Свръхсилни улични наркотици се свързват с най-малко 54 смъртни случая

...
Свръхсилни улични наркотици се свързват с най-малко 54 смъртни случая
Коментари Харесай

Какво става на Острова? Най-малко 54 смъртни случая се свързват със свръхсилни улични наркотици

Свръхсилни улични опиати се свързват с минимум 54 смъртни случая в Обединеното кралство през последните шест месеца, заяви Би Би Си, представени от БНР.
Всички смъртни случаи се свързват със синтетични опиоиди, наречени нитазени, за които специалистите се притесняват, че се създават в лаборатории и по-късно се внасят в Обединеното кралство от Китай.
Общата численост на умрелите евентуално е доста по-голяма, откакто от Националната организация за битка с престъпността споделиха, че още 40 случая чакат по-нататъшно следствие. Британското държавно управление възнамерява да класифицира 15 нови синтетични опиоида като медикаменти от клас А.
Нитазените за първи път влязоха в новините в Обединеното кралство през 2021 година, когато 18-годишен пациент беше лекуван от нефатално предозиране. Експертите споделят, че новите опиати могат да бъдат по-силни както от хероина, по този начин и от фентанила, различен синтетичен опиоид, който е водещ палач в Съединени американски щати, съдействал за 75 000 смъртни случая предходната година.
Агенцията е уверена, че нитазените се създават в противозаконни лаборатории в Китай и постоянно влизат в Обединеното кралство даже с пощенски колета.
В множеството случаи по-късно нитазенът се смесва с хероин от проведени банди, което прави опиатите, продавани на улицата, още по-силни и смъртоносни. Някои специалисти считат, че има директна връзка сред съществуването на нитазени и възбраната за събиране на опиумен мак в Афганистан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР