Свят Чудото с пчелите на Нотр Дам Този вид пчели

...
Свят Чудото с пчелите на Нотр Дам Този вид пчели
Коментари Харесай

Чудото с пчелите на „Нотр Дам”

Свят Чудото с пчелите на „ Нотр Дам ” Този тип пчели не изоставят кошера си при заплаха, вместо това се гмурват в меда и пазят пчелата-майка  Николай Киров 19 април 2019, 10:05
коло 200 000 пчели, обитаващи кошери в катедралата „ Нотр Дам”, са оживели в пожара, разрушил огромна част от католическия храм в центъра на Париж.

„ Пчелите са живи. До тази заран нямах никакви новини”, разгласи пчеларят Никола Жан, който се грижи за кошерите.

„ Първоначално мислех, че трите кошера са изгорели, само че нямах информация”, съобщи Жан, след огнения пъкъл, изпепелил покрива на „ Нотр Дам”.
Пожарът в катедралата Нотр Дам  Пожар опустошава катедралата Нотр Дам в Париж  Пожар опустошава катедралата Нотр Дам в Париж  Пожар опустошава катедралата Нотр Дам в Париж  Пожар опустошава катедралата Нотр Дам в Париж
„ Тогава видях от фотоси, че това не е по този начин и представителят на катедралата ми сподели, че те влизат и излизат от кошерите”, уточни Жан.

Той разясни, че този тип пчели не изоставят кошера си при заплаха, вместо това се гмурват в меда и пазят пчелата-майка.

Всеки кошер в „ Нотр Дам” създава приблизително към 25 кг мед на година, който се продава на личния състав на катедралата.

Във френската столица става все по-обичайно да се слагат пчелни кошери на видимо невероятни места, в това число и в Парижката опера.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР