Сякаш Intel не правят същото... Емил Василев преди 34 секунди

...
Сякаш Intel не правят същото... Емил Василев преди 34 секунди
Коментари Харесай

„Присмял се хърбел на щърбел“: Intel обвини AMD в лъжа при именуването на процесорите Ryzen

Сякаш Intel не вършат същото...

Емил Василев преди 34 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 15:15 | 05.12.2023

Китай разгласи, че е разкрил голям непокътнат петролен запас от 100 милиона тона

ТелефониДаниел Маринов - 16:02 | 02.12.2023

Хората едвам в този момент осъзнават, че употребяват калкулатора на iPhone изцяло неправилно

ТелефониДаниел Десподов - 9:32 | 04.12.2023

Xiaomi 14 Ultra ще бъде единственият смарт телефон в тази серия флагмани, който ще разполага с ултразвуков датчик за пръстови отпечатъци

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Intel упрекна AMD, че „ заблуждава нищо неподозиращите консуматори “ – компанията употребява остарялата архитектура Zen 2 в някои от мобилните си процесори от серията Ryzen 7000. Компанията към този момент е премахнала разобличаващата презентация от своя уеб страница.

Миналата година AMD вкара нова скица за именуване на новите си процесори от серията Ryzen 7000: първата цифра съставлява годината на модела, втората цифра – сегмента, а третата цифра – архитектурата на чипа. Така на пръв взор процесорът AMD Ryzen 5 7520U може да наподобява като най-новия артикул, който е обозначен с първата цифра „ 7 “, само че се оказва, че този чип е основан на остарялата архитектура Zen 2, а не на настоящата Zen 4.

„ Ryzen 5 7520U е построен върху остарялата архитектура Zen 2, която излезе през 2019 година! Старата архитектура на AMD е скрита пред очите ви! “

възкликват от Intel в своята презентация

Това показване от страна на Intel е необичаен образец за директна офанзива против съперник и компанията бързо отстранява презентацията от своя уеб страница заради медийния звук. Компанията сигурно е права в предизвестието си към потребителите: множеството хора, които купуват преносими компютри, основани на AMD Ryzen 5 7520U в действителност няма да знаят какво значи цифрата „ 2 “ в показателя на модела.

Intel реши да не визира личната си маркетингова тактика в тази презентация, a през 2021 гoдина тя пусна процесора Core i9-11900K, който имаше 8 ядра, а не 10 като предходния с показател 10900K. В продължение на няколко години поред компанията обозначаваше индустриалната технология като 14nm, 14nm+ и 14nm++ просто тъй като беше заседнала на 14 nm, a през 2021 година тя просто назова своите 10 nm чипове Intel 7, с цел да ги накара да наподобяват конкурентоспособни по отношение на същинските 7 nm артикули на AMD. Тази година компанията пусна 14-то потомство Core чипове без архитектурни разлики от 13-тото потомство процесори – това беше нископрофилно ободряване на линията.

Като цяло, презентацията на Intel е извънредно лицемерна, като в тази ситуация важи жаргонът „ присмял се хърбел на щърбел “. Презентацията омаловажава решението на AMD да употребява още веднъж по-старите си процесорни архитектури в най-новите си артикули Ryzen 7000, макар че Intel прави същото в личните си артикули.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР