Свят Бейрут: Протести, сблъсъци и над сто ранени Възмездие, мъст

...
Свят Бейрут: Протести, сблъсъци и над сто ранени Възмездие, мъст
Коментари Харесай

Бейрут: Протести, сблъсъци и над сто ранени

Свят Бейрут: Протести, конфликти и над 100 ранени " Възмездие, отплата до рухването на режима ", скандираха стачкуващите 8 август 2020, 22:00  Изследване разгласи лекарската специалност за най-опасна
Изследване разгласи лекарската специалност за най-опасна
 По знамение откриха оживял, изхвърлен в морето от гърмежа в Бейрут
По знамение откриха оживял, изхвърлен в морето от гърмежа в Бейрут
 Сблъсък на ползи сред Китай и Русия в Съединени американски щати
Сблъсък на ползи сред Китай и Русия в Съединени американски щати
 Какви ще са политическите последствия на детонациите в Ливан
Какви ще са политическите последствия на детонациите в Ливан
 Самолет със 191 души на борда се разруши в Индия, има починали
Самолет със 191 души на борда се разруши в Индия, има починали
 Испания: Хуан Карлос е в Абу Даби
Испания: Хуан Карлос е в Абу Даби
 Похитителят в Хавър се съобщи на полицията
Похитителят в Хавър се съобщи на полицията
 Има задържани за гърмежа в Бейрут
Има задържани за гърмежа в Бейрут

иляди хора се събраха през днешния ден следобяд в центъра на Бейрут да изразят гнева си против управляващите четири дни след разрушителната детонация в пристанището, която срина цели квартали в ливанската столица и взе над 150 жертви, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По знамение откриха оживял, изхвърлен в морето от гърмежа в Бейрут

"Възмездие, отплата до рухването на режима ", скандираха стачкуващите, струпали се на Площада на мъчениците. Някои от тях размахваха бесилки, други издигаха плакати с имената на хора, починали при детонацията.

Полицията употребява сълзотворен газ против млади стачкуващи, които я замеряха с камъни и пръчки в периферията на мирния митинг.


Демонстрацията минава под мотото "Деня на разплатата ", а думите, които циркулират най-често в обществените мрежи, са "Обесете ги " - израз на яростта на ливанците, които желаят сметка от управляващите за нещастието.

Участници в митингите съумяха да реалокират някои от бетонните загради към Народното събрание в столицата, показва ДПА. "Революция, гражданска война! ", скандираха протестиращите, снимани от ливанската телевизия МТВ. Силите на реда използваха сълзотворен газ, с цел да разгонят стачкуващите, струпали се към една от вратите на постройката.

Ройтерс заяви, че са се чули изстрели и полицията е удостоверила пред организацията, че са били употребявани гумени патрони, само че не стана ясно от кого и против кого. Местни малките екрани, които предаваха онлайн, демонстрираха няколко души с кръв по главата.

Бейрут след детонациите: Чаровният квартал Мар Микаел е в руини

Десетки протестиращи нахлуха във външното министерство и изгориха портрет на президента Мишел Аун , който за мнозина въплъщава политическа класа, управлявала Ливан от десетилетия и отговорна, съгласно тях, за дълбоките политически и икономическа рецесии в страната.
"Ние оставаме тук. Призоваваме ливанския народ да окупира всички министерства ", извика стачкуващ с мегафон.

Антиправителствени митинги избухнаха в Бейрут

По данни на ливанския Червен кръст, представен от ТАСС, при конфликтите са потърпевши над 140 души, а един жандармерист, ранен в главата, е умрял.

На процедура целия център на града сега е сцена на стълкновения сред специфичните елементи за битка с безредиците и деятели на протестното придвижване. Тълпи стачкуващи настъпват откъм централата на опозиционната партия Катаеб в квартал Сайфи. Силите на реда употребяват сълзотворен газ против стачкуващите в прохода сред хотел "Льо Грей " и постройката на в. "Ан Нахда ", само че младежите не се отхвърлят и не престават да замерят с камъни полицейския кордон, отбелязва ТАСС.

В телевизионно послание довечера министър председателят на Ливан Хасан Диаб уточни предварителните парламентарни избори като излаз от рецесията .

"Ситуацията изисква приемането на изключителни решения и единствен излаз от рецесията се явяват предварителните избори, съобщи той и даде обещание, че на идното съвещание на държавното управление във вторник ще внесе такова предложение. По думите му държавното управление може да остане на власт за два месеца, с цел да приготви "национално решение ", заяви телевизия "Ал Маядин ". Словото на премиера прозвуча на фона на всеобщите улични митинги в ливанската столица.

Има задържани за гърмежа в Бейрут

Протестиращите завзеха постройка на министерството на външните работи и министерството на стопанската система , съобщи ТАСС, като се базира на телевизия "Ал Джедид ", съгласно която някогашни военнослужещи, които подържат протестното придвижване, са завзели празната старинна постройка в квартал Ашрафия, мощно потърпевша от гърмежа на 4 август. От балконите били спуснати червени платнища с надписи "Бейрут - столица на революцията ". По-рано през днешния ден протестиращите изгориха портрета на президента Мишел Аун и оповестиха постройката на външното министерство за собствен щаб, съобщи ТАСС. Едновременно бе обявено и за окупирането на министерството на стопанската система в региона на комерсиалната улица Хамра в Западен Бейрут.

Страшни гърмежи близо до посолството на България в Ливан, починали

Германски посланик е измежду жертвите в Ливан, те доближиха 137 души
Ужасяващи опустошения след детонациите в Бейрут  ф  ф  ф  ф Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Бейрут митинги конфликти ранени.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Столична дирекция на вътрешните работи: Барикадите ще бъдат отстранени Столична дирекция на вътрешните работи: Барикадите ще бъдат отстранени  Силна стихия събори дървета и затрудни придвижването в София Силна стихия събори дървета и затрудни придвижването в София  31-ви ден на митинг: Какво се случва в София? 31-ви ден на митинг: Какво се случва в София?  Турция: Задава се тежка рецесия Турция: Задава се тежка рецесия  1 Българи бавят заплащането на заемите си  1 Все по-малко хора се пенсионират  1 Цените на хотелите падат --> Пaрите ни  Българи бавят заплащането на заемите си Българи бавят заплащането на заемите си  Все по-малко хора се пенсионират Все по-малко хора се пенсионират  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Отново трицифрен брой инфектирани, 11 жертви на COVID-19 Отново трицифрен брой инфектирани, 11 жертви на COVID-19  Столична дирекция на вътрешните работи: Барикадите ще бъдат отстранени Столична дирекция на вътрешните работи: Барикадите ще бъдат отстранени  Как Европейска комисия разяснява събитията в България? Как Европейска комисия разяснява събитията в България?  Биков: Биков: " Отровното трио " да отговори на този въпрос Виц на деня - Чух, че си на половина германец, на половина - българин. - Да, в действителност. - Прекрасна композиция - можеш да правиш всичко точно, само че си в пълното… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Природозащитници плажуваха на Природозащитници плажуваха на " Алепу " Те проведоха плажуване пред подпорната стена на градежа " Алепу "  <p>Пет станаха жертвите на COVID-19 в&nbsp;дома за възрастни хора&nbsp;в Русе</p> Пет станаха жертвите на COVID-19 в дома за възрастни хора " Възраждане " в Русе На 23 юли тази година в дома бе оповестено огнище на болестта  Намериха черните кутии на разрушилия се в Индия аероплан Намериха черните кутии на разрушилия се в Индия аероплан Устройствата са били открити късно нощес на мястото на злополуката  Коронавирус: Ситуацията в Германия е доста тревожна Коронавирус: Ситуацията в Германия е доста тревожна В обществените медии циркулира информация, че " в Германия е плануван втори локдаун - и то по-дълъг от първия "  Корнелия Нинова Корнелия Нинова: Къде са Борисов и Караянчева? „ Ако сте абдикирали, направете го публично с оставка ”, прикани във Facebook водачът на Българска социалистическа партия  Йорданка Фандъкова Фандъкова с апел и молба към протестиращите София е свободен град на свободни хора, а разликите, които имаме, не се охраняват с барикади, написа столичният кмет  <p>Доган помаха и пожела триумф на протестиращите</p> " Доган сарай бийч фестивал " се организира в " Росенец " Мотото на събитието е " Искаме Доган да уволни Борисов "  Депутатка с къса рокля взриви духовете в корейския парламент Депутатка с къса рокля взриви духовете в корейския парламент Тя уточни, че престижът на Народното събрание не се основава на облеклата  Коронавирусът смъкна цените за отмора на Черноморието Коронавирусът смъкна цените за отмора на Черноморието Черноморец посреща за първа година главно български туристи  Червен код за пожари, бедствено състояние в няколко района Червен код за пожари, бедствено състояние в няколко района Армията и противопожарните екипи овладяха огъня в района на Хасково  Рязък спад на новите случаи на ковид в България Рязък спад на новите случаи на ковид в България Броят на умрелите от ковид-19 към този момент е 442, като 7 заболели са изгубили живота си през последното денонощие  Радев: Изпълнителната власт въвлича силите на реда в спор с протестиращите Радев: Изпълнителната власт въвлича силите на реда в спор с протестиращите Това написа президентът в персоналния си профил във Фейсбук  Германия: Мерки по отношение на влизащи от три района от България Германия: Мерки по отношение на влизащи от три района от България Те са част от предварителната защита против ковид  Протестът в София: Отново обсада на Протестът в София: Отново обсада на " Орлов мост " Демонстрантите разпънаха палатки и пред Министерския съвет setTimeout(function(){ var scr = document.createElement( " SCRIPT " ); scr.type = " text/javascript " ; scr.src = " https://b.grabo.bg/netinfo/special/vesti_dealbox_resp.php?affid=20492&r= " +Math.round(Math.random()*10000); scr.setAttribute( " async ",true); $(document.body).append(scr); },10); <
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР