Свят Родната къща на Хитлер ще бъде сграда на полицията

...
Свят Родната къща на Хитлер ще бъде сграда на полицията
Коментари Харесай

Родната къща на Хитлер ще бъде сграда на полицията

Свят Родната къща на Хитлер ще бъде постройка на полицията Това ще е безапелационен знак за дефинитивно разкъсване със загатна за националсоциализма, сподели вътрешният министър 20 ноември 2019, 06:26  Родната къща на Хитлер ще бъде постройка на полицията
Родната къща на Хитлер ще бъде постройка на полицията
 Какво задушава най-студената столица в света
Какво задушава най-студената столица в света
 Швеция приключи следствието против Асандж
Швеция приключи следствието против Асандж
 Мафиотите в Европейски Съюз изкарват 100 милиарда евро - кои са те
Мафиотите в Европейски Съюз изкарват 100 милиарда евро - кои са те
 Кражба на милиарди вбеси Путин
Кражба на милиарди вбеси Путин
 Публикувани записи разкриват нова информация за Тръмп и Украйна
Публикувани записи разкриват нова информация за Тръмп и Украйна
 Гърция: Европейски Съюз ни гледа като паркинг за бежанци
Гърция: Европейски Съюз ни гледа като паркинг за бежанци
 Европейските институции се споразумяха за Бюджет 2020
Европейските институции се споразумяха за Бюджет 2020

ъщата в северното австрийско градче Браунау, в която е бил роден Адолф Хитлер, ще стане полицейски сектор,обяви министъра на вътрешните работи на Австрия, написа Агенция Франс Прес.

Жълтата, ъглова къща години наред провокира разногласия и даже правосъдни каузи, в опитите на управляващите да предотвратят опцията тя да се трансформира в място за поклонение на неонацисти.

Правителството взе собствеността над къщата през 2016 година, само че това даде началото на каузи, заведени от фамилията на Герлинде Помер, което имало постройката повече от 100 години.

Oostenrijk gaat geboortehuis Hitler verbouwen tot politiebureau: Het geboortehuis van Adolf Hitler in het Oostenrijkse Braunau Am Inn wordt verbouwd tot een politiebureau, meldt het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. De Oostenrijkse… https://t.co/lFqjhNADI1
— We_volgen_terug (@We_volgen_terug) 20 ноември 2019 година
Делата завършиха едвам тази година, откакто най-висшето съдилище в Австрия взе решение каква отплата да получи фамилията на Помер.

Министърът на вътрешните работи сподели, че ще разгласи конкурс за архитекти, които да изготвят проект за преустройството на къщата за потребностите на локалната полиция.

"Бъдещето на къщата като полицейски сектор би трябвало да е явен сигнал, че тя в никакъв случай няма да се трансформира в място, където да се отдава респект на нацизма ", сподели министър Волфганг Пешорн.

Für Recht und Ordnung, daß hätte die Beamtenfamilie Hitler sicherlich gefreut. Passt.... #tradition #polizei #rechtundordnung #braunau #hitler #alois #zoll #beamtehttps://t.co/FLvloAs4hX
— Andreas (@Andreaswieso) 19 ноември 2019 година
В конкуренцията за плана ще вземат участие архитекти от целия Европейски съюз, а окончателният проект по какъв начин да бъде преустроена къщата, в която на 20 април 1889 година се е родил водачът на Нацистка Германия, би трябвало да е подготвен в средата на 2020 година

Мъжът, който даже Хитлер смяташе за нечовечен

Съдът реши по-рано тази година, че семейство Помер би трябвало да получи отплата от 810 000 евро за отнемането на парцела.

Това е по-малко, в сравнение с желаеха наследниците, само че повече от в началото препоръчаната им отплата.

Откриха зеленчуковата градина на Адолф Хитлер

Досега фамилията отдаваше чартърен парцела на вътрешното министерство. Върху 800 квадратни метра в градчето на границата с Германия са ситуирани гаражи, няколко спомагателни паркоместа и главната постройка.

От 70-те години насам министерството наемаше парцела, като последно плащаше на семейство Помер по 4800 евро на месец. А къщата се използваше като център за хора с увреждания.

Споровете за парцела започнаха през 2011 година, когато семейство Помер отхвърли да направи главен ремонт на постройката, както и да я продаде.

1914: "Хитлер - човек на народа ". Истина или неистина?

Как е изглеждал Берлин по времето на Хитлер (СНИМКИ)

Митовете за живота на Адолф Хитлер (видео)

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР