Свят Отложиха делото за екстрадицията на Асандж. Той: Шпионират ме

...
Свят Отложиха делото за екстрадицията на Асандж. Той: Шпионират ме
Коментари Харесай

Отложиха делото за екстрадицията на Асандж. Той: "Шпионират ме"

Свят Отложиха делото за екстрадицията на Асандж. Той: " Шпионират ме " Основателят на " Уикилийкс " се оплака, че няма опция да води поверителни диалози с юристите си  Василена Василева 27 февруари 2020, 20:15  Отложиха делото за екстрадицията на Асандж. Той: Източник: ЕПА/БГНЕС
ританското правораздаване отсрочи за 18 май разглеждането на настояването на Съединени американски щати за изгонване на създателя на Уикилийкс Джулиан Асандж, съобщи "Франс прес ".

Съединени американски щати желаят да съдят Асандж за шпионаж поради публикуването от Уикилийкс на стотици хиляди поверителни документи за американските военни и дипломатически действия, по-специално тези в Ирак и Афганистан.

Започва делото за екстрадицията на Джулиан Асандж

Ако виновността му бъде приета, той може да бъде наказан на до 175 години затвор за шпионаж и компютърно пиратство.

#Assange's UK extradition hearing paused until May https://t.co/EEHbxlGvDt
— Digital Journal (@digitaljournal) February 27, 2020
Съдебните съвещания по американския иск за есктрадиране на Асандж започнаха в понеделник и завършиха с ден по-рано от планувания график. Те ще бъдат възобновени за три седмици от 18 май.

Швеция приключи следствието против Асандж

Очаква се правосъдното решение да бъде оповестено при започване на лятото.

Асандж беше задържан през април 2019 година, откакто прекара седем години в укриване в посолството на Еквадор в Лондон, където беше потърсил леговище, след нарушение на изискванията на освобождението си под гаранция, страхувайки се от екстрадиция в Съединени американски щати.

Майк Помпейо: Джулиан Асандж ще бъде екстрадиран в Съединени американски щати

По-рано създателят на "Уикилийкс " се оплака, че няма опция да води поверителни диалози с юристите си, като прекъсна за малко третия ден от гледането на американската молба за изгонването му в английски съд.

По време на процеса той беше подложен в стъклена клетка и означи, че сложени наоколо микрофони могат да хващат елементи от диалози на обвинения със отбраната му.

Американските представители "имат 100 пъти повече контакти със своите юристи ", сподели той.

Джулиан Асандж е търсен от Съединени американски щати за разпространението на над 700 000 поверителни документи за военната и дипломатическа активност на Съединени американски щати, по-специално в Ирак и Афганистан.

Англия няма да съобщи Асандж, в случай че го заплашва смъртно наказване

Според един от юристите на Асандж, създателят на "Уикилийкс " не би трябвало да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, тъй като британско-американско съглашение забранявало екстрадиции за политически нарушавания.

Асандж твърди, че е работил като публицист и заради това е предпазен от Първата корекция на конституцията на Съединени американски щати, която подсигурява свободата на словото. Защитата му заема позицията, че обвиняванията на Съединени американски щати са политически стимулирана корист с власт.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Василена Василева Източник: Асандж дело шпионаж .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
6 коментара  1 Правят указател на домоуправителите  1 За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка  1 Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт  1 Сачева: Не може хората сами да вземат решение да излязат в карантина --> Пaрите ни  Правят указател на домоуправителите Правят указател на домоуправителите  За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка  Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас  <br> Захлаждане и рисково време през днешния ден <br>
Захлаждане и рисково време през днешния ден
 <br> Зодии, с които е по-лесно да се живее <br>
Зодии, с които е по-лесно да се живее
 <br> Мерил Стрийп е <strong> неузнаваема </strong> и с нов цвят на косата. Вижте я <br>
Мерил Стрийп е неузнаваема и с нов цвят на косата. Вижте я
Последни  Почина началникът на защитата ген. Андрей Боцев Почина началникът на защитата ген. Андрей Боцев  Земетресение от 5,6 по Рихтер раздруса Филипините Земетресение от 5,6 по Рихтер раздруса Филипините  Почина създателката на сериала Почина създателката на сериала " Дързост и хубост "  Джулиан Асандж Отложиха делото за екстрадицията на Асандж. Той:...  Отрицателни са пробите на всички изследвани за ковид в България Отрицателни са пробите на всички изследвани за...  <p>Как да се предпазим от новия коронавирус</p> Как да се предпазим от новия ковид  Вицепрезидентът на Иран инфектирана с ковид Вицепрезидентът на Иран инфектирана с ковид  Върнаха в ареста брачната половинка на Васил Божков Върнаха в ареста брачната половинка на Васил Божков  <p>Успешен старт на новия сезон на &bdquo;Шеф под прикритие&ldquo;</p> Успешен старт на новия сезон на „ Шеф под...  Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения затвориха порти Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения...  33 инфектирани с новия ковид в Съединени американски щати 33 инфектирани с новия ковид в Съединени американски щати  <p><span style= „ Котка в стената “ новият политически...  Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната пораства Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната...  <p>Култовото предаване &bdquo;Сладко отмъщение&ldquo; се&nbsp;завръща в ефира</p> Култовото предаване „ Сладко отмъщение&ldquo...  Иван Тодоров Шефът на " ТАД Груп " Иван Тодоров на независимост против 100...  <p>Италия в плен на <strong>коронавируса</strong>, папа Франциск<strong> &quot;леко болен&quot;</strong></p> Италия в плен на ковид, папа Франциск "леко...  <p><strong>Атанаска:</strong> Тази специалност е моето призвание</p> Атанаска: Тази специалност е моето предопределение  Иван Гешев Гешев: Политиците да решат коя страна избират  <p>Прераждане за иконата измежду &quot;горещите&quot; хечбеци</p> Прераждане за иконата измежду "горещите " хечбеци  Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия Всичко от през днешния ден Виц на деня Попитали Радио Ереван: - Може ли на Луната да се организира структурна промяна? - Може, то там и без друго няма живот! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българката, след която образованието не е същото  Да се бориш с опиатите във  Хиляди приветстваха унизеното момче от Австралия  Майката на Грета Тунберг разкрива сложното й детство в нова книга  Знаменитости се сплотиха в поддръжка на унизено 9-годишно дете  Венци Мицов: Най-голямата ми драма е, че съм си забранил да хапвам банички Водещи вести  Върнаха в ареста брачната половинка на Васил Божков Върнаха в ареста брачната половинка на Васил Божков  Иван Гешев Гешев: Политиците да решат коя страна избират  <p>Как да се предпазим от новия коронавирус</p> Министерство на здравеопазването предлага ограничения, с цел да понижим риска от заразяване с ковид  Иван Тодоров Шефът на " ТАД Груп " Иван Тодоров на независимост против 100 хиляди лв.  Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната пораства Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната пораства  Учени откриха Учени откриха " животно ", което няма потребност да диша  Почина създателката на сериала Почина създателката на сериала " Дързост и хубост "  <p>Бекъм споделя <strong>защо се е влюбил </strong>във Виктория&nbsp;</p> Дейвид Бекъм споделя за какво се е влюбил във Виктория  Земята може би има краткотрайна втора луна Земята може би има краткотрайна втора луна  <p>Успешен старт на новия сезон на &bdquo;Шеф под прикритие&ldquo;</p> Успешен старт на новия сезон на „ Шеф под прикритие “  <p><span style=

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР