Свят Хакнаха данните на стотици звезди Мадона, Робърт Де Ниро,

...
Свят Хакнаха данните на стотици звезди Мадона, Робърт Де Ниро,
Коментари Харесай

Хакнаха данните на стотици звезди

Свят Хакнаха данните на стотици звезди Мадона, Робърт Де Ниро, Елтън Джон, Лейди Гага са измежду засегнатите 12 май 2020, 16:57  Хакнаха данните на стотици звезди Източник: iStock
двокатска адвокатска фирма, употребена от звезди от А-отбора, сред които Род Стюарт, Лил Наш, Мадона, Елтън Джон и Робърт Де Ниро, е била хакната, заяви Би Би Си.

Уебсайтът на "Grubman Shire Meiselas & Sacks “ е разрушен и хакерите настояват, че имат 756 гигабайта данни, сред които контракти и персонални имейли. Те са оповестили фотография на документ, за която се твърди, че е подписан контракт с Мадона, и са поискали откуп за нея, твърди Би Би Си.

Адвокатската адвокатска фирма в Ню Йорк споделя, че е уведомила клиентите си и работи с специалисти по киберсигурност.

Не е известно каква сума желаят хакерите и дали адвокатската адвокатска фирма води договаряния с тях.

Hackers hit A-list law firm of Lady Gaga, Drake and Madonna https://t.co/dT1uR5j3YB
— BBC News Technology (@BBCTech) May 12, 2020
Компанията съобщи в изказване за пресата: "Можем да потвърдим, че сме жертва на хакерска атака. Уведомили сме нашите клиенти и чиновници. Наехме световноизвестни специалисти, профилирани в тази област, и работим непрекъснато за разрешаване на въпроса. "

Хакерите са разгласили потребителски лист от папки с откраднати данни на над 200 високопоставени лица и компании. Публикуването на извадка от откраднати данни постоянно се прави като метод да се потвърди сполучливия пробив и да се окаже напън върху жертвата за заплащане на откуп.

Сред хакнатите музиканти са сър Елтън Джон, Барбра Стрейзанд, Род Стюарт, Лейди Гага, Лил Наш X, "Дъ Уикенд “, Мадона, U2 и Дрейк.

Други упоменати клиенти, съществуващи в този лист, са Андрю Лойд Уебър, Приянка Чопра, Робърт де Ниро, София Вергара, Леброн Джеймс, Майк Тайсън и други

Хакерите, оповестили се като REvil или Sodinokibi, по-рано нападнаха задграничната компания за продан на валута "Travelex “ със злотворен програмен продукт през януари.

Ransomware е един от най-големите проблеми за киберсигурността и е злоумишлен вид програмен продукт, който криптира данни, до момента в който не бъде заплатен откуп, нормално в непроследима криптовалута биткойн.

Компанията за киберсигурност "Emsisoft “ заяви, че хакерите са разгласили онлайн фотоси на контракт за международното турне на Мадона 2019-20 с подписи на чиновник и на концертната компания "Live Nation “.

"Компаниите в тази обстановка нямат кой знае какви варианти ", сподели Брет Калоу, анализатор на закани в "Emsisoft “. "Неплащането на откупа ще докара до публикуването на информацията; заплащането просто ще завоюва "розово “ заричане от нарушителите, че откраднатите данни ще бъдат изтрити ".

"Тези произшествия стават все по-често срещани и засягат от ден на ден хора. А случаите с присъединяване на адвокатски адвокатски фирми са още по-обезпокоителни заради чувствителността на данните, с които разполагат ", сподели Калоу.

По тематиката  Огромен растеж на онлайн хулиганството поради Covid-19 Огромен растеж на онлайн хулиганството поради Covid-19  Хакнаха персоналните данни на съвсем всички грузинци Хакнаха персоналните данни на съвсем всички грузинци  Си Ен Ен: Хакнаха цяла една нация Си Ен Ен: Хакнаха цяла една нация  Борисов за хакера: Такива вълшебници трябват на страната Борисов за хакера: Такива вълшебници трябват на страната

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 9% Данък добавена стойност за заведенията от 2021г.  1 Онлайн търговци постоянно " не помнят " за касовата записка при натрапен платеж  1 Влизаме в ERM II през юли при едно изискване  1 Без отплата за притежателите на винетки за времето на изключителното състояние --> Пaрите ни  9% Данък добавена стойност за заведенията от 2021г. 9% Данък добавена стойност за заведенията от 2021г.  Онлайн търговци постоянно Онлайн търговци постоянно " не помнят " за касовата записка при натрапен платеж  Влизаме в ERM II през юли при едно изискване Влизаме в ERM II през юли при едно изискване  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Гешев желае пожизнен затвор за водачи, предизвикали гибел на пътя <br>
Гешев желае пожизнен затвор за водачи, предизвикали гибел на пътя
 Пада Данък добавена стойност за заведенията и в туризма Пада Данък добавена стойност за заведенията и в туризма  Китай: Съединени американски щати, отговорете на тези 10 въпроса за ковид Китай: Съединени американски щати, отговорете на тези 10 въпроса за ковид  Кое е единственото летище в света с писта на плажа Кое е единственото летище в света с писта на плажа Последни  Хакнаха данните на стотици звезди Хакнаха данните на стотици звезди  Разрешават сватбите навън Разрешават сватбите навън  <p>Глобите за неспазване на ограниченията остават и след 13 май</p> Глобите за неспазване на ограниченията остават и след 13 май  Дмитрий Песков Прессекретарят на Путин е с Covid-19, Русия втора в...  Бойко Борисов Борисов: Който не е склонен - дава си...  <p>Миниатюрен електрически трансформър</p> Миниатюрен електрически трансформър  Иван Гешев Гешев желае пожизнен затвор за водачи, предизвикали гибел...  <p>МС ще афишира изключителна епидемиологична обстановка&nbsp;&nbsp;</p> Министерски съвет ще афишира изключителна епидемиологична...  Кога Кога " Приятелите " ще се съберат още веднъж?  <p>Предпазва ли канабисът от коронавирус</p> Предпазва ли канабисът от ковид  Откриха тялото на изчезналия при водопада Сучурум юноша Откриха тялото на изчезналия при водопада Сучурум юноша  Делян Пеевски " Интръст " на Пеевски подари съоръжение за белодробната...  Люта битка за превъзходство в Hell’s Kitchen България седмица преди финала Люта битка за превъзходство в Hell’s Kitchen България...  <p>Извънредна инспекция в &quot;Топлофикация - Перник&quot;</p> Извънредна инспекция в "Топлофикация - Перник "  Искра и Йордан Какво е най-важно за положителните връзки в двойката  Задържаха граничар и двама някогашни служители на реда за разпространяване на опиати Задържаха граничар и двама някогашни служители на реда за...  Кое е единственото летище в света с писта на плажа Кое е единственото летище в света с писта на плажа  <p>Пенсионер беше грубо пребит и ограбен</p> Пенсионер беше грубо пребит и ограбен  Първият доктор от МБАЛ Първият доктор от МБАЛ " Бургасмед ", оздравял от...  <p>Как е избухнал пожарът в Дома за остарели хора в Благоевград</p> Как е избухнал пожарът в Дома за остарели хора в... Всичко от през днешния ден Виц на деня Мъж отишъл в автосервиз за проблеми с мотора. Заговорил се с монтьора и загатнал, че е кардиохирург. В този миг монтьорът споделил: - Хей, дребосъче,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Откриха ковид в спермата на излекувани мъже Откриха ковид в спермата на излекувани мъже  Жени Калканджиева: Криза е и нямам и пари Жени Калканджиева: Криза е и нямам и пари  Борисов: Минем ли над 100 инфектирани дневно, строгите ограничения се връщат Борисов: Минем ли над 100 инфектирани дневно, строгите ограничения се връщат  Жени Калканджиева е арестувана след съседски скандал Жени Калканджиева е арестувана след съседски скандал  Разположиха хладилни камиони за трупове в Санкт Петербург  Коронавирусът е бил в Европа още през 2019 година Коронавирусът е бил в Европа още през 2019 година Водещи вести  Бойко Борисов Борисов: Горанов не е склонен, само че решението за Данък добавена стойност е политическо  <p>МС ще афишира изключителна епидемиологична обстановка&nbsp;&nbsp;</p> Окончателно: Министерски съвет ще афишира изключителна епидемиологична конюнктура  Откриха тялото на изчезналия при водопада Сучурум юноша Откриха тялото на изчезналия при водопада Сучурум юноша  Фики, DARA, JJ и Маги Джанаварова се насочат към финала на Фики, DARA, JJ и Маги Джанаварова се насочат към финала на " Като две капки вода "  <p>Глобите за неспазване на ограниченията остават и след 13 май</p> Глобите за неспазване на ограниченията остават и след 13 май  <p>Предпазва ли канабисът от коронавирус</p> Предпазва ли канабисът от ковид  Хиляди зрелостници с писмо до МОН, желаят си баловете Хиляди зрелостници с писмо до МОН, желаят си баловете  <p>Миниатюрен електрически трансформър</p> Миниатюрният електрически трансформър Triggo  Кога Кога " Приятелите " ще се съберат още веднъж? Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР