Свят Макрон: Приемането на България и Румъния в ЕС беше

...
Свят Макрон: Приемането на България и Румъния в ЕС беше
Коментари Харесай

Макрон: Приемането на България и Румъния в ЕС беше прибързано

Свят Макрон: Приемането на България и Румъния в Европейски Съюз беше преждевременно Предложените от Европейската комисия промени в системата за приемане на нови страни ще бъдат за да се даде опция на съществуващите членове да „ кажат повече “ и да изразят по-ясно своята позиция  Надежда Неменски 4 февруари 2020, 17:17  Макрон: Приемането на България и Румъния в Европейски Съюз беше преждевременно Източник: ЕПА/БГНЕС
оследното огромно разширение на Европейски Съюз, когато Румъния и България се причислиха през 2007 година, е било прекомерно преждевременно и е належащо нараснало внимание при приемането на още членове от район, обиден от корупция и престъпност. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон.

В обява за новите промени в процеса на приемане на нови членове в Европейски Съюз организация Ройтерс обръща внимание на френската позиция и по-специално, отношението на Еманюел Макрон към балканските страни в и отвън Съюза.

Шефа на Европейска комисия: Македония извърши критериите

Агенцията твърди, че препоръчаните от Европейската комисия промени в системата за приемане на нови страни ще бъдат за да се даде опция на съществуващите членове да „ кажат повече “ и да изразят по-ясно своята позиция. Ще бъде изработен опит, съгласно Ройтерс, да се „ умилостиви “ Франция, наложила „ несъгласие на разширението на Съюза за шест страни на Балканите “.

Припомнят се събитията през октомври, когато

президентът Еманюел Макрон блокира процеса на пускане на договаряния със Северна Македония и Албания ,

причислили се към Сърбия, Косово, Черна гора и Босна и Херцеговина. Комисията се надява да убеди Франция да отдръпна възраженията си преди срещата на върха в Загреб с балканските страни през май.

„ Макрон се трансформира в най-прямата фигура измежду европейските политици “, продължава Ройтерс. „ Според френския президент последната огромна агресия, когато Румъния и България се причислиха през 2007 година, е била прекомерно прибързана и е належащо нараснало внимание при прибавянето на още членове от район, обиден от корупция и престъпност “.

Макрон: Европа е на ръба на пропастта, НАТО - в мозъчна гибел

Промените, които се чака Комисията да разкрие в сряда, ще дадат на съществуващите членове пълномощия да замразяват процеса на приемане за нови страни или да принуждават страните да рестартират договарянията за влизане в някои области на политиката през цялото време, твърди текста. В района на Балканите ще се организират повече срещи, с цел да се даде повече публичност на политиците за процеса.

„ Макрон желае да бъде считан за водеща фигура в Съюза и ние можем да се съобразим с това, защото доверието в Европейски Съюз е изложено на риск “ ,

цитира организацията високопоставена фигура в Европейски Съюз, участваща в промените.

Предложенията на Комисията обаче ще се опълчват на някои френски условия, настояват осведомени, сред които са средствата за нови членове да идват от пари, заделени за бедните страни, които към този момент са в Европейски Съюз. Подобен ход съгласно представители на Европейски Съюз би заплашил поддръжката за разширение за сметка на съществуващите небогати членове.

Провал, кой не желае Северна Македония и Албания в Европейски Съюз

Член на Европейски Съюз съобщи, че към момента не е ясно дали Франция ще бъде задоволена от новите оферти: „ При Макрон имаме 60% късмет за триумф. Всички други държавни управления в Европейски Съюз също би трябвало да се съгласят с новия способ “, твърди неназованият източник.

„ Други страни, в това число Холандия и Дания, също са скептично настроени към разширението ,

само че чиновниците на Европейски Съюз споделят, че в случай че съумеят да убедят Франция да отдръпна възраженията си, тези страни евентуално ще я последват “, настояват източниците.

Високопоставения чиновник в Европейски Съюз декларира още: „ Без Макрон нито холандците, нито датчаните сами биха блокирали преговорите; сигурно не за Северна Македония, евентуално даже не и за Албания “.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: Еманюел Макрон Европейски Съюз нови членове приемане България Румъния .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Ще се вдигнат ли лихвите по заеми и влогове  1 Вижте по кое време пускат третата линия на метрото  1 Колко губим, до момента в който чакаме в запушване  1 Общо 2124 учебни заведения в страната са в грипна почивка --> Пaрите ни  Ще се вдигнат ли лихвите по заеми и влогове Ще се вдигнат ли лихвите по заеми и влогове  Вижте по кое време пускат третата линия на метрото Вижте по кое време пускат третата линия на метрото  Колко губим, до момента в който чакаме в запушване Колко губим, до момента в който чакаме в запушване  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Експерти: Вирусът от Китай не е основан изкуствено Експерти: Вирусът от Китай не е основан изкуствено  Довечера зимата се връща, до 20 градуса и плевел вятър през днешния ден Довечера зимата се връща, до 20 градуса и плевел вятър през днешния ден  <br> наближват. Вижте прогнозите за огромните спечелили <br>
наближват. Вижте прогнозите за огромните спечелили
 <br> Цитати от Жак Превер, които ще ви накарат да се влюбите <br>
Цитати от Жак Превер, които ще ви накарат да се влюбите
Последни  Еманюел Макрон Макрон: Приемането на България и Румъния в Европейски Съюз беше...  <p>Какво следва за <strong><span style= Какво следва за Нетинфо през 2020 година  Заловиха българин при грабеж на жилище в Австрия Заловиха българин при грабеж на жилище в Австрия  Васил Божков Ново следствие против Васил Божков за убийства и...  Спецакция в горското във Велинград, има арестувани Спецакция в горското във Велинград, има арестувани  <p>Ашли Греъм сподели <strong>първи&nbsp;снимки</strong> на новородения си син</p> Ашли Греъм сподели първи фотоси на новородения си...  Снимка: iStock Трима братя нападнаха екип на Спешна помощ в Ихтиман  Кола на годината 2020 За наградата „ Автомобил на годината” се борят...  <p><strong>Били Айлиш </strong>блести на корицата на американския <span style= Били Айлиш свети на корицата на американския Vogue  Протестиращи: СЕТА е капакът на ковчега, в който е България Протестиращи: СЕТА е капакът на ковчега, в който е...  <p>Нинова: Споделяме претекстовете на Радев, държавното управление генерира кризи&nbsp;</p> Нинова: Споделяме претекстовете на Радев, държавното управление...  <p>Те играеха <strong>футбол</strong>, преди да <strong>отидат в Холивуд</strong></p> Те играеха футбол, преди да отидат в Холивуд  <p>Инвестиция ли е <span style= Инвестиция ли е автомобилът?  Борисов отговори за Радев: Съжалявам, че си е изпуснал нервите Борисов отговори за Радев: Съжалявам, че си е изпуснал...  <p>Защо учителка накара деца да плюят по съученик</p> Защо учителка накара деца да плюят по съученик  <p>Защо в открития космос <strong>всичко </strong>е <strong>черно?</strong></p> Защо в открития космос всичко е черно?  Плевнелиев: Радев разгласи война, с цел да не влезем в еврозоната Плевнелиев: Радев разгласи война, с цел да не влезем в...  <p><strong>Ирина Шейк</strong> в скута&nbsp;на хубав италианец, снимаха я и с <strong>Брадли</strong></p> Ирина Шейк в скута на хубав италианец, снимаха я...  Радев: Официално смъквам доверие от държавното управление Радев: Официално смъквам доверие от държавното управление  Васил Божков Ще бъде ли екстрадиран Васил Божков от ОАЕ Всичко от през днешния ден Виц на деня Трима математици се запили в една механа. Дошло време за сметката. Келнерът я донесъл, единият математик погледнал сумата и изфъфлил: - Я оправи сметката... След… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Пълен поврат, след санкциите жителите на „ Кармен ” почистиха Пълен поврат, след санкциите жителите на „ Кармен ” почистиха  Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Водещи вести  Радев: Официално смъквам доверие от държавното управление Радев: Официално смъквам доверие от държавното управление  Борисов отговори за Радев: Съжалявам, че си е изпуснал нервите Борисов отговори за Радев: Съжалявам, че си е изпуснал нервите  Васил Божков Ново следствие против Васил Божков за убийства и изнасилвания  Плевнелиев: Радев разгласи война, с цел да не влезем в еврозоната Плевнелиев: Радев разгласи война, с цел да не влезем в еврозоната  <p>Нинова: Споделяме претекстовете на Радев, държавното управление генерира кризи&nbsp;</p> Вреда или политическа поръчка е обръщението на Радев  Протестиращи: СЕТА е капакът на ковчега, в който е България Протестиращи: СЕТА е капакът на ковчега, в който е България  Спецакция в горското във Велинград, има арестувани Спецакция в горското във Велинград, има арестувани  <p>Брад Пит се <strong>шегува с Брекзит и Мегзит</strong> пред Уилям и Кейт</p> Брад Пит се майтапи с Брекзит и Мегзит пред Уилям и Кейт  <p>Ашли Греъм сподели <strong>първи&nbsp;снимки</strong> на новородения си син</p> Ашли Греъм сподели първи фотоси на новородения си наследник Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР