Свят Потвърдиха случай на коронавирус в Румъния Първи случай и

...
Свят Потвърдиха случай на коронавирус в Румъния Първи случай и
Коментари Харесай

Потвърдиха случай на коронавирус в Румъния

Свят Потвърдиха случай на ковид в Румъния Първи случай и в Норвегия, Германия и Франция оповестиха за по два нови случая всяка на хора, които нямат връзка с Италия или Китай  Надежда Неменски 27 февруари 2020, 07:23  Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен
Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен
 Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия
Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия
 В Съединени американски щати сътвориха ваксина против ковид
В Съединени американски щати сътвориха ваксина против ковид
 Пекин: Коронавирусът може да не се е появил в Китай
Пекин: Коронавирусът може да не се е появил в Китай
 Коронавирус в Гърция и Австрия, умрял във Франция
Коронавирус в Гърция и Австрия, умрял във Франция
 Коронавирус: Как живеят хората под обсада в Италия
Коронавирус: Как живеят хората под обсада в Италия
 Дъфи: Бях изнасилена, дрогирана и държана в плен
Дъфи: Бях изнасилена, дрогирана и държана в плен
 Първи случай на ковид в Румъния
Първи случай на ковид в Румъния

Румъния беше доказан случай на болест с ковид. Хорациу Молдован, заместник-министър на опазването на здравето на страната съобщи в сряда вечерта, че публично е регистриран първия случай на болен от ковид.

„ Положителен резултат от теста за ковид беше получен в института „ Матея Балса “ в Букурещ .

Първи случай на ковид в Румъния

Това е пациент от окръг Гор”, сподели Молдован в ефира на телевизионния канал „ Антена 3”. Пациентът е в положително здравословно положение, не демонстрира признаци и ще бъде изместен в инфекциозна болница в Букурещ.

Румънското външно министерство съобщи във вторник, че италиански жител, обитавал в страната от 18 до 22 февруари, е бил диагностициран ковид при завръщането си вкъщи. Представител на Министерството на здравеопазването сподели, че пациентът преди този момент е бил под карантина. Той е бил един от тези, които са имали контакт със инфектирания италиански жител по време на визитата му в Румъния.



Други седем души, които са живеели на същото място със инфектирания, са дали негативни проби за вируса, само че все пак ще бъдат подложени на 14-дневна карантина като превантивна мярка.

Коронавирус в Гърция и Австрия, умрял във Франция

Първи случай на ковид е доказан и в Норвегия .

Заразеният се е завърнал от Китай предходната седмица, само че съгласно лекарите, пациентът не е „ в опасност”. „ Човекът не е болен, в положително положение е и не демонстрира никакви симптоми”, съобщи пред кореспонденти Лине Волд, чиновник на Норвежкия институт за публично здраве. „ Смятаме, че е доста малко евентуално той да е заразил други хора”.

Рутинните проби са дали „ позитивен резултат” и са разкрили следи от новия ковид, споделиха от института.

Първи инфектиран с ковид в Дания

Първи случай на болест с ковид от новия вид беше регистриран в Дания. По данни на локалните медии, заболелият се е върнал от отмора в Италия. Мъжът е на домашно лекуване под карантина.

В Естония беше доказан първият случай

на заразяване с новия ковид, заяви през днешния ден министърът на обществените грижи Танел Кийк, представен от ТАСС и Интерфакс. Заразеният е ирански жител с непрекъснато жителство в Естония. По-подробна информация ще бъде дадена от министерството на опазването на здравето, добави министърът.

Истината за ковид, какъв брой е рисков

Междувременно, най-засегнатата от болестта страна в Европа,

Италия желае съдействие и поддръжка, а не изолираност и дискриминация в битката си с разрастващата се зараза от ковид .

В страната броят на инфектираните доближи 477, а на умрелите от петък до момента – 12, съобщи Асошиейтед прес. Заразени хора, пристигнали от Италия, донесоха заболяването в няколко страни в Европа и чак в Бразилия, която стана първата латиноамериканска страна със случай на вируса.

Правителството на Джузепе Конте прикани европейските си съседи за съдействие, а не за изолираност и дискриминация. „ Вирусите не знаят граници и те не ги спират”, сподели здравният министър на страната Роберто Сперанца при започване на спешната среща в Рим с представители на Световната здравна организация и на Европейския съюз.

Българката, блокирана в Тенерифе: Заключени сме, чакаме информация

Кабинетът на Конте отбрани метода, по който реагира на изключителната обстановка с публично здраве в страната, само че призна неспособността си да открие произхода на двете огнища на болестта в северните провинции Ломбардия и Венето.

Германия и Франция също оповестиха за по два нови случая всяка на хора, които нямат връзка с Италия или Китай ,

нито знаят да са контактували със инфектирани хора. Това ускорява опасенията от поява на нови огнища без прочут генезис в Европа, отбелязва АП.

В Германия, където случаите са към този момент 21, здравният министър Йенс Шпан предизвести, че страната „ е на прага на епидемия”. Там се чакат резултати от тестванията на десетки хора, които са били в контакт със инфектирана двойка или са се завърнали от Италия.

47-годишен немец е приет в болница с вируса и е в съществено положение в Дюселдорф, а брачната половинка му – служителка в детска градина, също се е заразила. До момента най-малко един от контактувалите с тях също е инфектиран.

Отрицателни проби у нас, ковид в Македония и Грузия

Данните за ковид в Китай сочат позитивна наклонност, в Южна Корея обаче броят на инфектираните внезапно пораства

Китайските управляващи оповестиха за 433 нови случая на заразяване с ковид на 26 февруари, което е известно покачване по отношение на предходния ден, когато случаите са били 406.

Според Националната здравна комисия, представена от Ройтерс, общият брой на доказаните случаи в континентален Китай от началото на епидемията е достигнал 78 497, а на умрелите – 2744. През вчерашния ден са умряли 29 души, което е най-ниският дневен брой от 28 януари до момента.

Само в провинция Хубей, която е епицентърът на болестта, през вчерашния ден са маркирани 409 нови случая на инфектирани и 26 умряли. Другите трима умряли са в Пекин и провинциите Хънан и Хейлунцзян. Броят на новорегистрираните случаи отвън Хубей през вчерашния ден е 24 – с 5 повече от предходния ден, откакто той намаляваше пет поредни дни преди този момент.

Оздравелите в цялостен Китай са съвсем 30 000. Според актуализирани данни индикаторът за смъртността от ковид в страната е 3,49%.

Рязко пораства броят на инфектираните в Южна Корея .

През вчерашния ден те са 334, като 307 от тях са в югоизточния град Тегу, където локална християнска фракция е епицентърът на болестта в страната. Така общият им брой доближи 1595. Починалите досега са 13, заяви Центърът за надзор и профилактика на болесттите към здравното министерство на страната, представен от Ройтерс.

Държавният департамент на Съединени американски щати предложи на своите жители да преразгледат проектите си за пътувания в Южна Корея поради ситуацията с ковид там, съобщи Асошиейтед прес. По същия мотив Съединени американски щати и Южна Корея също по този начин взеха решение да отсрочат провеждането на взаимните военни учения, които трябваше да стартират другата седмица, се споделя в известие на командването на американските войски на Корейския полуостров.

Ройтерс заяви и за първи случай на болен от вируса американски боец там. Той е 23-годишен и е бил в базата Камп Керъл, на към 20 км от Тегу. Южнокорейското военно командване също заяви за няколко случая измежду свои бойци и подреди множеството от тях да не напущат казармите и базите си до второ разпореждане.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Надежда Неменски Източник: ковид вирус болест разпространяване .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
7 коментара  1 Правят указател на домоуправителите  1 За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка  1 Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт  1 Сачева: Не може хората сами да вземат решение да излязат в карантина --> Пaрите ни  Правят указател на домоуправителите Правят указател на домоуправителите  За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка  Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас  <br> Захлаждане и рисково време през днешния ден <br>
Захлаждане и рисково време през днешния ден
 <br> Зодии, с които е по-лесно да се живее <br>
Зодии, с които е по-лесно да се живее
 <br> Мерил Стрийп е <strong> неузнаваема </strong> и с нов цвят на косата. Вижте я <br>
Мерил Стрийп е неузнаваема и с нов цвят на косата. Вижте я
Последни  Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения затвориха порти Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения...  Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен  <p><span style= „ Котка в стената “ новият политически...  Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната пораства Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната...  <p>Култовото предаване &bdquo;Сладко отмъщение&ldquo; за завръща в ефира</p> Култовото предаване „ Сладко възмездие “ за...  Иван Тодоров Шефът на " ТАД Груп " Иван Тодоров на независимост против 100...  <p>Италия в плен на <strong>коронавируса</strong>, папа Франциск<strong> &quot;леко болен&quot;</strong></p> Италия в плен на ковид, папа Франциск "леко...  Иван Гешев Гешев: Политиците да решат коя страна избират  <p><strong>Атанаска:</strong> Тази специалност е моето призвание</p> Атанаска: Тази специалност е моето предопределение  <p>Прераждане за иконата измежду &quot;горещите&quot; хечбеци</p> Прераждане за иконата измежду "горещите " хечбеци  Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия  <p>Двама готвачи в люта </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР