Сводничката Елмас Донева, която е обвинена за трафик на 6

...
Сводничката Елмас Донева, която е обвинена за трафик на 6
Коментари Харесай

Най-опасната сводничка на Балканите го закъса здраво в ареста

Сводничката Елмас Донева, която е упрекната за трафик на 6 дами за полова употреба в Кипър, има биполярно разстройство и страда от меланхолия. Това е заключението на доктор Адриана Солакова, която направи съдебно-психиатрична експертиза на 46-годишната софиянка, с цел да откри дали е вменяема.

Според вещото лице положението й обаче не е толкоз тежко, че да не може да се лекува в изискванията на следствения арест. При това състояние районният арбитър Гергана Симеонова, която гледа през вчерашния ден делото при закрити порти, отхвърли да промени мярката за неотклонение на Елмас Донева „ задържане под стража”, която й бе наложена преди три месеца, написа " Струма ".

Елмас бе арестувана на 27 ноември предходната година в София при взаимна интервенция на Районна прокуратура – Благоевград и Агенцията за битка с трафик на хора в Кипър, Столична дирекция на вътрешните работи, Първо РУП – Благоевград и ДАТО. Оказа се, че била търсена 4 години несполучливо от кипърските управляващи, защото сменила 7 пъти имената си, и то изцяло легално, в Районния съд в Шумен, откъдето е родом. В първите дни откакто бе задържана, Елмас Донева изиска да бъде прегледана от психиатър, защото не можела да спи.

Защитата показа здравно направление, че през 2004 година обвинената била на лекуване в психиатрична болница под името Даниела Донева, защото правила два опита за самоубийство, и изиска съдебномедицинска експертиза. Окръжните съдии обаче одобриха възражението на прокуратурата, че става въпрос за минал интервал, преди 13 години, и отхвърлиха настояването за експертиза.

Защитата ще апелира вчерашното правосъдно определение пред Окръжен съд другата седмица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР