Свят Ню Йорк таймс: Турция се превръща в слона в

...
Свят Ню Йорк таймс: Турция се превръща в слона в
Коментари Харесай

„Ню Йорк таймс”: Турция се превръща в „слона в стаята” за НАТО

Свят „ Ню Йорк таймс ”: Турция се трансформира в „ слона в стаята ” за НАТО Турция купува съветски средства за противовъздушна защита, а настъпателната ѝ политика във връзка с Либия и енергийните ѝ упоритости едвам не доведоха до въоръжени спорове с Франция и Гърция в последно време 4 август 2020, 10:32  „ Ню Йорк таймс ”: Турция се трансформира в „ слона в стаята ” за НАТО Източник: iStock/Guliver Images
урция, която е все по-агресивна, амбициозна и властническа, се трансформира в „ слона в стаята” за НАТО, само че това е въпрос, който малко на брой желаят да разискват, настояват европейски дипломати, написа в. „ Ню Йорк таймс” (The New York Times).

Въпреки че е член на алианса, Турция купува съветски средства за противовъздушна защита, а настъпателната ѝ политика във връзка с Либия и енергийните ѝ упоритости едвам не доведоха до въоръжени спорове с Франция и Гърция в последно време. Турция, която е в НАТО от 1952 година, е прекомерно огромна, мощна и стратегически значима, с цел да разреши открита борба, допускат чиновници от алианса.

Германци: НАТО умира

Турция отхвърля всевъзможни рецензии против своето държание като неоправдани .

Някои посланици в НАТО обаче считат, че сега тя съставлява намерено предизивкателство за демократичните полезности на алианса и груповата му защита, отбелязва американското издание.

Една по-агресивна, националистическа и религиозна Турция е във все по-голямо недоразумение със своите западни съдружници по отношение на Либия, Сирия, Ирак, Русия и енергийните запаси в Източното средиземноморие. Уклонът ѝ към властническо ръководство след 17 години властване на президента Реджеп Тайип Ердоган също тревожи останалите страни от НАТО.

Остро обръщение към Турция в наличието на Захариева

„ Става мъчно Турция да бъде разказана като съдружник на САЩ”, споделя външнополитическият консултант и някогашен помощник-държавен секретар на Съединени американски щати Филип Гордън.

Въпреки това

Турция получава независимост на деяние ,

считат анализатори, а пътят ѝ е разчистен от неналичието на поредно американско управление, изостряна от презрението на президента Доналд Тръмп към НАТО и явното му удивление от Ердоган. „ Не може да се каже каква е политиката на Съединени американски щати към Турция и даже не може да се разбере къде е Тръмп”, споделя Гордън, съгласно който „ това е огромна алтернатива за политиката на Съединени американски щати, по която наподобява, че имаме стратегически различия за съвсем всеки въпрос”.

Съединени американски щати приканиха Турция да спре интервенциите в гръцки води

Но това не се отнася единствено за Съединени американски щати. Европейският съюз и Организация на обединените нации също нямат ясна политика за Турция, споделя някогашният американски заместник-помощник държавен секретар Аманда Слоут.

Тези стратегически различия се умножават. Те включват поддръжката на Турция за разнообразни въоръжени групи в Сирия; покупката ѝ през 2019 година на съвременна съветска система за противовъздушна защита макар острите възражения на Съединени американски щати и други страни от НАТО; осъществяваното от нея нарушение на оръжейното ембарго в Либия; нападателните ѝ сондажи в Източното средиземноморие; демонизирането на Израел от нея; и това, че тя от ден на ден употребява спонсорирана от страната дезинформация.

Огромен скандал на Франция с Турция раздруса НАТО

Но

общата примирителност на чиновниците на НАТО към Турция не е от помощ ,

споделят анализатори, акцентирайки генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг, чиято работа е да поддържа единството на включващия 30 страни съюз, само че който е считан за прекомерно търпелив към деянията на неприятно държание както на Съединени американски щати, по този начин и на Турция, акцентира „ Ню Йорк таймс”.

В Гърция горяха турски флагове поради "Света София "

Мнозина разглеждаха Турция като сдържан либерален модел по време на Арабската пролет преди десетилетие, само че тя е друга страна при ръководството на Ердоган, който активизира по-религиозните гласоподаватели в провинциалните региони. Турският президент, който е лоялен мохамеданин, стана по-националистически и властническо насочен, изключително след опита за прелом през 2016 година, когато извърши чистка и прати в пандиза доста турски поддръжници на секуларизма, съдии, публицисти и военни командири.

Ердоган дефинитивно скъсва с турския секуларизъм ,

знак на което е решението му да трансформира храма „ Света София” от музей още веднъж в джамия. Той настоятелно преследва неоосмански упоритости в района и омаловажава по-стари съюзи, с цел да отстоява турските ползи.

За НАТО „ в този момент въпросът е дали Турция към момента е западна страна и споделя нашите ценности”, споделя Слоут, представена от „ Ню Йорк таймс”.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Турция НАТО.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Водещи  204 нови случая и рекорден брой умряли от COVID-19 204 нови случая и рекорден брой умряли от COVID-19  Протестите не престават – блокади в София и Варна Протестите не престават – блокади в София и Варна  Ангел Кунчев: Ако продължаваме по този начин, ще има доста хора в лечебните заведения Ангел Кунчев: Ако продължаваме по този начин, ще има доста хора в лечебните заведения  Експерти: Недоволството ще завърши, когато дойдат избори Експерти: Недоволството ще завърши, когато дойдат избори  1 Кредити за над половин милион получиха пчеларите  1 Ръст с 30% на покупко-продажбите с ваканционните парцели у нас  1 Гърция удължи рестриктивните мерки за българи до 15 август --> Пaрите ни  Кредити за над половин милион получиха пчеларите Кредити за над половин милион получиха пчеларите  Ръст с 30% на покупко-продажбите с ваканционните парцели у нас Ръст с 30% на покупко-продажбите с ваканционните парцели у нас  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Тежка злополука с рейс на градския превоз в София Тежка злополука с рейс на градския превоз в София  Проф. Христова: Умира се от ковид, а не с ковид Проф. Христова: Умира се от ковид, а не с ковид  Коронавирусът взе две нови жертви в България Коронавирусът взе две нови жертви в България  <br> Ужасяваща бедност в 4-звезден хотел на морето <br>
Ужасяваща бедност в 4-звезден хотел на морето
Виц на деня - Купих си кола, от тези, които се ръководят сами. - И къде е? - Де да я знам... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Водна рецесия от дни в село до София, алармират поданици Водна рецесия от дни в село до София, алармират поданици От ВиК сдружението изпратиха мнение, в което показват, че воден режим в селото не е въведен, само че е целесъобразен  Емил Хърсев Емил Хърсев: Оставаме в периферията, няма да има 7% спад Според финансиста при всички положения ще се стигне до изтеглянето на нов дълг  Можеше ли да се предотврати тежкият случай с трен до Разград Можеше ли да се предотврати тежкият случай с трен до Разград Млад мъж почина, сестра му е с заплаха за живота  <p>Слънчево и топло, рискова заплаха от пожари</p> Слънчево и топло, рискова заплаха от пожари Екстремалният показател за пожароопасност е в действие за 10 области  <p>Туроператорите още веднъж излизат на протест</p> Туроператорите още веднъж излизат на митинг Днес изтича срокът за осъществяване на техните претенции, едно от които беше среща с министър-председателя Бойко Борисов  <p>Отнеха книжката на Григор Димитров</p> Отнеха книжката на Григор Димитров Руснакът Даниил Медведев също е изгубил книжката си  Самолетът Mach 3 на Virgin Galactic Virgin Galactic показа план за свръхзвуков аероплан Разработката цели да възвърне нишата, оставена от " Конкорд "  Bugatti Centodieci Роналдо отпразнува купата с кола за 8 млн. евро Кристиано Роналдо отпразнува спечелването на Скудетото със особено Bugatti, от което ще бъдат направени единствено 10 бройки.  Официално откриха новия мост на Генуа Официално откриха новия мост на Генуа При нещастието тогава починаха 43 души. Семействата на жертвите бойкотираха церемонията  Хуан Карлос Бившият крал на Испания напуща страната след съмнения в корупция През юни испанският Върховен съд стартира следствие против Хуан Карлос, откакто " Трибюн дьо Женев " написа, че той е получил 100 милиона $ от тогавашния саудитски крал  Жена почина при пожар във Велико Търново Жена почина при пожар във Велико Търново По случая стартира следствие  <p>26-та вечер митинги в София,&nbsp;блокада пред Община&nbsp;Варна</p> 26-та вечер антиправителствени митинги Протестиращи блокираха довечера кръстовището пред Община Варна  102 души с COVID-19 от дом за възрастни хора във Варна 102 души с COVID-19 от дом за възрастни хора във Варна Починалите там станаха трима  Гърция удължава условието за негативен PCR тест за идващи от България
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР