Свят Ето кои са кандидатите за висшите постове в ЕС

...
Свят Ето кои са кандидатите за висшите постове в ЕС
Коментари Харесай

Ето кои са кандидатите за висшите постове в ЕС

Свят Ето кои са претендентите за висшите постове в Европейски Съюз Българският министър-председател Бойко Борисов увери, че ГЕРБ ще поддържат Сергей Станишев,ако бъде номиниран за ръководител на Екологичен потенциал  Надежда Неменски 2 юли 2019, 21:26 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Ето кои са претендентите за висшите постове в Европейски Съюз
Ето кои са претендентите за висшите постове в Европейски Съюз
 14 моряци починаха при пожар на съветска подводница
14 моряци починаха при пожар на съветска подводница
 Скандал с Фараж на първото съвещание на Екологичен потенциал
Скандал с Фараж на първото съвещание на Екологичен потенциал
 Новото оръжие на Турция: какво могат съветските С-400
Новото оръжие на Турция: какво могат съветските С-400
 Ескалация в Хонгконг:
Ескалация в Хонгконг: " Ако изгорим, вие изгаряте с нас "

" Призрачната войска ", която заблуди силите на Хитлер
 Ад в Русия, потоп в Индия и Япония, жертви и ранени
Ад в Русия, потоп в Индия и Япония, жертви и ранени
 Радев: Още сме
Радев: Още сме " бяло леке " на картата на китайските вложения

редседателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че е реализирана договореност по разпределението на висшите длъжности в Европейски Съюз, съобщи организация Българска телеграфна агенция.

Предлага се немският министър на защитата Урсула фон дер Лайен (Европейска национална партия, ЕНП) да бъде ръководител на Европейската комисия (ЕК). Това предложение предстои на одобряване от Европейския парламент с болшинство от 376 гласа.

Европейският съвет назначава за собствен идващ ръководител и началник на еврогрупата служебния министър председател на Белгия Шарл Мишел (либерали) за период от 2,5 години, с опция за втори мандат.

Предвижда се висш представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността да бъде испанският външен министър Жозеп Борел (социалисти), в случай че бъде доказан от новия ръководител на Европейска комисия

Предвижда се ръководителят на Международния валутен фонд Кристин Лагард да поеме председателството на Европейската централна банка (ЕЦБ) за един-единствен мандат от осем години. Последното решение предстои на наново удостоверение от европейските държавни и държавни ръководители след координиране с Екологичен потенциал и ЕЦБ.

Туск добави, че за първи заместник-председатели на Европейска комисия се оферират неуспелите водещи претенденти за началник на комисията Маргрете Вестагер и Франс Тимерманс. Той означи, че при гласуването Германия се е въздържала от поддръжка за Фон дер Лайен (което се възприема като глас „ против”), въпреки немският канцлер Ангела Меркел да е била „ за” в персонално качество.

„ Постигнатото систематизиране е сред двама мъже и две дами. Ако бъде одобрена от Екологичен потенциал, Фон дер Лайен ще бъде първата жена ръководител на ЕК”, посочи Туск.

Екологичен потенциал избира своето управление, нямаме думата, само че се надяваме за ръководител в половината мандат да бъде определен представител на Централна и Източна Европа ”,

сподели Туск. Той разясни, че се планува първата половина от мандата на председателството на Екологичен потенциал да бъде за социалистите, а втората – за Европейската национална партия.

Българският министър-председател Бойко Борисов съобщи в Брюксел: „ Доволен съм, че се реализира компромис, животът продължава”. „ С Кристин Лагард доста добре се познаваме и съм уверен, че сходен експерт ще ни бъде доста значим по пътя за еврозоната”, сподели още министър председателят.



Депутатите на ГЕРБ ще поддържат изрично Сергей Станишев в случай че бъде номиниран ,

добави Борисов. „ Защото, когато беше предизборната акция аз недоумявах, че водачът на европейските социалисти, дори беше пети, не желаеха да го включат в листата. Даже сега несъмнено му е мъчно по какъв начин той не е ръководител на групата си от 4-5 депутати, тъй като неговата партия не му е дала това право, а ще оглави Европейския парламент. Но аз гласувах за него, по-точно дадох пред всички сътрудници, всеки отново българин е, пристигнаха да ме питат, споделих, че бихме го подкрепили, схваща се”, сподели още Борисов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР