Своеволната анкета на синдикатите на БНТ, които в предходните дни

...
Своеволната анкета на синдикатите на БНТ, които в предходните дни
Коментари Харесай

Анкетата на синдикатите на БНТ доведе до скандал на старта на изслушванията за шеф на медиата

Своеволната анкета на синдикатите на Българска национална телевизия, които в предходните дни приканиха чиновниците на медиата да гласоподават за предстоящ общоприет шеф на медиата, докара до скандал на старта на чуване на кандидатите, което Съветът за електронни медии (СЕМ )стартира в понеделник. Първият изслушван - журналистът Сашо Диков остро се възмути по какъв начин сегашният шеф на медиата Емил Кошлуков е получил 70.1% от гласовете на работещите публицисти в малкия екран. Още преди броени дни публицисти от малкия екран, поискали анонимност,, който се кандидатира за нов мандат. Още тогава от Съвет за електронни медии показаха, че анкетата на синдикатите не е част от законовата процедура за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия и Съвет за електронни медии не я следи. Синдикалният водач Емил Розов обаче изясни пред Mediapool, че наложително ще изпрати резултатите до медийния регулатор.

“Ето я анкетата какво избират половината чиновници. Общо дали своят вот 638, от тях 70.1% избират Емил Кошлуков за общоприет шеф . На второ място Василена Матекава с 8.7%, същата Василена, за която КПКОНПИ сподели, че май един мастит продуцент ѝ заплаща седмичните билети Лондон - София - Лондон и в същия ваш жанр Съвет за електронни медии споделя, ние не сме проверяващ орган. След това следва Светлана Божилова и някакъв си сульо-пулев с 2.5%. Венелин Петков - 1.5%. Когато в сряда имах онлайн среща против мен бяха трима синдикални водачи. Те споделиха, тя(анкетата - б.а.) няма да повлияе. Викам - Не, не доста добре вършиме да се види какво е желанието на хората на Българска национална телевизия. И както върви слуха, че вашите желания са за един човек, нарушил закона и направил документно нарушаване, което се санкционира със затвор, нека да излезе по този начин, с цел да ви лъстнат всичките голи планове. Пишете в тази анкета кого при всички случаи не желаете да бъде началник на тая телевизия. Резултатите от анкетата демонстрират ясно защо става дума”, разпалено описа Сашо Диков.

Оказа се, че. От официалного известие излиза наяве, че в чуването, което се е провело на 22 юни, са се присъединили петима от осемте претенденти - Сашо Диков, Сашо Йовков, Светлана Божилова, Василена Матакева и Емил Кошлуков. Всеки от тях е разполагал с по 60 минути да изложи своите визии и да отговори на заложените му въпроси. Журналистите и служигелите в малкия екран са дали своят вот с отговор на въпроса - “Кой от претендентите за общоприет шеф покрива в най-голяма степен визията ви за началник на Българска национална телевизия?”. Победител със 70.1% се оказва Емил Кошлуков, следва 8.7% Василена Матакева, по-късно 8.4% Светлана Божилова, 6.8% Сашо Йовков, 2.5% за Сашо Диков, 1.5% за Венелин Петков, 0.9% за Ирина Величкова, 0.6% за Красимир Ангелов.

“Занимахте ли се с проблема, че един от претендентите е направил нарушаване, което се санкционира с до три години затвор”, обърна се към Съвет за електронни медии още при започване на чуването си Сашо Диков.

" Занимахме се. Това бе една от първите ми задания. Нарушения в документите на Емил Кошлуков не открих. Напомням, че ние не сме проверяващ орган. Нямаме пълномощия да проверяваме. Това го оставяме на вас, публицистите ", сподели ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова.

" Направо е и има задоволително доказателства, че има нарушавания. Не повтаряйте нелепостите на предходния състав на Съвет за електронни медии ", сподели Диков.

Тоя съобщи, че " обстоятелствата са ужасяващи ", в случай че човек чете " пространните доклади на Българска национална телевизия ". По думите му там нямало съпоставяне на рейтингите на Българска национална телевизия с останалите малките екрани.

Българска национална телевизия е в пъти по-негледаем канал от останалите два канала – Би Ти Ви и Нова ТВ, сподели Диков. Той цитира рейтинги на Българска национална телевизия 2 - 0,06, Българска национална телевизия 3 - 0,06, и Българска национална телевизия 4 - 0,002.

" Това значи, че десетки милиони изтичат в бездънна каса, наречена Българска национална телевизия. ази свещена крава Българска национална телевизия никой не смее да я пипне ", заключи Сашо Диков.

" Първото, което би трябвало да бъде направено, е да се върне доверието към Българска национална телевизия ", сподели Диков. По думите му гръбнакът на Българска национална телевизия 1 би трябвало да бъдат вести и журналистика. Трябва допинг, не може да се работи със боязън, сподели Диков. Когато един екип би трябвало да прави обект за новините, до момента в който е там, може да излъчва онлайн, а това не се прави заради слугинажния нрав, счита Диков.

Диков направи поръчка, в случай че бъде определен за общоприет шеф на медиата, да провежда тотална проверка.

“Край на далаверите, преди да ти кажат добре пристигнал и ти мятат 5 контракта с 15% комисионна и битката приключва” , сподели пред комисарите още той.

“Първо се прави тотална дисекция, кой в малкия екран каква работа прави. При 58 индивида на щаб дирекция Маркетинг се подписва контракт с външна компания за привличане на реклма” , възмути се още той.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР