Своеобразно българско дерби се състоя в 4-ия кръг на руската

...
Своеобразно българско дерби се състоя в 4-ия кръг на руската
Коментари Харесай

Хичо с асистенция в ремито срещу Ростов на Ивелин Попов

Своеобразно българско дерби се състоя в 4-ия кръг на съветската Висша лига сред Урал Екатеринбург и ФК Ростов, приключило 2:2. За домакините с асистенция за едно от попаденията се отличи Николай Димитров, а за гостите цялостен мач игра капитанът на българския народен тим Ивелин Попов.

И двата тима са в челото на класирането все още, като гостите от Ростов са на 2-а позиция с 8 точки, а Ростов е незабавно след тях със 7. Останалите срещи от кръга са през днешния ден и на следващия ден.

Домакините откриха резултата в 14-ата минута посредством Андрей Панюков. Николай Димитров проби напред по десния фланг на офанзивата и подаде в центъра на дребното наказателно поле, откъдето Панюков с превъзходен удар от въздуха изпрати топката в ъгъла на вратата.

Само след 4 минути гостите удариха горната греда след пробив от дясно и центриране на Роман Ерьоменко, само че ударът на Шомуродов се отби в горната греда на вратата на домакините. В 30-ата минута Димитров можеше да вкара втори гол за своите, само че изстрелът му от свободен удар мина на сантиметри от страничната греда. Преди почивката гостите също имаха една обстановка, само че второто полувреме стартира с две положителни офанзиви на Урал.

В 67-ата минута гостите от Ростов изравниха, като създател на попадението стана Елдор Шомуродов, който се възползва от подаване на полузащитника Хорен Байрамян.

Владимир Илин изведе още веднъж Урал напред с тъкмо осъществяване в 81-ата минута, който наказа неточност на отбраната на гостите, а единствено след още две Димитров напусна терена, сменен от Егоричев.

Натискът на Ростов даде резултат в 86-ата минута, когато Бьорн Сигурдарсон се разписа след пробив и пас на Артьом Козлов отдясно./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР