Свят Икономиката на Северна Корея е зле, Ким иска ремонт

...
Свят Икономиката на Северна Корея е зле, Ким иска ремонт
Коментари Харесай

Икономиката на Северна Корея е зле, Ким иска ремонт

Свят Икономиката на Северна Корея е зле, Ким желае ремонт Ким съобщи, че е пристигнало време да се реализира „ съдбоносен поврат ”  Николай Киров 30 декември 2019, 21:51  Икономиката на Северна Корея е зле, Ким желае ремонт Източник: ЕПА/БГНЕС
идерът на Северна Корея Ким Чен-ун предизвести висшите представители на ръководещата партия за „ тежката ситуация” пред стопанската система на страната и прикани за незабавни ограничения.

Неговите мнения, обявени в понеделник от държавните медии, пристигнаха на втория ден от среща на основно партийно заседание, извършена преди крайния период, изтичащ с тази година, подложен на Вашингтон, с цел да промени позицията си по прекъснатите нуклеарни договаряния с Пхенян.

„ Изкуфял старец” – КНДР нападнаха Доналд Тръмп

Ким, който управлява срещата, съобщи, че е пристигнало време да се реализира „ съдбоносен обрат” в икономическото развиване на КНДР.

Той показа на събралите се чиновници „ задания за незабавно поправяне на тежкото състояние на главните индустриални браншове на националната икономика”.

Пхенян не разгласява лична икономическа статистика, оставяйки външните оценки като единствените налични данни за финансовите си резултати.

Ким Чен-ун откри град, „ олицетворение на модерната цивилизация”

През юли централната банка на Южна Корея пресметна, че засегнатата от глобите стопанска система на Севера се е свила с 4,1 % през 2018 година - най-тежката криза след опустошителния апетит през 90-те години.

Разговорите за нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров изпаднаха значително в невъзможност, откакто при започване на тази година в Ханой се състоя втора среща на върха сред Ким и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Не беше реализирано решение за това какво Пхенян е подготвен да даде в подмяна на облекчение на глобите, наложени поради нуклеарната оръжейна стратегия на КНДР.

Китай и Русия - най-големите стопански сътрудници на Северна Корея – желаеха понижаване на глобите в Организация на обединените нации, а Пхенян даде на Вашингтон период до края на годината да предложи отстъпки.

Заседанието на партийното управление продължава трети ден в понеделник - за първи път от 1990 година насам подобен конгрес е по-дълъг от два дни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР