Свят Ердоган към Макрон: Това послание няма да те спаси

...
Свят Ердоган към Макрон: Това послание няма да те спаси
Коментари Харесай

Ердоган към Макрон: Това послание няма да те спаси

Свят Ердоган към Макрон: Това обръщение няма да те избави " Първо се научи да бъдеш почтен в политиката, в случай че не си, не можеш да спечелиш ", сподели турският президент на френския си сътрудник  Жанета Нейкова 27 април 2019, 17:50
урският президент Реджеп Тайип Ердоган още веднъж укори през днешния ден френския си сътрудник Еманюел Макрон, чието решение да откри ден в памет на арменския геноцид подлага на критика остро, съобщи организация Франс прес.

"Да отправиш обръщение към 700 000 арменци, които живеят във Франция, няма да те избави, Макрон ", съобщи Ердоган в тирада пред представители на своята партия в Къзълджахамам, на север от Анкара.

"Първо се научи да бъдеш почтен в политиката, в случай че не си, не можеш да спечелиш ", продължи той и добави, че доста пъти е казвал това непосредствено на френския президент.

Напрежението сред Анкара и Париж се ускори, откакто Франция разгласи 24 април за народен ден в памет на арменския геноцид от 1915 година

Според Армения по времето на Османската империя в интервала 1915-1917 година са били избити близо 1,5 милиона арменци. Турция твърди, че става дума за революция, в която са починали сред 300 000 и 500 000 арменци и още толкоз турци и изрично отхвърля тезата за геноцид.

Според Ердоган в случай че Турция бе направила това, в което я упрекват, "нямаше да може да се приказва за милиони арменци, които живеят в необятна зона, от Европа до Америка, от Северна Африка до Кавказ ".

През февруари турският президент назова френския си сътрудник "новак " в политиката и упрекна Франция, че тя е направила геноцидв Алжир по време на колониалния интервал, както и в Руанда.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР