Свят Жена се събуди след 27 години в кома Случаите,

...
Свят Жена се събуди след 27 години в кома Случаите,
Коментари Харесай

Жена се събуди след 27 години в кома

Свят Жена се разсъни след 27 години в кома Случаите, в които пациенти се разсънват след няколко години в кома са доста редки  Николай Киров 23 април 2019, 21:48
ена от Обединените Арабски Емирства (ОАЕ), която е била съществено ранена в пътнотранспортен случай през 1991 година се възвърне по знамение след 27 годишна кома, оповестява Би Би Си.

Мунира Абдула, която е била на 32 години по време на случая, получила тежки черепно-мозъчни контузии, откакто колата, в която пътувала, с цел да вземе сина си от предучилищен курс, е блъсната от рейс.

Малкото момче стояло на задната седалка дружно с майка си, само че се измъкнало без съществени контузии, тъй като тя го прегърнала преди удара.

След 27 години в кома Абдула се върна в схващане в немска болница.

„ Никога не се отхвърлих от нея, тъй като постоянно съм усещал, че един ден тя ще се събуди”, разяснява синът ѝ. „ Причината, заради която споделям нейната история, е да кажа на хората да не губят вяра в тези, които обичат, не ги смятайте за мъртви”.

„ Моята майка стоеше с мен на задната седалка. Когато видя приближаващия рейс тя ме прегърна, с цел да ме защити”, спомня си Омар.

По време на комата Абдула е била в разнообразни лечебни заведения. При престоя ѝ в болница в Лондон е намерено, че тя е във вегетативна фаза, в която е способна да усеща болежка, само че не и да реагира.

През 2017 година фамилията получава помощ от Съвета на Принца в Абу Даби и Абдула е преместена в Германия.

Случаите, в които пациенти се разсънват след няколко години в кома са доста редки, а възобновяване нормално е дълготрайно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР