Своя рецепта за сформиране на кабинет и избягване на нови

...
Своя рецепта за сформиране на кабинет и избягване на нови
Коментари Харесай

Мая с рецепта: Контракризисен кабинет без партийци за полови...

Своя рецепта за съставяне на кабинет и отбягване на нови изключителни избори огласи Мая Манолова от " Изправи се БГ!Ние идваме! ". В декларация от парламентарната естрада тя прикани да стартира естествен разговор, естествени съвещания, договаряния, които да се водят в наличието на медиите, обществено и намерено, с цел да няма клевети и лъжи. " Контракризисен кабинет, който да изведе страната от плитчината на рецесиите. Без партийни лица за министри, крачка обратно от партиите, с цел да направи крачка напред България ", изиска някогашният омбудсман.

На прага на рецесия сме, по тази причина е нужно водачество, добави тя и изясни, че 46-ото Народно събрание има късмет да потвърди, че такова може да има.

Време е да се вземем в ръце. Това е Народното събрание, не е детска градина, не е просташки колекция, не е шоу стратегия, съобщи Манолова. И изясни, че цяла България гледа Народното събрание и хората чакат решение на проблемите си. Хората чакат устойчиво държавно управление, а не партийни сглоби и хора без опит и без подготовка отпред на страната, изясни тя.

После разкритикува Има Такъв Народ, без да посочва партията на Слави Трифонов, че трансформира жителите в заложници, с цел да удовлетвори партийния си интерес. Като описа, че 45-ото Народно събрание по избор на Има Такъв Народ приключи за 9 през днешния ден, с цел да получат повече депутати. " Сега сме в същата обстановка и 46-ото Народно събрание се тласка още веднъж към разформироване след едвам 20 дни живот още веднъж от същата политическа мощ. Но не желаеме да угодим на втора такава притурка ", разяснява Манолова.

И добави, че хората не желаят да вървят на трети избори, до момента в който партиите получат депутатите и сътрудниците, които са им комфортни. Техният проблем не са прищявките на депутатите, а идната короновълна, неналичието на поддръжка за бизнеса и семействата, ниските пенсии, изброи тя.

Манолова се обърна с " апел към всички рационални хора в залата ": стига прищевки, стига нецивалици и излагане пред хората, стига шоу и лъчение на министър председатели посредством кастинги.

Никой тук да не се обърква, че това е реалити формат или обществен опит с жителите, че това е тв приемника народна власт и тв приемникът прави силата, за други форми на политически инженеринг, предизвести Манолова.

Кой стои зад маневрите по терена и по ръба на нервите на българските жители, попита Манолова. Чии ползи обслужва целенасоченото предизвикателство на безпорядък? Кой дирижира този спектакъл на парадокса пред погледите на жителите, които чакат от нас да решаваме проблемите им, а не да се харесваме и да се обиждате, попита още тя.

Не е ли това груба корист с очакванията и с упованията на хората по площадите? Не е ли пленница по лицето на тези, които желаят смяна и разграждане на модела? Кой желае замяната на един едноличен модел с различен, продължи лидерката на ИБГНИ.

Докога един политически център на задкулисието ще продължава това? Докато му хареса броя на депутатите в групата му ли? Не е ли това подмяната и ритуалните танци, с които да се скрие сянката и дългата ръка на Движение за права и свободи зад паравана на предлагания кабинет, попита още Манолова. И изясни, че са видяли тази дълга ръка в разочароващото покана към Движение за права и свободи да вземат участие в диалозите с партиите на митинга, което хората приели като плесница. А също и в комисията " Буджака ", импортирана взаимно от Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, в координираната офанзива с ГЕРБ и Има Такъв Народ против сполучливите служебни министри.

Нали не очаквате, че ние, които се изправихме против модела на орлетата в София на локалните избори, ще замълчим против гнездото на Сокола, което се пробвате да свиете в този парламент, обърна се Манолова към Има Такъв Народ.

Според нея единствената демонстрация на разсъдък в Има Такъв Народ е решението им да поддържат президента Румен Радев за втори мандат. Защото той бил последният знак на митингите, с който не са се подиграли.

ИБГНИ ще постави всички старания да има държавно управление с третия мандат, без значение на кого ще бъде даден той, сподели Манолова. Мандатът трябвало да е за 6-8 месеца, който да извърши дневния ред на хората - правосъдната промяна, пенсиите, коронавирус рецесията, актуализацията на бюджета, този за идната година, проектът за възобновяване, с цел да има пари в страната, в джобовете на жителите, а не на партийните инженери.

Борисов си отиде, само че мафията е на терена. Парите на мафията са против хората, купуват поддръжка, сглобяват кабинети - марионетки, министри - кукли на конци, добави тя.

В деня, в който честваме най-тежките боеве на Шипка, дано си напомним Вазов - " България в този момент цяла нази гледа ", приключи с възторг Манолова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР