Свят Иран: САЩ не могат да очакват, че ще са

...
Свят Иран: САЩ не могат да очакват, че ще са
Коментари Харесай

Иран: САЩ не могат да очакват, че ще са в безопасност

Свят Иран: Съединени американски щати не могат да чакат, че ще са в сигурност Иран и Германия водиха прям и сериозен диалог за избавяне на нуклеарното съглашение от 2015 г  Надежда Неменски 10 юни 2019, 17:29 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Иран: Съединени американски щати не могат да чакат, че ще са в сигурност
Иран: Съединени американски щати не могат да чакат, че ще са в сигурност
 „ Триглаво страшилище ” се оказа съветска яхта
„ Триглаво страшилище ” се оказа съветска яхта
 В Русия: Аз съм/Ние сме Иван Голунов
В Русия: Аз съм/Ние сме Иван Голунов
 Турция стартира да чисти моретата си
Турция стартира да чисти моретата си
 Безпрецедентни митинги и конфликти в Хонконг
Безпрецедентни митинги и конфликти в Хонконг
 Трагичната история на мъжа, разследвал повредата в Чернобил
Трагичната история на мъжа, разследвал повредата в Чернобил
 Как Турция сложи Съединени американски щати в шах
Как Турция сложи Съединени американски щати в шах
 Дрон над призрачния град край Чернобил (видео)
Дрон над призрачния град край Чернобил (видео)

онфронтацията сред Съединени американски щати и Иран в този момент е взривоопасна и може да докара до военна ескалация, съобщи в Техеран немският външен министър Хайко Маас, представен от Ройтерс.

„ Положението в района тук е мощно взривоопасно и извънредно съществено .

Опасна ескалация на съществуващите напрежения може да докара и до военна ескалация”, съобщи Маас на обща конференция с иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф.

Иран и Германия водиха прям и сериозен диалог за избавяне на нуклеарното съглашение от 2015 година, съобщи Мохамад Джавад Зариф. „ Водихме прям и сериозен диалог с (гостуващия немски външен министър Хайко) Маас. Техеран ще спомага на подписалите съглашението страни от Европейски Съюз за спасяването му”, съобщи Зариф.

Президентът Доналд Тръмп изтегли Съединени американски щати от съглашението предходната година и възобнови глобите против Иран.

Съединени американски щати „ не могат да чакат, че ще са в безопасност”, откакто започнаха икономическа война против Иран ,

съобщи Зариф, представен от Асошиейтед прес.

„ Самият Тръмп разгласи, че Съединени американски щати са почнали икономическа война против Иран. Единственото решение за понижаване на напрежението в този район е икономическата война да престане”, добави той. „ Този, който стартира война с нас, няма да е този, който ще я завърши”, предизвести иранският външен министър.

„ Германия и Европейски Съюз могат да изиграят значима роля за понижаване на тези напрежения и ние ги поддържаме в тази роля”, съобщи Зариф, представен от Франс прес.
„ В Сирия и Йемен се води война, само че за благополучие не и тук”, съобщи Хайко Маас. „ Напреженията в този район са тревожни и се притесняваме, че някое изолирано събитие може да провокира други и да се стигне до принуждение. Искаме да осуетим това на всяка цена”, съобщи немският външен министър.

Преди срещата със Зариф

Хайко Маас прикани Иран да съблюдава отговорностите си по нуклеарното съглашение при започване на своето посещаване в Техеран .

„ Знаем, че на Иран бяха обещани стопански изгоди, които са мъчно постижими без американците. Смятам обаче, че има също политически и стратегически ползи от опазване на това съглашение и на разговора с Европа. Това също би трябвало да се осъзнава в Техеран”, сподели Маас.

Германският външен министър съобщи, че се чака скоро да стартира действително да действа лансираната при започване на годината от Франция, Англия и Германия европейска система ИНСТЕКС за бартерна търговия с Иран, която има за цел да заобиколи глобите на Съединени американски щати.

Преди срещата на Зариф и Маас обаче представителят на иранското външно министерство Абас Мусави съобщи, че Иран няма особени упования към системата ИНСТЕКС, която до момента не е довела до никаква договорка, отбелязва АП. „ Ако ИНСТЕКС можеше да ни помогне, това към този момент щеше да е станало”, съобщи той.

„ Европейските публични лица не са в позиция да разясняват ирански въпроси отвън нуклеарното споразумение” ,

съобщи Мусави във връзка вчерашно изявление на Маас, че иранската стратегия за балистични ракети е проблематична.

Иран даде на страните по нуклеарното съглашение два месеца период до 7 юли да му оказват помощ да заобиколи американските наказания, по-специално в петролния и банковия бранш. При липса на приемлив отговор от сътрудниците му, Иран заплаши, че ще престане да съблюдава рестриктивните мерки за степента на обогатяване на уран и ще възобнови плана си за реактор с тежка вода в Арак, напомня Франс прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР