Свят Още жертви на Дориан, гласът на пострадалите На Бахамските

...
Свят Още жертви на Дориан, гласът на пострадалите На Бахамските
Коментари Харесай

Още жертви на Дориан, гласът на пострадалите

Свят Още жертви на " Дориан ", гласът на потърпевшите На Бахамските острови оповестиха началото на избавителните интервенции, за мнозина чакането на идващата помощ беше ужасяващо 3 септември 2019, 06:43 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Още жертви на
Още жертви на " Дориан ", гласът на потърпевшите
 Мощна магнитна стихия удари Земята
Мощна магнитна стихия удари Земята
 Дориан към този момент взима жертви. Българка във Флорида: Има напрежение
Дориан към този момент взима жертви. Българка във Флорида: Има напрежение
 Полша пренебрегва Русия на годишнината от Втората международна война
Полша пренебрегва Русия на годишнината от Втората международна война
 Безпрецедентен напредък на антиимигрантите в Германия
Безпрецедентен напредък на антиимигрантите в Германия
 Ердоган разгласи началото на огромна правосъдна промяна
Ердоган разгласи началото на огромна правосъдна промяна
 Във Варшава: 80 години от експлоадирането на Втората международна война
Във Варшава: 80 години от експлоадирането на Втората международна война
 Ураганът Дориан доближи Бахамите, ветрове от 240 км/ч
Ураганът Дориан доближи Бахамите, ветрове от 240 км/ч

ай-малко петима души са починали на Бахамските острови поради урагана Дориан, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Жертвите на стихията на островите Абако в северната част на архипелага досега са минимум пет, оповестиха локалните управляващи. По-рано в. "Бахамас прес " осведоми, че също на островите Абако поради урагана е починало седемгодишно момченце.

Дориан към този момент взима жертви. Българка във Флорида: Има напрежение

Към 17:00 часа американско източно общоприетоо време (00:00 часа българско време) епицентърът на урагана е на 170 км източно от Палм Бийч (Флорида) и не се мести. По оценка на метеоролози скоростта на ветровете доближава 63,8 метра в секунда.

Бурята "Дориан ", гласът на потърпевшите

Чудовищната стихия "Дориан " спря в понеделник над Бахамските острови, до момента в който бурните морски води и свирепите ветрове посяха безпорядък измежду ниско разположените островни общности, като лишиха най-малко пет живота и провокираха всеобщи евакуации по източното крайбрежие на Съединени американски щати.

Премиерът на Бахамските острови Хуберт Минис назова урагана "историческа покруса " за архипелага.

"Досега Кралските полицейски сили на Бахамските острови потвърдиха, че в Абако има пет смъртни случая ", сподели Минис на конференция.

"Екипите ще отидат в Абако допустимо най-скоро за цялостна и вярна оценка и идентификация ", сподели той.

Тъй като "Дориан” се задържа над Бахамите на запад от веригата острови, министерството на туризма и авиацията на Бахамските острови разгласи началото на избавителните интервенции "на места, където е безвредно ".

First video coming in from Bahamas after Dorian passed through and it's complete devastation https://t.co/8c91KTEBkU pic.twitter.com/LdvVQFstWY
— WPLG Local 10 News (@WPLGLocal10) 1 септември 2019 година
За мнозина чакането на идващата помощ беше ужасяващо.

Текстово известие, забелязано от Агенция Франс Прес от жена на име Кендра Уилямс, която живее на Гранд Бахама, гласи: "Под вода сме; ние сме на тавана. Може ли някой да ни помогне или да изпратите помощ. Моля. Аз и шестте ми внуци сме на тавана. "

Жителят на Абако Рамон А. Кинг снима подиуми на разрушения в фрагменти, предоставени на Агенция Франс Прес, показващи наводнени улици, обсипани с дървета, паднали електропроводи и най-малко един изцяло премахнат дом.

"Вижте това ", може да се чуе гласът на Кинг зад фрагментите. "Нуждаем се от помощ, всичко е долу. Всичко е надолу. Погледни покрива ми, къщата ми. Все още съм жив и благодаря на Бога за живота си. Мога да се възстановя. "

"Торнадото пристигна от тази страна... Моят комшия живееше там. Къщата му даже не е там ", продължава Кинг.

"Дориан " отслабна леко в понеделник,

само че към момента е опустошителната стихия от категория 4, наказвайки Бахамите с "животозастрашаваща стихия и пагубни ветрове ", се споделя в последния бюлетин на Националния център за урагани в Маями.

Страхът обхвана жителите на Фрийпорт, когато вятърът раздра дигите и водата стартира да навлиза в домовете, съобщи Ясмин Ригби в текстово известие от основния град на остров Гранд Бахама.

"Хората, които смятаха, че са в сигурност, в този момент се обаждат за помощ ", сподели Ригби. "Съпругът на най-хубавия ми другар е затънал на покрива на къщата им, заобиколен от 2 метра вода. "

Първоначалните оценки на Червения кръст бяха, че 13 000 здания могат да бъдат развалени или разрушени от "Дориан ", обявиха чиновници в Женева.

Hurricane Dorian by @WPBF25News https://t.co/OmOnL8PFwC pic.twitter.com/MNI7X6Ly7M
— WPBF 25 News (@WPBF25News) 3 септември 2019 година
"Излез незабавно "

Видео, оповестено на уеб страницата на бахамския вестник "Tribune 242 ", демонстрира вода до покривите на дървени къщи в крайбрежен град.

Водните равнища в Абакос, залят в неделя, се чака постепенно да спаднат.

"Ядрото на извънредно рисковия вихър "Дориан " ще продължи да залива остров Гранд Бахама и във вторник сутринта ", обявиха от Националния център за урагани.

"След това ураганът ще се придвижи рисково покрай източното крайбрежие на Флорида в края на вторник до сряда вечерта и по-късно ще се придвижи рисково покрай крайбрежията на Джорджия и Южна Каролина в сряда вечер и четвъртък. "

#Dorian Has wreaked havoc on Abacos and Grand Bahama Islands over the past 24+ hours. Here is a satellite recap as it approached, made a 2nd landfall and then stalled out over Grand Bahama Island. Now the storm is finally starting to pull away. In its wake utter devastation... pic.twitter.com/nyFzaPxQOF
— Cristopher Cace (@CristCacewx) 2 септември 2019 година
И трите източни американски щата подредиха крайбрежните поданици да се изтеглят,

което засегнаха близо милион души. Съседна Северна Каролина също разгласи изключително състояние, както и Вирджиния, въпреки че е по-далеч на север.

Губернаторът на Флорида Рик Скот написа в Туитър, че "леко пренасяне на запад ще докара бурята на брега с пагубни последствия ".

"Ако сте в зона за евакуация, излезте СЕГА. Можем да възстановим дома ви. Не можем да възстановим живота ви. "

NEW: Video shows severe flooding inside a home as Hurricane Dorian hits Grand Bahama pic.twitter.com/tWoTGvVvMl
— BNO News (@BNONews) 2 септември 2019 година
"Оставете всичко "

В пристанището на Южна Флорида Порт Сейнт Луси – регион, населяван от хора с ниски приходи, където паркингите за каравани стояха напуснати от жителите им - Дан Пийтъл, на 78 години, избяга от пенсионерската си общественост, с цел да се подслони в хотел.

"Лошо ми е. Не ми харесва ", сподели той за Агенция Франс Прес, излизайки на открито на чист въздух, преди бурята да се стовари.

"Преживях седем или осем от тях, откогато съм във Флорида - от 73 година насам. И всички са идентични, да знаете. Оставете всичко, след това съберете каквото можете. Но аз избрах да пребивавам тук, което значи, че мога да пребивавам с това ", добави Пийтъл.



 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: вихър Дориан
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР