Свят Как е по света: Кметовете, управлявали големи градове И

...
Свят Как е по света: Кметовете, управлявали големи градове И
Коментари Харесай

Как е по света: Кметовете, управлявали големи градове

Свят Как е по света: Кметовете, управлявали огромни градове И по какъв начин е минало ръководството им 3 ноември 2019, 17:53  Как е по света: Кметовете, управлявали огромни градове
Как е по света: Кметовете, управлявали огромни градове
 Брутални фрагменти на военни закононарушения в Сирия възмутиха
Брутални фрагменти на военни закононарушения в Сирия възмутиха
 DW: Западът тласка Балканите в ръцете на непознати играчи
DW: Западът тласка Балканите в ръцете на непознати играчи
 Дъщерята на Стоянка Мутафова: От две несгоди избрах едната
Дъщерята на Стоянка Мутафова: От две несгоди избрах едната
 Макрон с изявление за
Макрон с изявление за " българските и украинските банди ", София и Киев реагираха
 DW: Путин си направи
DW: Путин си направи " съветски " интернет
 Арест на нов обвинен поради камиона-убиец
Арест на нов обвинен поради камиона-убиец
 Григор победи Гарин, отива на полуфинал в Париж
Григор победи Гарин, отива на полуфинал в Париж

етирима именити кметове трансформират градовете Ню Йорк, Солун и Лондон.

Прокурор, който стана политик, милиардер, който влезе в обувките на кмет, първият мюсюлманин-кмет на Лондон, както и за винаря, за който креслото на градоначалник е предопределение.

Каква е изборната интензивност в деня на балотажа

Екипът на NOVA споделя за тях:

7 години Ню Йорк е под ръководството на кмета-легенда Рудолф Джулиани,

който от прокурор става политик. Десет години, преди да поеме кметския пост - Джулиани е основен прокурор на Ню Йорк. Той има мандат с рекорден брой присъди – над 4000 наказани против едвам 25 оправдани. На прицела му са босовете на проведената престъпност и корумпираните във властта, както и делата му против брокери от "Уол Стрийт " за 900 млн. $.

През 1994 година взема решение безкомпромисно да вкара ред в Ню Йорк, само че към този момент като кмет. По заповед на Джулиани полицията би трябвало да арестува всеки, който хвърля празни бутилки, всеки, който рисува по стените, и всеки, който прескача без билет в метрото или проси пари. Дори поради дребно нарушение всеки отпътува непосредствено в пандиза, а престъпността в Ню Йорк внезапно изчезва.

В 18 регионални града гласуваме за кмет

Пиковият миг на известност за Джулиани, по тъжна подигравка на ориста, се оказват терористичните офанзиви на 11 септември. Кметът на Ню Йорк идва минути, откакто вторият аероплан се забива в южната кула на Световния търговски център. След атентатите сп. "Тайм "” афишира Джулиани за персона на годината. Днес той е един от най-близките политически другари на Доналд Тръмп. Неслучайно е персоналният юрист на американския президент, против който се води процедура по импийчмънт. ФБР и прокурорите от Ню Йорк започнаха правосъдно следствие и против досегашния си сътрудник Джулиани.

Той е измежду хората, които пишат история. Лондон има своя първи кмет-мюсюлманин - британецътот пакистански генезис Садик Хан .

Той е роден през 1970 година в Лондон в семейство на пакистански преселници. Мюсюлманинът-сунит има седем братя и сестри, а откакто приключва право, в началото работи като юрист на разнообразни правозащитни организации. На 15 години се причислява към Лейбъристката партия, а през 1994 година е определен за общински консултант в Южен Лондон.

От 2016 година Садик Хан е кмет на английската столица. Той е първият мохамеданин, който поучава и английското кралско семейство. В Лондон живеят над 8,6 милиона, над 1 милион от тях изповядват исляма. Като кмет замрази цените на билетите за градския превоз за четири години напред, а като градоначалник на Лондонското сити, той разполага с годишен бюджет от 20 милиарда евро. На този декор заплатата му от 180 000 евро е относително скромна и стига най-много за наема на дребна къща в някое от предградията на Лондон.

77-годишният Янис Бутарис ще бъде запомнен като "кмета знамение на Солун ".

Той ръководи втория по величина гръцки град съвсем девет години. Списание "Шпигел " назова Бутарис "най-необикновеният политик на Гърция ".

Бутарис е винар по специалност. Бил е пияч и не се пробва да крие същинското си лице зад политически идеологии. Точно това го разграничава от останалите политици в Гърция. Политикът има 7 татуировки, обица на ухото, поддържа легализацията на марихуаната. От потопен в задължения град, кметът съумя да трансформира Солун в топ туристическа дестинация, която носи доходи за милиони в локалната хазна.

Преди да стане милиардер, бизнесмен, човеколюбец и кмет, Майкъл Блумбърг

взима банкови заеми и работи на паркинг, с цел да заплаща образованието си в университета. Няколко десетилетия по-късно той става предприемачът, който трансформира "Уолстрийт ", а по-късно и кметът, който преобразява Ню Йорк. Той е 108-мият градоначалник на Ню Йорк, който ръководи мегаполиса в продължение на 13 години и е най-уважаваният бизнесмен в политиката. Блумбърг стабилизира бюджета на потъналия в задължения град и съумя да се пребори с престъпността. Той е измежду политиците с милиарди долари в сметката, само че извоювани преди политическата кариера. Със положението си от 50 милиарда $, Блумбърг се подрежда измежду най-богатите хора в света и неслучайно кметът самичък си дефинира заплата от тъкмо 1 $ годишно.

След кметовете-мъже, NOVA преглежда и кои са били кметовете-жени, управлявали едни от най-големите европейски градове.

Социолози: Кой ще победи на изборите в София

Сред тях е и Париж . През 2014 година френската столица за първи път в историята си избира жена за кмет – Ан Идалго.

Жена държи руля и в Рим . Вирджиния Раджи също е първата представителка на нежния пол и най-младият кмет на италианската столица.

За първи път жена ръководи и огромния испански град Барселона - Ада Колау.

Още по тази тематика вижте и във видеото:



 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: кметове .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Кога ще стигнем хърватите по заплати  1 Как мобилните оператори заблуждават клиентите  1 Колко взимат безработните във Франция  1 Магазините цялостни с подправено сирене --> Пaрите ни  Кога ще стигнем хърватите по заплати Кога ще стигнем хърватите по заплати  Как мобилните оператори заблуждават клиентите Как мобилните оператори заблуждават клиентите  Колко взимат безработните във Франция Колко взимат безработните във Франция  Магазините цялостни с подправено сирене Магазините цялостни с подправено сирене Не пропускай  Каква е изборната интензивност в деня на балотажа Каква е изборната интензивност в деня на балотажа  <br> <strong> Шведски академик: </strong> Тези звезди замърсяват 10 000 пъти повече от вас! <br>
Шведски академик: Тези звезди замърсяват 10 000 пъти повече от вас!
 <br> Как Западът тласка Балканите в непознати ръце <br>
Как Западът тласка Балканите в непознати ръце
 <br> <strong> 3 аргументи, </strong> заради които би трябвало да знаете коя <strong> кръвна група </strong> сте <br>
3 аргументи, заради които би трябвало да знаете коя кръвна група сте
Последни  Ню Йорк Как е по света: Кметовете, управлявали огромни градове  Майкъл Джексън Те са най-печелившите умряли звезди  Петя Константинова Българката с приказни картини, които оживяват  Демонстрация на кюрди против нахлуването на Турция в Сирия. Осло, Норвегия Брутални фрагменти на военни закононарушения в Сирия възмутиха  <p>Цацаров сподели каква е главната версия за Кардам&nbsp;&nbsp;</p> Цацаров сподели каква е главната версия за...  <p><strong>Шведски академик: </strong>Тези звезди замърсяват 10 000 пъти повече от вас!</p> Шведски академик: Тези звезди замърсяват 10 000 пъти...  <p>Политиците гласоподаваха, какво сподели Борисов за Радев&nbsp; &nbsp;</p> Политиците гласоподаваха, какво сподели Борисов за Радев ...  Каква е изборната интензивност в деня на балотажа Каква е изборната интензивност в деня на балотажа  <p>Как Западът тласка Балканите в непознати ръце&nbsp;</p> Как Западът тласка Балканите в непознати ръце  <p>Когато <span style= Когато Лео срещна Грета: „ Тя е водач на нашето...  Новото лого на Android Как да записваме протичащото се на екрана на Android  Облачна неделя, чака ли ни стопляне Облачна неделя, чака ли ни стопляне  Ахмед Башев, някогашен кмет на Гърмен Акция в Гърмен, задържаха някогашен кмет  В 18 регионални града гласуваме за кмет В 18 регионални града гласуваме за кмет  <p><strong>3 аргументи,</strong> заради които би трябвало да знаете коя <strong>кръвна група</strong> сте</p> 3 аргументи, заради които би трябвало да знаете коя кръвна...  Гори склад в Пловдивско Гори склад в Пловдивско  Microsoft Surface Neo 4 метода да подобрим сигурността на Windows 10  Стефан Данаилов е в медикаментозна кома Стефан Данаилов е в медикаментозна кома  Аптека за лирика Имате меланхолия? Необичаен лек се предлага в тази аптека  Нови две трусове в Македония и Босна и Херцеговина Нови две трусове в Македония и Босна и Херцеговина Всичко от през днешния ден Виц на деня - Къде ви е началникът? - Обядва по това време… След два часа: - Дойде ли? - Не… - По какъв брой часа обядва той, бе?… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Можете ли да отговорите на тези 8 въпроса без неточност? Можете ли да отговорите на тези 8 въпроса без неточност?  Българин е измежду най-хубавите архитекти в Европа  Телескопът Телескопът " Хъбъл " снима " злокобно лице " в космоса  Обречен, драматичен, белязан. Яворов, който не живее, а гори  Евтим Евтимов: „ Звездите са звезди, тъй като са високо “  Експерт: Радеви изглеждаха по-добре от кралските двойки Водещи вести  <p>Цацаров сподели каква е главната версия за Кардам&nbsp;&nbsp;</p> Цацаров за Кардам: Основната версия е отравяне по несъобразителност  <p>Политиците гласоподаваха, какво сподели Борисов за Радев&nbsp; &nbsp;</p> Политиците гласоподаваха, какво споделиха  Петя Константинова Българската художничка, която лети над покривите на Прага  Майкъл Джексън Те са най-печелившите умряли звезди  <p>Когато <span style= Когато Лео срещна Грета: „ Тя е водач на нашето време “  Новото лого на Android Как да записваме протичащото се на екрана на Android  Нови две трусове в Македония и Босна и Херцеговина

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР