Свят Урсула фон дер Лайен е новият ръководител на ЕК

...
Свят Урсула фон дер Лайен е новият ръководител на ЕК
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен е новият ръководител на ЕК

Свят Урсула фон дер Лайен е новият началник на Европейска комисия Тя беше определена с гласовете на 383 депутати в Екологичен потенциал 16 юли 2019, 21:01 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Урсула фон дер Лайен е новият началник на Европейска комисия
Урсула фон дер Лайен е новият началник на Европейска комисия
 Военен шпионин бил такси и осведомител на предприемач
Военен шпионин бил такси и осведомител на предприемач
 Турция нехае за заканите на Европейски Съюз, праща още кораби към Кипър
Турция нехае за заканите на Европейски Съюз, праща още кораби към Кипър
 Конфискуваха ракета „ въздух-въздух “ и нацистки предмети в Италия
Конфискуваха ракета „ въздух-въздух “ и нацистки предмети в Италия
 Проблемът с дефицита на медикаменти към този момент не е единствено в България, удари богатите в Европейски Съюз
Проблемът с дефицита на медикаменти към този момент не е единствено в България, удари богатите в Европейски Съюз
 Фон дер Лайен желае ратификация на Истанбулската спогодба - какво даде обещание
Фон дер Лайен желае ратификация на Истанбулската спогодба - какво даде обещание
 Американски командоси взеха на абордаж подводница с кокаин
Американски командоси взеха на абордаж подводница с кокаин
 Фон дер Лайен - майка на 7 деца, ще стане ли първата жена началник на Европейска комисия
Фон дер Лайен - майка на 7 деца, ще стане ли първата жена началник на Европейска комисия

рсула фон дер Лайен е определена за ръководител на Европейската комисия, съобщи ДПА. За пръв път в историята жена оглавява Еврокомисията, на този пост тя наследява Жан-Клод Юнкер.

Гласуването за ръководител на Европейската комисия завърши. Урсула фон дер Лайен е първата германка, която оглавява Еврокомисията. За нея гласоподаваха 383 евродепутати. За избирането й бяха нужни 374 гласа.

Сред целите в работата на Фон дер Лайен се чака да са ратификацията на Истанбулската спогодба от всички страни-членки на Европейски Съюз, нов пакт за миграцията и убежищата, както и удължение на периода за Brexit.

През деня тя отбрани целите си пред евродепутатите в пленарната зала в Страсбург. В речта си подчертава още върху равенството на половете, въвеждането на обща минимална европейска заплата в целия Европейски Съюз, амбициозна стратегия за битка с климатичните промени и основаване на общоевропейски механизъм за господство на закона.

"Бих предложила един нов пакт за миграция и леговище и рестарт на Дъблинската промяна. Това ще ни разреши да се върнем към едно изцяло функциониращо Шенгенско пространство ", сподели германката. По думите й, светът има потребност от мощна Европа, а с цел да бъде мощна тя, би трябвало и да е единна. Затова би трябвало да "имаме смелостта да постановяваме решения във външната политика посредством квалифицирано болшинство " изрече вижданията си германката, родена в Брюксел. Именно заради този факт тя посочи пред евродепутатите, че първо се усеща европейка, а чак по-късно германка.

Урсула фон дер Лайен застана зад бежанската идея, като означи, че "над 17 хиляди мигранти се удавиха в Средиземно море, а Средиземноморието се трансформира в една от най-смъртоносните граници на света ".
Урсула фон дер Лайен, която може да бъде първата жена ръководител на Европейската комисия
Урсула фон дер Лайен – майка на 7 деца и министър в 4 кабинета

Урсула фон дер Лайен е майка на седем деца и министър в четири държавни управления, щерка на министър председател на Долна Саксония и потомка на един от най-успешните съветски индустриалци барон Лев Герасимович Кноп.

Първите 13 години от живота си немската политичка прекарва в Брюксел. Баща ѝ Ернст Албрехт, който по-късно става министър председател на провинция Долна Саксония, заема редица основни постове в Европейската икономическа общественост и в Европейската общественост – предшествениците на днешния Европейски съюз (ЕС). Тъкмо с помощта на тази предистория, и за разлика от доста свои колеги-министри в Берлин, Урсула фон дер Лайен приказва съвършено британски и френски, а на интернационалната сцена се усеща като риба във вода.

След довеждане докрай на гимназия Урсула фон дер Лайен учи в университетите в Гьотинген и Мюнстер, където учи стопанска система. През 1978 година учи в Лондон бизнес скул. По-късно през 1987 година приключва медицина в Хановер и става доктор. От 1988 до 1992 година работи като доктор помощник в гинекологичното поделение на университетската клиника в Хановер. От 1992 до 1996 година дружно със фамилията си живее в Калифорния, където нейният брачен партньор е учител в Станфордския университет.

Урсула фон дер Лайен става член на ХДС през 1990 година Тя е определена в Ландтага на Долна Саксония през 2003 година, а от 2003 до 2005 година е член на държавното управление на Кристиан Вулф, дава отговор за обществените въпроси, фамилията и опазването на здравето.

Фон дер Лайен желае ратификация на Истанбулската спогодба - какво даде обещание

В държавните управления на Ангела Меркел Урсула фон дер Лайен заема разнообразни постове. Майката на седем деца на първо време пое министерството на фамилията, възрастните, дамите и децата, където в интервала 2005-2009 година съумя да слага необикновени и мощни акценти. Тя започва новите помощи за родители и съумя да активизира доста средства от държавния бюджет за развъждането на деца.

Във втория кабинет на Ангела Меркел през 2009 година дипломираната лекарка пое министерството на труда и общественото дело, а четири години по-късно стана министър на защитата. Този пост тя резервира и в последния съдружен кабинет на християндемократите и социалдемократите - до 15 юли, когато тя разгласи, че ще подаде оставка.

Урсула фон дер Лайен е лоялна към Ангела Меркел и постоянно е стояла като нейна здрава опора - както в държавното управление, по този начин и в партията. Мнозина даже я смятаха за допустима наследничка на канцлерката.

В министерството на защитата Урсула фон дер Лайен се захвана с многочислените проблеми на Бундесвера. Германската войска към този момент от много време се мъчи заради остарялата и дефектна техника, заради недообмислените оръжейни планове и острия дефицит на експерти. Министърката упражни мощен напън, в това число и посредством медиите, и съумя да се пребори за увеличение на бюджета. Друга нейна самодейност съумя да спре стопяването на армията: за пръв път след Обединението на Германия, под нейно ръководство Бундесверът усили своята бройка. Фон дер Лайен съумя да трансформира отбранителната политика във забележим детайл от немската външна политика.

Но по имиджа на Урсула фон дер Лайен се появиха и доста драскотини – както поради нейни противоречиви лични решения, по този начин и в следствие от редица кавги. Важни оръжейни планове продължиха да буксуват и под нейното управление.

Разчу се и за дейностите на една нейна някогашна съветничка, която Фон дер Лайен направи заместник-министър - най-много за скъпо струващите консултанти, доведени в министерството. В момента с „ консултантската спекулация " се занимава специфична комисия на Бундестага, пред която Урсула фон дер Лайен ще се изправи през декември.

Блясъкът на министърката последователно избледня, само че все пак мнозина наблюдаващи считат, че тя ще има доста преимущества на брюкселската сцена. Например в региона на общата защитата, където Фон дер Лайен с триумф работи за построяването на европейски защитителен съюз. Тя акцентира, че този съюз не влиза в несъгласие с НАТО – това са просто две страни на един и същи орден, уверена е тя.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Не пропускай  Фон дер Лайен желае ратификация на Истанбулската спогодба - какво даде обещание Фон дер Лайен желае ратификация на Истанбулската спогодба - какво даде обещание  <br> Какво ни предлага новият модел на опазване на здравето <br>
Какво ни предлага новият модел на опазване на здравето
 <br> Една дребна крачка за индивида, един <strong> </strong> – 50г. по-късно <br>
Една дребна крачка за индивида, един – 50г. по-късно
 <br> <strong> расизмът на отминалите десетилетия
" />
"Само за европейци ": расизмът на отминалите десетилетия
 1 100-те най-високоплатени звезди в света за 2019 година (СНИМКИ)  1 Бионсе не скри съвсем нищо под златната си рокля (СНИМКИ)  1 Шест неточности, които убиват любовта и брака (ВИДЕО)  1 От Беър Грилс до Чарлийз Терон: На трибуните на Уимбълдън беше горещо (СНИМКИ) --> АКЦЕНТИ  100-те най-високоплатени звезди в света за 2019 година (СНИМКИ) 100-те най-високоплатени звезди в света за 2019 година (СНИМКИ)  Бионсе не скри съвсем нищо под златната си рокля (СНИМКИ) Бионсе не скри съвсем нищо под златната си рокля (СНИМКИ)  Шест неточности, които убиват любовта и брака (ВИДЕО) Шест неточности, които убиват любовта и брака (ВИДЕО)  От Беър Грилс до Чарлийз Терон: На трибуните на Уимбълдън беше горещо (СНИМКИ) От Беър Грилс до Чарлийз Терон: На трибуните на Уимбълдън беше горещо (СНИМКИ) Последни  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен е новият началник на Европейска комисия  Военен шпионин бил такси и осведомител на предприемач Военен шпионин бил такси и осведомител на предприемач  Потвърдиха случай на морбили в Старозагорско Потвърдиха случай на морбили в Старозагорско  <p>Турция нехае за заканите на Европейски Съюз, праща още кораби към Кипър</p> Турция нехае за заканите на Европейски Съюз, праща още кораби към...  <p>На първо четене: Отмениха машинното гласуване&nbsp;</p> На първо четене: Отмениха машинното гласоподаване  Министерство на културата желае ремонт на Ларгото  <p>Самолет едвам не отнесе туристи на гръцки&nbsp;остров (видео)</p> Самолет едвам не отнесе туристи на гръцки остров...  Нов случай на африканска чума, евтанизират домашни животни Нов случай на африканска чума, евтанизират домашни...  VW Passat 2020 Новата „ ръчка” на VW e по-екологична и тиха  Италианската полиция конфискува ракета въздух-въздух Конфискуваха ракета „ въздух-въздух “ в Италия  Шведът, вилнял в Несебър, нямал шофьорска брошура Шведът, вилнял в Несебър, нямал шофьорска брошура  <p>Приключения и съревнование във&nbsp;&bdquo;Великият понеделник&ldquo; по KINO NOVA</p> Приключения и съревнование във „ Великият...  Мая Манолова Манолова нападна възбраната за...  Взеха българския паспорт на разследван македонски олигарх Взеха българския паспорт на разследван македонски...  Започнаха фотосите на осми сезон на Започнаха фотосите на осми сезон на " Откраднат живот "  <p><strong>Сирия</strong> - разказана с архиви, изтанцувана с любов&nbsp;</p> Сирия - разказана с архиви, изтанцувана с обич . Проблемът към този момент не е единствено в България, удари богатите в Европейски Съюз  <p>Хакерът зад офанзивата против Национална агенция за приходите проговори</p> Хакерът зад офанзивата против Национална агенция за приходите проговори  <p><strong>Световноизвестна изложба</strong> събира най-големите научни открития в София</p> Световноизвестна галерия събира най-големите научни...  <p>Близките на починалата в Кушадасъ ще съдят хотела</p> Близките на починалата в Кушадасъ ще съдят хотела Всичко от през днешния ден Виц на деня - Ти в Гърция ходил ли си? - Ходих. - А в Турция върви ли? - Ходих. - И по какъв начин мислиш, къде е по-добре да… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Граждани отиват за паспорти - получават фиш, за който не знаят и не могат да платят  Откриха черна дупка, която не би трябвало да съществува Откриха черна дупка, която не би трябвало да съществува  Захвърлен, подминаван и оживял: Сами  Учени: Ядрото на Земята изтича към мантията  Най-голямата пустиня на Земята е в Тихия океан  Два черепа могат да трансформират напълно теорията за еволюцията могат да трансформират напълно теорията за еволюцията Водещи вести  <p>На първо четене: Отмениха машинното гласуване&nbsp;</p> На първо четене: Отмениха машинното гласоподаване на локални и парламентарни избори  <p>3% от данните на Национална агенция за приходите са наранени от хакерската атака</p> 3% от данните на Национална агенция за приходите са наранени от хакерската офанзива  <p>Близките на починалата в Кушадасъ ще съдят хотела</p> Близките на починалата в Кушадасъ ще съдят хотела  <p>Готови ли сте за <strong>риск,</strong> който ще&nbsp;<strong>промени живота ви?</strong></p> Готови ли сте за риск, който ще промени живота ви?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР