Свят Тръмп със страстна реч на 4 юли Американският президент

...
Свят Тръмп със страстна реч на 4 юли Американският президент
Коментари Харесай

Тръмп със страстна реч на 4 юли

Свят Тръмп със буйна тирада на 4 юли Американският президент жигосах " новия извънредно ляв фашизъм ", който има за цел да унищожи Америка 4 юли 2020, 09:21  Свлачище лиши живота на 162 миньори в Мианмар
Свлачище лиши живота на 162 миньори в Мианмар
 Решението за
Решението за " Света София " ще бъде оповестено до 15 дни
 Италия хвана дрога за милиард на „ Ислямска страна ”
Италия хвана дрога за милиард на „ Ислямска страна ”
 Голяма победа за Путин на референдума в Русия
Голяма победа за Путин на референдума в Русия
 Откраднаха паметника на Христо Ботев в Одеса
Откраднаха паметника на Христо Ботев в Одеса
 Влизането от България в Гърция - единствено през
Влизането от България в Гърция - единствено през " Кулата-Промахон``
 Китай подписа противоречивия закон за националната сигурност на Хонконг
Китай подписа противоречивия закон за националната сигурност на Хонконг
 Патриарх Вартоломей: Превръщането на Света София в джамия ще обърне християните против исляма
Патриарх Вартоломей: Превръщането на Света София в джамия ще обърне християните против исляма

резидентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп произнесе буйна тирада по случай Деня на независимостта в подножието на фамозния паметник, изваян в скалите с облиците на четирима американски президенти в Маунт Ръшмор, щата Южна Дакота. Той насочи пряк апел към разочарованите бели гласоподаватели четири месеца преди изборите през ноември, в които ще се бори за втори мандат в Белия дом, заяви Асошиейтед прес.

На място в планината се събраха не повече от 7500 души, само че събитието бе излъчено по доста малките екрани - опция, която Тръмп не можеше да пропусне. Президентът задълба в сегашните дълбоки разделения измежду американците, провокирани от смъртоносната пандемия от ковид и от митингите против расовата неправда, избухнали след полицейското ликвидиране на чернокожия Джордж Флойд в Минеаполис.

Той се концентрира на патриотична вълна, взимайки мотив от оскверняването на паметниците на видни исторически персони, като сподели, че "поддръжници на новия извънредно ляв фашизъм " в Съединени американски щати желаят да унищожат историята на страната и да "низвергнат американската гражданска война ".

Breaking News: President Trump delivered a dark and divisive speech at Mount Rushmore, leaning into the culture wars and barely mentioning the pandemic.https://t.co/03WOgau4Zx
— The New York Times (@nytimes) July 4, 2020
"Станахме очевидци на безпощадна акция за изтриване на нашата история, за очерняне на нашите герои, изличаване на нашите полезности и идеологическа обработка на нашите деца. Разгневени групировки се пробват да отстранен статуите на нашите създатели. Те мислят, че американският народ е слаб, безхарактерен и обуздан. Но това не е по този начин ", уточни президентът.

Статуи на прицел: До какво ще докара събарянето им

Според него тези, които се пробват да събарят монументи, са вандали, "стремящи се да разрушат връзките на обич и честност ", които американците изпитват към страната си и един към различен. "Тяхната цел не е по-добра Америка. Тяхната цел е да разрушат Америка ", акцентира Тръмп. Той назова тези изстъпления демонстрация на нов тоталитаризъм. "Не се съмнявайте, че тази културна гражданска война от ляв вид има за цел да погуби американската гражданска война ", акцентира Тръмп и съобщи, че вандалите би трябвало "да бъдат спрени оптимално бързо ".

Trump says protesters' goal is to "end America " https://t.co/KJjUvvuccp pic.twitter.com/rxhl30zW7H
— The Hill (@thehill) July 4, 2020
"Радикалната идеология, която нападна нашата страна, си пробива път под знамето на обществена правдивост ", предизвести президентът и прикани американците "да защитят и запазят своята история, завещание и велики герои.

В края на речта си той разгласи "създаването на нов монумент на забележителните герои от предишното " в Съединени американски щати и даже уточни, че е подписал съответния декрет за оформянето на "огромен открит парк ", наименуван Национална градина на американските герои със скулптури на "най-великите американци, живели в миналото ".

В скалите на Маунт Ръшмор са увековечени с ликовете си президентите Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Ейбрахам Линкълн и Теодор Рузвелт.

След заключителните думи на Тръмп прозвуча песента на канадския реализатор Нийл Йънг "Rocking in a Free World ". Доскоро всички републикански речи завършваха с композицията на фамозната английска рок група "Rolling Stones " - "You Can't Always Get What You Want ". В края на юни обаче групата изиска от Тръмп да престане да употребява нейната творба в предизборната си акция.

След словото на президента последва дълга празнична заря с фойерверки. Агенциите обръщат внимание на обстоятелството, че малко на брой от присъстващите на събитието носеха маски и съблюдаваха обществена отдалеченост. Самият Тръмп, брачната половинка му Мелания и множеството от помощниците на президент също бяха без маски. На събитието участва и приятелката на сина на президента Доналд Тръмп младши Кимбърли Гилфойл, за която бе обявено, че е дала позитивна проба за ковид, означи "Ню Йорк таймс ". Гилфойл работи за предизборната акция на Тръмп. Според източник от екипа на Тръмп тя е асимптоматична и не е общувала с хора от обкръжението на президента.

Рекорд на инфектираните с ковид в Съединени американски щати
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Нов връх на инфектирани с ковид за последното денонощие Нов връх на инфектирани с ковид за последното денонощие  12 км опашка от коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата 12 км опашка от коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата  Тръмп със буйна тирада на 4 юли Тръмп със буйна тирада на 4 юли  След среща на премиера с НОЩ: Засилваме готовността на лечебните заведения След среща на премиера с НОЩ: Засилваме готовността на лечебните заведения  1 Двойно подвигат парите за Covid-клиничната пътека  1 Фонд на фондовете пуска нов грант за компании, потърпевши от рецесията  1 България е на 6-о място в Европейски Съюз по ниска безработица --> Пaрите ни  Двойно подвигат парите за Covid-клиничната пътека Двойно подвигат парите за Covid-клиничната пътека  Фонд на фондовете пуска нов грант за компании, потърпевши от рецесията Фонд на фондовете пуска нов грант за компании, потърпевши от рецесията  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Амазония гори и е по-ужасно отпреди - Теми в развиване | Vesti.bg Амазония гори и е по-ужасно отпреди - Теми в развиване | Vesti.bg  Този град е построен от 72 000 тона диаманти Този град е построен от 72 000 тона диаманти  Рекорд на инфектираните с ковид в Съединени американски щати Рекорд на инфектираните с ковид в Съединени американски щати  " Жените от руините " - кои са те? Виц на деня Между алкохолици: - Моята жена ще стане доста интелигентна! - Защо? - Защото през днешния ден изпих парите от тв приемника и в този момент по през целия ден ще чете… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Кадри от кино лентата Българският филм „ Нощна промяна “ демонстрира тежкия живот на миньорите Еди Шварц и Йордан Петков, които са сценаристи, режисьори и продуценти на “Нощна промяна ” описват повече за кино лентата в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg  <p>СЗО: Засега COVID-19 няма разновидност, която да го прави по-силен</p> СЗО: Засега COVID-19 няма разновидност, която да го прави по-силен Мутацията D614G е открита за първи път през февруари, тъй че тя не е нова  АЕЦ Служител на АЕЦ „ Козлодуй ” е с позитивна проба за COVID-19 Увеличават се инфектираните с COVID-19 зрелостници във Велико Търново  Мохамед Ахмад Абдулкаде Обвиняемият за тероризъм Абдулкадер остава в ареста Той е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 108а, алинея 6 от Наказателен кодекс – присъединяване на български жител в терористично закононарушение зад граница  <p>Сакскобургготски: Кощунство и некадърно поведение</p> Максимална глоба за компанията, позволила багери в парк „ Рила ” Върховната административна прокуратура изиска екоминистерството да извърши незабавна инспекция в Национален парк „ Рила ”  Най-популярният десерт в Бразилия: Мус от маракуя Най-популярният десерт в Бразилия: Мус от маракуя Вижте по какъв начин да си го приготвите  <p>Почина млад доктор, заразил се с COVID-19, спасявайки пациент</p> Почина млад доктор, заразил се с COVID-19, спасявайки пациент Д-р Юлиян Стамов се е заразил от възпален при най-рискованата за заразяване процедура  Десислава Иванчева и Биляна Петрова Прокуратурата желае по-тежки санкции за Иванчева, Петрова и Дюлгеров На първа инстанция тримата получиха надлежно 20, 15 и 12 години затвор  Билката, която e най-хубав другар на организма ви Билката, която e най-хубав другар на организма ви Доказано е, че оказва помощ за по-бързото излекуване при грип, простуда, запушен нос и кашлица. Вижте коя е тя:  За първи път: Астрономи видяха по какъв начин наподобява ядрото на газов колос За първи път: Астрономи видяха по какъв начин наподобява ядрото на газов колос Обектът, наименуван " TOI 849 b ", бил открит да се върти към звезда, сходно на Слънцето, на 730 светлинни години от Земята  Двама починали и 73 ранени при детонация в турска фабрика Двама починали и 73 ранени при детонация в турска фабрика Десетки пожарникари и спасители са изпратени на мястото на случая  Европейска комисия позволи продажбата на Европейска комисия позволи продажбата на " Ремдесивир " в Европейски Съюз За това лекарство има данни, че форсира лекуването на COVID-19  Снимката е архивна Борисов: Не си вардя СМС-ите, Радев: Публикувайте цялостния чат Скандалите със смс-ите не престават  Въвеждат изключително състояние в Белград Въвеждат изключително състояние в Белград Към момента 82,5% от всички инфектирани с ковид в Сърбия са в столицата  " Карай напряко " с Тити Папазов Какво споделя баскетболният треньор, вижте тази събота след централната емисия вести на NOVA
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР