. да не споделям. Сега не е по този начин и проличава ", сподели тя.

" Предизвикателствата са благоприятни условия и Брекзит е опция да се интегрираме от ден на ден. Започва диалог за идната бюджетна рамка. Трудното занапред идва ", приключи тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР