Своге се вдига на протест, хората искат безопасни пътищаОт днес

...
Своге се вдига на протест, хората искат безопасни пътищаОт днес
Коментари Харесай

Своге се вдига на протест, хората искат безопасни пътища

Своге се подвига на митинг, хората желаят безвредни пътища
От през днешния ден жителите на Своге стартират серия митинги с гледище пътят, на който преди четири дни починаха 17 души, да бъде ремонтиран, с цел да няма повече жертви.

Целта на мирния митинг е да увеличи вниманието към рисковия сектор и да избави други човешки животи. Местните хора описаха, че са подавали сигнали за голям брой произшествия в региона на случая. Те обаче не са получили внимание от институциите. Хората дадоха образец, че на мястото на автобусната злополука ТИР е съборил мантинелата, която две седмици не е била поправена. Те осведомиха още, че знакът за ограничаването в скоростта е комплициран точно след случая с тежкотоварния камион.

Цялото Искърско дефиле е рисково, а мантинелата и момче с колело да я беше бутнало, щеше да падне. Не единствено секторът, в който стана автобусната злополука със 17 починали, само че и цялото Искърско дефиле е доста рисково, безапелационни са локалните, които бяха на мястото на нещастието и в понеделник за безмълвно шествие и бдение в памет на жертвите от 25 август.

Протести в Своге ще има всеки ден до 6 септември. В сряда митингът ще бъде от 17 часа, тъй като това е часът, в който се е случил случаят с рейса. От 30 август до 6 септември митингите ще са от 18.30 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР