Свят 20 жертви на стрелбата в Тексас, убиецът прочиствал САЩ

...
Свят 20 жертви на стрелбата в Тексас, убиецът прочиствал САЩ
Коментари Харесай

20 жертви на стрелбата в Тексас, убиецът прочиствал САЩ

Свят 20 жертви на стрелбата в Тексас, килърът прочиствал Съединени американски щати 21-годишният стрелец е арестуван, преди стрелбата разгласил манифест, с който поддържа нападението в Нова Зеландия  Виолета Русенова 4 август 2019, 08:19  20 жертви на стрелбата в Тексас, килърът прочиствал Съединени американски щати Източник: ЕПА/БГНЕС
20 души, броят на ранените е 26, измежду тях има деца след нападението в комерсиалния център „ Уолмарт” в град Ел Пасо в Тексас. Много от тях са в тежко положение.

„ Операцията за задържането на индивида, разкрил огън в търговски център в град Ел Пасо в Тексас, продължи 21 минути, полицията дойде на местопроизшествието шест минути след приемане на повикването на телефон 911.”, съобщи губернаторът Грег Абът пред кореспонденти, осведоми РИА Новости.

"Обаждането е получено в 10.39, полицията дойде в 10.45. Шест минути по-късно. И в 11.06 той беше арестуван ", сподели той.

Въпреки че в началото медиите оповестиха за няколко арестувани стрелци, полицията удостовери ареста на един. Оказа се, че е това е 21-годишният бял американец Патрик Крусиос. Преди стрелбата той е разгласил на своята страница в Туитър манифест, в който поддържа терористичните офанзиви в джамии в Нова Зеландия. В манифеста той споделя, че с дейностите си пази страната си от непознато „ настъпление “. Той също по този начин счита, че културата и стопанската система на Съединени американски щати страдат от това.

При нападението против две джамии в новозеландския град Крайстчърч през март бяха убити 51 души.

По-рано президентът Тръмп дефинира стрелбата като "акт на безволие и плашливост ". "Стрелбата в Ел Пасо е освен трагична, само че е и акт на безволие. Заставам зад всички в тази страна в осъждането на днешния акт на злоба. Няма аргументи или извинения за убийството на почтени хора ", написа президентът в Twitter. И добави, че със брачната половинка му Мелания се молят за хората в Тексас.

Търговският център, където се случи кървавата офанзива се намира в непосредствена непосредственост до границата сред Съединени американски щати и Мексико. Значителна част от неговите гости са мексиканци, които идват в Ел Пасо, с цел да пазарят.

80% от 680-хилядното му население на Ел Пасо са латиноамериканци.

Губернаторът на Тексас дефинира 3 август като един от най-кървавите дни в историята на щата.

Няма данни за потърпевши български жители при вчерашната пукотевица в търговски център в тексаския град Ел Пасо. Българското посолство във Вашингтон е в непрекъснат контакт с локалните управляващи, които към този момент оповестяват за най-малко 20 починали, само че данните не са дефинитивни.

При нужда от подпомагане сънародниците ни могат да се обадят на незабавния номер 911 в Съединени американски щати, както и на телефоните на посолството във Вашингтон: (202) 387 0174; (202) 299 0273; (202) 483 1386.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми <br>
Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми
 " Проклятието Кенеди ": 22-годишна внучка умря  <br> <strong> 10 вдъхновяващи </strong> цитата от Исабел Алиенде <br>
10 вдъхновяващи цитата от Исабел Алиенде
 <br> Кейти Пери би трябвало да заплати <strong> 2,78 млн </strong>. за плагиатство <br>
Кейти Пери би трябвало да заплати 2,78 млн . за плагиатство
 1 Марта Стюарт на 78: От подиума до кухнята, от стоковата борса до пандиза (ГАЛЕРИЯ)  1 Клаудия Шифър още веднъж гола на корица (СНИМКИ)  1 3 топ дестинации на южното ни Черноморие (ВИДЕО)  1 Дубай - най-щастливото място на Земята? --> АКЦЕНТИ  Марта Стюарт на 78: От подиума до кухнята, от стоковата борса до пандиза (ГАЛЕРИЯ) Марта Стюарт на 78: От подиума до кухнята, от стоковата борса до пандиза (ГАЛЕРИЯ)  Клаудия Шифър още веднъж гола на корица (СНИМКИ) Клаудия Шифър още веднъж гола на корица (СНИМКИ)  3 топ дестинации на южното ни Черноморие (ВИДЕО) 3 топ дестинации на южното ни Черноморие (ВИДЕО)  Дубай - най-щастливото място на Земята? Дубай - най-щастливото място на Земята? Последни  20 жертви на стрелбата в Тексас, килърът прочиствал Съединени американски щати 20 жертви на стрелбата в Тексас, килърът прочиствал Съединени американски щати  <p><strong>Над 40 и с плоско коремче?</strong> Звездите ни изясняват как</p> Над 40 и с плоско коремче? Звездите ни изясняват по какъв начин  Стрелба в мол в Тексас. Тръмп: Има доста убити Стрелба в мол в Тексас. Тръмп: Има доста убити  Райна Кабаиванска Райна Кабаиванска получи влиятелната премия...  градушка Силни стихии и градушки в страната...  Близо 600 задържани на митинг в Москва Близо 600 задържани на митинг в Москва  митинг Ямбол Сливен Стопани на домашни свине остават на пътя...  <p>Автобус с деца се възпламени по време на движение</p> Автобус с деца се възпламени по време на придвижване  Windows 10 Нужна ли е антивирусна стратегия за Windows 10  Работодатели сезират Европейска комисия и Комисия за защита на конкуренцията за нарушавания в енергетиката Работодатели сезират Европейска комисия и Комисия за защита на конкуренцията за нарушавания в...  Селин Дион Селин Дион с нова къса прическа на корицата на списание  Вкусни и не толкоз мазни предписания Вкусни и не толкоз мазни предписания  <p>Срина се канара върху плаж в Калифорния, <strong>трима души загинаха</strong></p> Срина се канара върху плаж в Калифорния, трима души...  <p><strong>Крака като на топмодел </strong>в домашни условия - няколко потребни съвета</p> Крака като на топмодел в домашни условия - няколко...  Кристалина Георгиева Кристалина Георгиева: За мен е чест да съм номинирана...  Сорша Кенеди Хил Внучката на Кенеди се борела с психологично заболяване  Тази жена ще ви въодушеви да спортувате. Веднага! Тази жена ще ви въодушеви да спортувате. Веднага!  <p><strong>Мръсните места у дома</strong>, за които не подозирате</p> Мръсните места вкъщи, за които не подозирате  <p><strong>57-годишна жена</strong> самокатастрофира в Благоевград, <strong>шофирала пияна</strong></p> 57-годишна жена самокатастрофира в Благоевград...  Монашеството - най-високата чест в бирманското семейство Монашеството - най-високата чест в бирманското семейство Всичко от през днешния ден Виц на деня Катаджия стопира кола: - И за какво нарушихте правилника? Шофьорът: - Хайде в този момент, като че ли не се радваш... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българката, разкрила пред света историята на София  Имаме 18 месеца да спасим планетата  Джей Ло е ослепителна в рокля на , разряза  Да гаснеш в клетка пред очите на хората: Флориана  Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии  36 години по-късно - актрисата от Водещи вести  митинг Ямбол Сливен Стопани на домашни свине остават на пътя Ямбол-Сливен  <p>Автобус с деца се възпламени по време на движение</p> Автобус с деца се възпламени по време на придвижване  Кристалина Георгиева Кристалина Георгиева: За мен е чест да съм номинирана за шеф на МВФ  Защо Турция към този момент не желае бежанците от Сирия Защо Турция към този момент не желае бежанците от Сирия  Сорша Кенеди Хил Внучката на Кенеди се борела с психологично заболяване  Тази жена ще ви въодушеви да спортувате. Веднага! Тази жена ще ви въодушеви да спортувате. Веднага!  <p><strong>Над 40 и с плоско коремче?</strong> Звездите ни изясняват как</p> Над 40 и с плоско коремче? Звездите ни изясняват по какъв начин  Windows 10 Нужна ли е антивирусна стратегия за Windows 10  Селин Дион Селин Дион с нова къса прическа на корицата на списание  Райна Кабаиванска Райна Кабаиванска получи влиятелната премия " Мария Калас "  Вкусни и не толкоз мазни предписания Вкусни и не толкоз мазни предписания  Близо 600 задържани на митинг в Москва Близо 600 задържани на митинг в Москва  Стрелба в мол в Тексас. Тръмп: Има доста убити Стрелба в мол в Тексас. Тръмп: Има доста убити  Работодатели сезират Европейска комисия и Комисия за защита на конкуренцията за нарушавания в енергетиката Работодатели сезират Европейска комисия и Комисия за защита на конкуренцията за нарушавания в енергетиката  <p>Срина се канара върху плаж в Калифорния, <strong>трима души загинаха</strong></p> Срина се канара върху плаж в Калифорния, трима души загинаха

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР