Свят Повече от 100 души в неизвестност след експлозиите в

...
Свят Повече от 100 души в неизвестност след експлозиите в
Коментари Харесай

Повече от 100 души в неизвестност след експлозиите в Бейрут

Свят Повече от 100 души в неопределеност след детонациите в Бейрут Нанесените вреди надвишават 3 милиарда $ 5 август 2020, 17:27  Бурята
Бурята " Исаяс " взе четири жертви в Съединени американски щати
 Българският дипломат в Бейрут описа за гърмежите
Българският дипломат в Бейрут описа за гърмежите
 Увеличават се жертвите от детонациите в Бейрут, тридневен печал
Увеличават се жертвите от детонациите в Бейрут, тридневен печал
 Купил ли е Фейсбук Instagram, с цел да го обезврежда
Купил ли е Фейсбук Instagram, с цел да го обезврежда
 Страшни гърмежи близо до посолството на България в Ливан, починали
Страшни гърмежи близо до посолството на България в Ливан, починали
 Ескалация, готовност в Беларус на границата с Русия
Ескалация, готовност в Беларус на границата с Русия
 Германия: Трябват ни служащи от Западните Балкани
Германия: Трябват ни служащи от Западните Балкани
 Силно земетресение в Югоизточна Турция
Силно земетресение в Югоизточна Турция

овече от 100 души са в неопределеност след двете мощни детонации в ливанската столица Бейрут във вторник, избавителни екипи търсят оживели, заяви Би Би Си. Най-малко 100 души починаха, над 4 хиляди са ранени, а няколко околни квартала са изцяло разрушени от гърмежите.

Към 5 август посолството на България в Ливан не е получавало информация за потърпевши от гърмежа в Бейрут на 4 август български жители, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Консулската работа при посолството действа в естествен режим и е в подготвеност да окаже вероятно подпомагане на нуждаещи се от помощ наши сънародници. За контакт може да бъде употребен телефон 00961 5 452 883, както и електронни адреси [email protected] и [email protected]. Служителите на посолството остават разполагаем за подпомагане на всички нуждаещи се български жители.

Страшни гърмежи близо до посолството на България в Ливан, починали

CNN drone footage shows some of the devastation caused by the massive explosion in Beirut.

The blast rocked the Lebanese capital on Tuesday evening, leaving at least 100 dead and thousands injured. https://t.co/jmsnfb3n10 pic.twitter.com/aiWrnVjYoX
— CNN International (@cnni) August 5, 2020
Властите оповестиха, че се е взривило огромно количество амониев нитрат (вещество, известно и като амониева силитра, употребявано най-често като тор в селското стопанство).

Губернаторът на провинция Бейрут Марван Абуд заяви, че нанесените от гърмежа вреди надвишават 3 милиарда $ . 300 000 ливански жители останаха без жилища, а разрушенията, провокирани от взривната вълна, засегнаха половината столица. Ливанската организация на Червения кръст построи краткотрайни убежища, които могат да приютят до 1000 фамилии, потърпевши от гърмежите.

Тридневен печал в Ливан след гърмежа и десетките жертви

Ливан се сблъска с най-силната икономическа рецесия в резултат на гърмежа в Бейрут, съобщи президентът на страната Мишел Аун.

Пред телевизия „ Al Arabiya” той показа, че страната претърпява невиждана икономическа рецесия, а оня, който стои зад гърмежа, ще понесе най-тежкото наказване.

Държавният глава прикани всички жители към взаимност и взаимопомощ, с цел да „ преодолеят дружно пагубните последици”.

Еврокомисарят за дейностите при рецесии Янез Ленарчич изрази през днешния ден от името на Европейски Съюз подготвеност за цялостна поддръжка на Ливан. Той заяви, че Европейски Съюз съгласува изпращането на място на 100 пожарникари, със съответното съоръжение, подготвени за търсене на хора в градски условия. Европейският екип ще работи с ливанските сътрудници за издирването на оживели в отломките на разрушенията.

Driving through Beirut shows the scale of damage from the massive explosion at the port area which sent a devastating blast wave across the Lebanese capital https://t.co/CCQdV6mur8 pic.twitter.com/h2jG3b9zTq
— Reuters (@Reuters) August 5, 2020
Европейски Съюз е задействал механизма за гражданска отбрана по искане на Ливан и до момента са се отзовали Холандия, Гърция, Чехия, Франция, Полша и Германия. Ливан ще получи данни от европейските спътници за наблюдаване, с цел да се оценят по-лесно вредите от гърмежа. Заедно сме с Ливан, подготвени сме да предоставим повече помощ, декларира Ленарчич. Споделяме шока и тъгата от събитията, довели до доста жертви и още повече потърпевши, добавя еврокомисарят.

Френският президент Еманюел Макрон ще посети на следващия ден Ливан, с цел да се срещне с представители на всички политически сили след детонациите, които раздрусаха Бейрут, заяви френското президентство, представено от Франс прес. Френският водач ще се срещне с ливанския президент Мишел Аун и с премиера на Ливан Хасан Диаб в миг, в който Франция показва солидарността си и изпрати хора и материали на ливанските управляващи, посочи Елисейският замък.

Ливан е страна с нежен баланс сред другите общности, която е претърпяла 15 години революция - от 1975 до 1990 година, и е била под сирийско опекунство от 90-те години до изтеглянето на сирийските войски през 2005 година

Ударената през вчерашния ден от смъртоносни детонации страна минава през най-тежката си икономическа рецесия от десетилетия, със срив на националната валута и всеобщи уволнения, които от месеци подхранват общественото неодобрение. През март Ливан за пръв път в историята си разгласи несъстоятелност. Според интернационалната организация Стандард енд Пуърс държавният дълг е 92 милиарда $ или близо 170 % от Брутният вътрешен продукт, едно от най-високите съотношения в света.
Ужасяващи опустошения след детонациите в Бейрут  ф  ф  ф  ф

Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Бойко Борисов: Готов съм да си потегли Бойко Борисов: Готов съм да си потегли  Повече от 100 души в неопределеност след детонациите в Бейрут Повече от 100 души в неопределеност след детонациите в Бейрут  Протестиращи се пробваха да блокират достъпа до конференцията на ГЕРБ Протестиращи се пробваха да блокират достъпа до конференцията на ГЕРБ  Вдигат заплатите на изложените на първа линия против ковид Вдигат заплатите на изложените на първа линия против ковид  1 Осигуриха парите за 30% по-високи заплати на хората на първа линия против COVID-19  1 Бизнесът: Ще стартират съкращения  1 Вирусът изхвърли на боклука курорта „ Слънчев бряг " --> Пaрите ни  Осигуриха парите за 30% по-високи заплати на хората на първа линия против COVID-19 Осигуриха парите за 30% по-високи заплати на хората на първа линия против COVID-19  Бизнесът: Ще стартират съкращения Бизнесът: Ще стартират съкращения  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Експерти: Недоволството ще завърши, когато дойдат избори Експерти: Недоволството ще завърши, когато дойдат избори  Увеличават се жертвите от детонациите в Бейрут, тридневен печал Увеличават се жертвите от детонациите в Бейрут, тридневен печал  Слънце, само че и дъжд с гръмотевици през днешния ден Слънце, само че и дъжд с гръмотевици през днешния ден  Българският дипломат в Бейрут описа за гърмежите Българският дипломат в Бейрут описа за гърмежите Виц на деня В кръчмата някакъв човек пие бира след бира. Друг клиент дълго го следи и му споделя очарован:  - Ама вие пиете бирата напълно като вода! … Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Лудогорец Лудогорец завърши нов трансфер до часове Наставникът на " орлите " - Павел Върба, държи до края на седмицата да бъде привлечено и крило  Силна стихия в Благоевград, дърво падна на претрупан бул. Силна стихия в Благоевград, дърво падна на претрупан бул. Инцидентът е станал пред гимназия в града  Христо Стоичков Христо Стоичков за COVID-19: Внимателно премислян с години Стоичков разяснява, че насилствената пауза в шампионата на Ла Лига поради пандемията от COVID-19 се е отразила отрицателно на обичания му клуб Барселона  Багер провокира случай с бърз трен за София Багер провокира случай с бърз трен за София Локомотив на бърз трен удря кофа на екскаватор, който се намира на нерегламентирано разстояние от стоманения път, нарушаващо габарита на влака  Меган Фокс Меган Фокс е в България Това стана ясно от стори в профила на актрисата в Instagram  Асоциацията на прокурорите в отбрана на Боряна Бецова от СГП Асоциацията на прокурорите в отбрана на Боряна Бецова от СГП Подобно превратно пояснение на работата на наш сътрудник, освен е в несъгласие със стандартите за етична и справедлива публицистика, само че и голословно засягат положителното име на заслужен български магистрат, споделят прокурорите  Григор Димитров Димитров: Най-трудното с ковид е неяснотата Григор Димитров счита, че маските и обществената отдалеченост ще станат част от новото „ обикновено ”  Мобилна услуга без срочен контракт? Мобилна услуга без срочен контракт? ChitChat се възобновява месец за месец съгласно желанието на клиента  <p>Гладуващият протестиращ отхвърли да остане в болница</p> Четирима протестиращи в гладна стачка, един на обзор в болница Владимир Генов, който шесто денонощие не се храни и не пие вода, беше прегледан в болница - здрав е  Европейска комисия стартира в детайли следствие на Гугъл Европейска комисия стартира в детайли следствие на Гугъл Ще се направи цялостна инспекция на желанието на ИТ колоса да придобие Fitbit  Севделина Арнаудова напуща Министерския съвет Севделина Арнаудова напуща Министерския съвет Това удостовери самата тя  <p>&quot;Протестиращите, затворили Автомагистрала &quot;Марица&quot;, предизвикаха полицаите&quot;</p> ОДМВР - Хасково: Протестиращите, затворили Автомагистрала " Марица ", предизвикаха служителите на реда От ОДМВР- Хасково дадоха брифинг по отношение на вчерашната обсада на Автомагистрала " Марица "  <p>Второ земетресение у нас</p> Леки трусове в Смолянско и Пазарджишко Първият трус е усетен в 6,13 ч. тази заран, второто е в 13,34 ч.  Коронавирусът - драматичен срив по Черноморието Коронавирусът - драматичен срив по Черноморието
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР