Свят Мария Габриел е новият еврокомисар по иновациите и младежта

...
Свят Мария Габриел е новият еврокомисар по иновациите и младежта
Коментари Харесай

Мария Габриел е новият еврокомисар по иновациите и младежта

Свят Мария Габриел е новият еврокомисар по нововъведенията и младежта Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен оповести имената на членовете на екипа си 10 септември 2019, 13:35 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Мария Габриел е новият еврокомисар по нововъведенията и младежта
Мария Габриел е новият еврокомисар по нововъведенията и младежта
 Ердоган с мегапроект против идващата световна рецесия
Ердоган с мегапроект против идващата световна рецесия
 Шумахер е признат в болница в Париж, следва му интервенция
Шумахер е признат в болница в Париж, следва му интервенция
 Американски специалист: Сърбия да получи изход на море в подмяна за част от Косово
Американски специалист: Сърбия да получи изход на море в подмяна за част от Косово
 Ужасни заболявания убиват хиляди след атентата от 11 септември
Ужасни заболявания убиват хиляди след атентата от 11 септември
 Politico: Екипът на фон дер Лайен, спрямо екипа на Юнкер
Politico: Екипът на фон дер Лайен, спрямо екипа на Юнкер
 Учени настояват, че са разкрили лекуване против ХИВ
Учени настояват, че са разкрили лекуване против ХИВ
 Нов поврат за „ Брекзит ”, тежки удари за Борис Джонсън
Нов поврат за „ Брекзит ”, тежки удари за Борис Джонсън

новата Европейска комисия българката Мария Габриел ще основава нови вероятности за нови генерации с портфейл иновация и юноша. Това заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен при представянето на ресорите на новата Европейска комисия.

Мария Габриел работи с безрезервност в ресора на цифровите технологии, а в този момент ще основава вероятности за новите генерации, сподели фон дер Лайен.

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен оповести ресорите на новите еврокомисари на специфична конференция в Брюксел.

При избора на членовете от екипа си тя е спазила половия паритет. Сред еврокомисарите има 14 мъже и 13 дами. 8 от тях са от предходния състав на Европейска комисия.

В началото на своето изявление Урсула фон дер Лайен благодари на Жан Клод Юнкер и сподели, че е научила доста от него.

"Искам комисия, която да води с увереност, която да се концентрира с главните проблеми и да откри отговори ", съобщи Урсула фон дер Лайен. Тя добави, че с екипа си ще работи за по-силна Европа в международен проект и нов подтик за европейската народна власт.

"Искам тази комисия да бъде гъвкава и съвременна, да бъда ръководител на колегиум, който се вслушва в Европа и желанията на европейските жители ", сподели още тя.

"Нашите цели са също да понижим административната тежест, когато сътворяваме нови закони – тогава също ще прилагаме правилото на заменяне ".

"Искаме да дадем нов подтик на демокрацията, значимо е гласът да бъде чут и всеки да може да взе участие в метода, по който обществото е построено ", сподели още Урсула фон дер Лайен.

Тя заяви, че досегашният еврокомисар по политиката за съседство и разширение Йоханес Хан, в новата Европейска комисия ще дава отговор за администрацията.

Ето и другите имена на другите нови еврокомисари:

Досегашният еврокомисар по политиката за съседство и разширение Йоханес Хан, в новата Европейска комисия ще дава отговор за администрацията.

Франс Тимерманс ще бъде изпълнителен зам.-председател за европейския зелен контракт. "Искам Европа да бъде експортьор на най-хубави практики и той ще води работата по европейския зелен контракт и ще води работата по климата ", уточни фон дер Лайен.

Маргрете Вестагер ще води работата по цифровата Европа, заяви ръководителят и добави, че Вестагер ще координира работата си с комисаря по конкуренцията, нововъведения и младежта, претовареност и правораздаване.

Валдис Домбровскис ще управлява работата по стопанска система в интерес на хората. Той също ще бъде комисар по финансовите услуги.

Силви Гулар ще води активността по промишлена политика и обединен дигитален пазар.

Запазването на върховенството на закона ще остане на главен приоритет за Европа, точно по тази причина комисар по въпросите на правораздаването ще е Дидие Рейндерс.

Еврокомисар по районната политика ще е Дубравка Шуица от Хърватия.

Европейските планове на Урсула фон дер Лайен

От промяната на разпоредбите за даване на леговище до Брекзит и комерсиалното напрежение със Съединени американски щати - незабавни проблеми чакат новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Въглеродна индиферентност до 2050 година

Урсула фон дер Лайен дава обещание "зелен пакт ", в който ще бъде включено "първото европейско законодателство за климата ", за да се конкретизира задачата за реализиране на климатична индиферентност до 2050 година, с която обаче за момента са се заели единствено 24 страни членки от 28. Тя поддържа и по-амбициозна цел на понижаване на излъчванията на въглероден диоксид с 50 и даже с 55 на 100 до 2030 година. Фон дер Лайен предлага също част от Европейската капиталова банка да бъде трансформирана в "Европейска банка за климата " и планува проект за поддържане на вложенията на ниво 1000 милиарда евро за идващите 10 години.

Миграцията

По този пораждащ спорове въпрос Урсула фон дер Лайен желае да предложи "нов контракт за миграцията и убежището ". Става дума за по-добро систематизиране на напъните в Европейски Съюз и на първо място за оказване на по-голяма помощ на страните като Италия, Испания и Гърция, които са на първа линия при идването на мигранти.
Фон дер Лайен желае да възобнови полемиките за промяната на съглашението от Дъблин, който сега поверява обработката на молбите за леговище на страните, в които мигрантите идват. Тя желае и да форсира подсилването на европейската организация за запазване на морските и сухопътни граници Фронтекс, като броят на чиновници й доближи 10 000 още през 2024 година, вместо през 2027 година.

Информационни технологии

Очаква се екипът на Фон дер Лайен да продължи битката против неограниченото въздействие на американските осведомителни колоси, стартирана по време на мандата на Комисията Юнкер.Възможно е тя да сътвори нови правила, които биха дали на Брюксел по-широки пълномощия в региона на отбраната на неприкосновеността на персоналния живот и битката с речта на омразата.

Нова разлъка с Лондон?
Урсула фон дер Лайен би трябвало да встъпи в служба в първия ден, в който Европейският съюз няма да включва Англия. На доктрина. Макар че английският министър председател Борис Джонсън се бори страната му да напусне Европейски Съюз на 31 октомври каквото и да се случи, английският парламент ясно му даде да разбере, че в случай че не бъде подписано съглашение за овакантяване, той би трябвало да изиска ново отсрочване. След като изтеглянето на Англия от Европейски Съюз влезе в действие, новата Комисия ще бъде натоварена с договарянията за бъдещите връзки с Лондон - полемика, чийто равномерен ход зависи от изискванията на раздялата.

Търговско напрежение

Следващата Комисия ще се опита да резервира комерсиалното помирение, подписано със Съединени американски щати, ръководени от Доналд Тръмп, който към момента заплашва да таксува с мито автомобилната промишленост на Стария континент. Европейска комисия ще би трябвало и да се преценява с публичното мнение, което е все по-зле настроено към интернационалните търговски контракти заради санитарни и екологични аргументи. В подтекста на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, по време на която беше сложена под въпрос Световната комерсиална организация, Европейски Съюз ще се пробва да утвърди статута си на водещ покровител на свободната търговия.

Бюджет на Европейски Съюз с промяна на Общата селскостопанска политика

През есента водачите на Европейски Съюз ще разискват бюджета за 2021-2027 година, макар че комисията Юнкер би предпочела въпросът да беше завършен преди края на нейния мандат. Предложението на настоящия екип дефинира сума от 1,279 милиарда евро за бюджета 2021-2027 година (в съпоставяне с 1,087 милиарда за 2014-2020 година по сегашните цени), с предизвикващи несъгласия съкращения в историческите стратегии на Европейски Съюз - Общата селскостопанска политика и кохезионната политика. Новите цели са в региона на сигурността и миграцията. Следващият бюджет се пресмята без Англия, която беше чист вносител, само че страните членки към този момент показаха неохотата си да усилят своя принос. В същото време се разисква нова Обща селскостопанска политика за интервала след 2020 година, само че сега договарянията са спрени в очакване да се види каква част от бюджета ще й бъде отделена.

Конкуренцията

Новата комисия ще се заеме с промяна на европейските правила за конкуренцията, която желаят Париж и Берлин, откакто през февруари Брюксел наложи несъгласие на сливането на "Алстом " и Сименс " през февруари. Целта е от една страна да се облекчи основаването на огромни европейски компании на международно ниво, а от друга, да се приспособяват сегашните принадлежности към казуса с осведомителните технологии.

Върховенство на закона и популистки държавни управления

Комисията фон дер Лайен продължава откритите против Полша и Унгария процедури. Двете страни са упрекнати, че подхващат дейности, противоречащи на върховенството на закона, да вземем за пример в правосъдната сфера. Отношенията им с Брюксел са обтегнати. Възходът на популистите в Европа и присъединяване им във властта ускоряват напрежението и дават обещание сложни полемики, изключително по въпроса за миграцията.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Патриархът на <strong> българските учители </strong> и книжовници <br>
Патриархът на българските учители и книжовници
 <br> От знак за <strong> благосъстояние </strong> и власт, до <strong> сладка отрова </strong>: история на захарта <br>
От знак за благосъстояние и власт, до сладка отрова : история на захарта
 <br> Кая Гербер в един от именитите тоалети на <br>
Кая Гербер в един от именитите тоалети на
 <br> <strong> Миди на прахуляк </strong> и други практики за <strong> от предишното
" />
Миди на прахуляк и други практики за "миене " на зъбите от предишното
Последни  Мария Габриел Мария Габриел е новият еврокомисар по нововъведенията и...  Eвтим Mилошев: Kръвта ни ръководи Eвтим Mилошев: Kръвта ни ръководи  Ердоган с мегапроект против идващата световна рецесия Ердоган с мегапроект против идващата световна рецесия  <p>Какво не знаем за младите тенори <strong>IL VOLO</strong>, които до дни идват в България</p> Какво не знаем за младите тенори IL VOLO, които до дни...  Централно разузнавателно управление на САЩ е извело от Русия собствен сътрудник, доближен до Путин Централно разузнавателно управление на САЩ е извело от Русия собствен сътрудник, доближен до Путин  <p><strong>Какво са си причинили</strong> тези хора? Вежди, които смайват (СНИМКИ)</p> Какво са си предизвикали тези хора? Вежди, които смайват...  Михаел Шумахер Шумахер е признат в болница в Париж, следва му интервенция  Младен Маринов Министерство на вътрешните работи: Ръст на мигрантите на българо-гръцката граница  Дете падна от втория етаж, до момента в който родителите му спели Дете падна от втория етаж, до момента в който родителите му спели  <p>Какво споделя <strong>цветът на храната</strong> за потребните ѝ свойства?</p> Какво споделя цветът на храната за потребните ѝ свойства?  <p>Славяните с&nbsp;първата победа, кои са <strong>големите губещи в &bdquo;Игри на волята&ldquo;</strong></p> Славяните с първата победа, кои са огромните губещи...  <p>Кои са <strong>най-безопасните</strong> градове в света</p> Кои са най-безопасните градове в света  Жена почина при злополука, мъж и три деца са в болница Жена почина при злополука, мъж и три деца са в болница  КРИБ желае нов закон против киберрекета КРИБ желае нов закон против киберрекета  <p><strong>Стоян Филипов-FIL</strong> и една галерия, която би трябвало да видите</p> Стоян Филипов-FIL и една галерия, която би трябвало да видите  Фандъкова: Не влизам в борба, както други претенденти Фандъкова: Не влизам в борба, както други претенденти  <p>Излаз на море за<strong> Сърбия,</strong> в подмяна за част от <strong>Косово&nbsp;&nbsp;</strong>&nbsp;</p> Излаз на море за Сърбия, в подмяна за част от...  Ужасни заболявания убиват хиляди след атентата от 11 септември Ужасни заболявания убиват хиляди след атентата от 11...  <p>Септември ще донесе промени за тези <strong>зодии</strong></p> Септември ще донесе промени за тези зодии  <p><strong>7</strong> знака, че сте<strong> по-умни</strong>, в сравнение с смятате</p> 7 знака, че сте по-умни, в сравнение с смятате Всичко от през днешния ден Виц на деня Оженил се шоп за македонка. Решил още първата вечер да се схванат кой ще командва у дома. -Имам три условия към теб – в случай че ги спазваш,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Да съблечеш българите: актови фотоси от предишния век  Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан  Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер  DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света  5 години без писателя на вярата 5 години без писателя на вярата  Даяна и нейната bool(false) Водещи вести  Юрий Борисов Юрий Борисов за шпионския скандал. Руски сенатор реагира  Дете падна от втория етаж, до момента в който родителите му спели Дете падна от втория етаж, до момента в който родителите му спели  Централно разузнавателно управление на САЩ е извело от Русия собствен сътрудник, доближен до Путин Централно разузнавателно управление на САЩ е извело от Русия собствен сътрудник, доближен до Путин  Автор: Стефан Петрунов Внимавайте в картината, тъй като тя се сменя  <p>Септември ще донесе промени за тези <strong>зодии</strong></p> Септември ще донесе промени за тези зодии
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР