Свят Откриха откъде са дошли първите хора От същото място

...
Свят Откриха откъде са дошли първите хора От същото място
Коментари Харесай

Откриха откъде са дошли първите хора

Свят Откриха от кое място са пристигнали първите хора От същото място са пристигнали жирафите и лъвовете  Николай Киров 28 октомври 2019, 19:15  Откриха от кое място са пристигнали първите хора Източник: iStock/GettyImages
ъвременните хора са се появили преди 200 000 години в район на северна Ботсвана, настояват учените. Това е най-точното местонахождение на „ прародината на човечеството”, намерено до момента.

Въпреки че от дълго време е известно, че актуалните хора - homo sapiens sapiens - произлизат от Африка, учените до момента не са съумели да дефинират точното местонахождение на родното място на нашия тип.

Международен екип от откриватели са взели ДНК проби от 200 души от Хоесан, етническа група, за която се знае, че носи огромен дял от генетичен код прочут като L0, населяваща модерна Южна Африка и Намибия.

След това те комбинирали ДНК пробите с географско разпространяване, археологически данни и данни за изменението на климата, с цел да основат геномна времева линия, която наблюдава L0 200 000 години обратно в района на юг от река Замбези в Ботсвана.

Така учените са основали самобитна генетична карта, която демонстрира, че праисторическите хора са живели в района към 70 000 години, преди климатични промени да ги принудят да стартират да се разпръскват по света преди към 130 000 години.

Районът, разпознат в изследването, се е наричал Макгадикгади-Окаванго, в миналото място, където е имало голямо езеро, почти два пъти по-голямо езерото Виктория. Днес по-голямата част от въпросния регион е пустиня.

Преди към 200 000 години тектоничната интензивност предиздвикала езерото да стартира да се разлива, създавайки обширна влажна зона, за която откривателите настояват, че е дом освен на първите хора, само че и на редица представители на фауната като актуалните жирафи и лъвове.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Колко повече получава шефът от чиновниците  1 Плащаме по-малко, само че задлъжняваме повече  1 Милионерите в " съседката " порастват  1 Колко милиарда изгуби най-богатият човек в света --> Пaрите ни  Колко повече получава шефът от чиновниците Колко повече получава шефът от чиновниците  Плащаме по-малко, само че задлъжняваме повече Плащаме по-малко, само че задлъжняваме повече  Милионерите в Милионерите в " съседката " порастват  Колко милиарда изгуби най-богатият човек в света Колко милиарда изгуби най-богатият човек в света Не пропускай  <br> <strong> Президентът и министър председателят в изострен спор </strong> за избора на Гешев <br>
Президентът и министър председателят в изострен спор за избора на Гешев
 Откриха повода за краха на най-древната страна Откриха повода за краха на най-древната страна  <br> <strong> Фатална и тайнствена </strong>: такава е дамата Скорпион <br>
Фатална и тайнствена : такава е дамата Скорпион
 <br> <strong> Херцогиня Кейт, кралица Летисия </strong> и други дами, които залагат на диадемата <br>
Херцогиня Кейт, кралица Летисия и други дами, които залагат на диадемата
Последни  Откриха от кое място са пристигнали първите хора Откриха от кое място са пристигнали първите хора  <p>Какво да сготвим с пиле - <strong><span style= Какво да сготвим с пиле - без ориз и картофи  ЦИК: Първият тур на локалния избор без съществени нарушавания ЦИК: Първият тур на локалния избор без съществени нарушавания  Димо Алексиев за „ Откраднат живот ” и... Димо Алексиев за „ Откраднат живот ” и...  <p>Рила в пламъци, 180 души и хеликоптери против пожара</p> Рила в пламъци, 180 души и хеликоптери против пожара  <p>Пеперудата </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР