Свят Нагасаки отбеляза 75-ата годишнина от атомната бомбардировка Кметът на

...
Свят Нагасаки отбеляза 75-ата годишнина от атомната бомбардировка Кметът на
Коментари Харесай

Нагасаки отбеляза 75-ата годишнина от атомната бомбардировка

Свят Нагасаки означи 75-ата годишнина от атомната бомбардировка Кметът на града особено укори Съединени американски щати и Русия за отхвърли от Договора за оръжията със междинен и по-малък обхват 9 август 2020, 14:08  Бейрут: Протести, конфликти и над 100 ранени
Бейрут: Протести, конфликти и над 100 ранени
 Изследване разгласи лекарската специалност за най-опасна
Изследване разгласи лекарската специалност за най-опасна
 По знамение откриха оживял, изхвърлен в морето от гърмежа в Бейрут
По знамение откриха оживял, изхвърлен в морето от гърмежа в Бейрут
 Сблъсък на ползи сред Китай и Русия в Съединени американски щати
Сблъсък на ползи сред Китай и Русия в Съединени американски щати
 Какви ще са политическите последствия на детонациите в Ливан
Какви ще са политическите последствия на детонациите в Ливан
 Самолет със 191 души на борда се разруши в Индия, има починали
Самолет със 191 души на борда се разруши в Индия, има починали
 Испания: Хуан Карлос е в Абу Даби
Испания: Хуан Карлос е в Абу Даби
 Похитителят в Хавър се съобщи на полицията
Похитителят в Хавър се съобщи на полицията

публична гала през днешния ден японският град Нагасаки означи 75-ата годишнина от американската атомна бомбардировка, като кметът и дребното към момента живи оживели приканиха международните водачи, в това число своите, да създадат повече за забраняването на нуклеарните оръжия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В 11:02 ч., моментът, когато на 9 август 1945 година американският бомбардировач Б-29 пуска 4,5-тонната бомба, оживелите и другите присъстващи уважиха с минута безмълвие починалите над 70 000 души. На 15 август Япония капитулира, което поставя завършек на Втората международна война.

Американци: Атомната бомба над Хирошима донесе мир

На церемонията през днешния ден в Парка на мира в Нагасаки, която поради ковид бе в стеснен тип, кметът Томихиса Тауе прочете декларация за мир, в която изрази угриженост, че нуклеарните страни през последните години са се отдръпнали от напъните за нуклеарно разоръжаване и вместо това модернизират и миниатюризират нуклеарните оръжия за по-лесна приложимост.


Кметът особено укори Съединени американски щати и Русия за отхвърли от Договора за оръжията със междинен и по-малък обхват. "В резултат опасността от нуклеарните оръжия става все по-реална ", сподели той. Напомняйки, че Договорът за неразпространението на нуклеарното оръжие я влезнал в действие преди 50 години (на 5 март 1970 г.), Тауе прикани Съединени американски щати и Русия дa посочат "осъществим път " към своето нуклеарно разоръжаване по време на прегледа на контракта следващата година. Той също по този начин прикани японското държавно управление и депутатите бързо да подпишат контракта от 2017 година за възбрана на нуклеарните оръжия.

Премиерът Шиндзо Абе, който също взе участие в церемонията, разкритикува контракта като нереалистичен и подсети, че нито една от нуклеарните страни не се е включила към него и че той няма необятна поддръжка даже измежду неядрените страни. По думите му договорът е бил признат, без да се вземе поради "реалността на тежките провокации към националната сигурност ". Абе означи също по този начин, че Япония е изправена пред заканите от развиване и модернизиране на нуклеарни оръжия "от прилежащи страни в района ".

Минута безмълвие в Япония за жертвите от Хирошима

Договорът се разграничава от позицията и метода на Япония, въпреки че те споделят една и съща цел - премахването на нуклеарните оръжия, акцентира той. Абе, който неведнъж е отказвал да подпише контракта, още веднъж повтори, че методът на Япония е да не взема страна, а да служи като мост сред нуклеарните и неядрените страни, с цел да предизвиква разговор за реализиране на цялостна нуклеарна възбрана.

Почина най-известният куриер, оживял в Нагасаки
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Нагасаки 75-та годишнина атомна бомбардировка.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Каракачанов: Подобни неща не могат да се търпят постоянно Каракачанов: Подобни неща не могат да се търпят постоянно  Блокади в София, протестно шествие към Блокади в София, протестно шествие към " Калотина "  Коронавирусът взе три нови жертви в България Коронавирусът взе три нови жертви в България  Обявиха бедствено състояние в община Свиленград Обявиха бедствено състояние в община Свиленград  1 Предлагат нови условия за дисциплинарно уволняване  1 Какви парцели се търсят няй-много у нас  1 Българи бавят заплащането на заемите си --> Пaрите ни  Предлагат нови условия за дисциплинарно уволняване Предлагат нови условия за дисциплинарно уволняване  Какви парцели се търсят няй-много у нас Какви парцели се търсят няй-много у нас  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Биков: Биков: " Отровното трио " да отговори на този въпрос  Столична дирекция на вътрешните работи: Барикадите ще бъдат отстранени Столична дирекция на вътрешните работи: Барикадите ще бъдат отстранени  Турция: Задава се тежка рецесия Турция: Задава се тежка рецесия  31-ви ден на митинг: Какво се случва в София? 31-ви ден на митинг: Какво се случва в София? Виц на деня Между ирландци: - Чу ли? О’Хара починал пред кръчмата. - На влизане или на излизане? - На влизане. - Горкият! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Каква бе сватбата на принцеса Беатрис спрямо тази на Елизабет II Каква бе сватбата на принцеса Беатрис спрямо тази на Елизабет II Какви са приликите и разликите сред двете сватби?  Кои са най-устойчивите места за живеене през 2020 година Кои са най-устойчивите места за живеене през 2020 година Или кои са актуалните 5 най-устойчиви градове в света  Най-честите неточности, които вършим, когато мием косата си Най-честите неточности, които вършим, когато мием косата си И препоръки за по-добра грижа за косата  Слънце, само че и дъжд през днешния ден, вижте къде ще вали Слънце, само че и дъжд през днешния ден, вижте къде ще вали И какво ще бъде времето при започване на новата седмица?  Спасиха от огъня евакуираното село в Хасковско Спасиха от огъня евакуираното село в Хасковско Все още обаче хиляди декари остават в пламъци  Как да управляваме добавките в браузъра Chrome Как да управляваме добавките в браузъра Chrome Те са потребни, само че някои от тях може да употребяват доста запаси  Кога ще се венчае всяка една зодия? Кога ще се венчае всяка една зодия? Вижте:  Пожарът край Лесово е минал Тунджа Пожарът край Лесово е минал Тунджа Жителите на село Присадец са изведени  11 души починаха при пожар в жилищен блок в Чехия 11 души починаха при пожар в жилищен блок в Чехия Има догатки от локалните управляващи, че пожарът евентуално е провокиран съзнателно, а един човек е арестуван  Девет души са с COVID-19 в лагера в Бусманци Девет души са с COVID-19 в лагера в Бусманци Предстоят PCR проби на всички чужденци, настанени в последните 15 дни  Силна стихия събори дървета и затрудни придвижването в София Силна стихия събори дървета и затрудни придвижването в София Получени са 15 сигнала в спешната дирекция към Следствен отдел към окръжна прокуратура  Природозащитници плажуваха на Природозащитници плажуваха на " Алепу " Те проведоха плажуване пред подпорната стена на градежа " Алепу "  <p>Пет станаха жертвите на COVID-19 в&nbsp;дома за възрастни хора&nbsp;в Русе</p> Пет станаха жертвите на COVID-19 в дома за възрастни хора " Възраждане " в Русе На 23 юли тази година в дома бе оповестено огнище на болестта  Най-дългите спортни мачове в историята
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР