Сводът на Хисар капия, дъгите от каменните ложи на Античния

...
Сводът на Хисар капия, дъгите от каменните ложи на Античния
Коментари Харесай

Логото на Пловдив 2019 - като свод, арка, амфитеатър СНИМКИ

Сводът на Хисар капия, дъгите от каменните ложи на Античния спектакъл и арките на църквите и джамиите в Пловдив се сляха в новото графично лого на Пловдив 2019. От през днешния ден то към този момент е на всички рекламни материали на идното домакинство на града на тепетата като европейска столица на културата.

За да основат образната еднаквост на идното събитие, от фондацията „ Пловдив 2019” поканили 4 дребни дизайнерски студия, които да предложат свои разновидности на лого. Заданието било то да сплотява историческите дадености на града, хубостите на Пловдив и многопластовия темперамент на идната стратегия по време на семейството, подготовката за което към този момент навлиза в нов стадий със 120 сътрудници, 70 плана и 300 събития.

Тръгвайки от досегашния знак със слогана „ Together”, търсихме повтарящия се претекст в града, културата и архитектурата на Пловдив, описаха от студио „ Пункт”, което в последна сметка стои зад новата визуализация. Дизайнерите разкрили овалната форма на арката в Антични спектакъл, Одеона, Римския стадион, в Хисар капия, сводовете на Джумая джамия и християнските храмове, дъгите от фасадата на Етнографския музей, сграфито в подножието на Стария град, прозорци, антични колони.

Спрели се на тази линия и поради асоциацията с пръстов отпечатък, която пък внушава еднаквост и уникалност.

В последна сметка седемте извити като сводове линии, които са насложени една над друга в логото, препращат също към: вход, дружно, еднаквост, древен стадион, завой на река, фасада, шадраван, врата, предпазване, вода, портал, промяна, амфитеатър, арка, напредък, седемте тепета, обсег, пластове, писмен знак П.

Логото с изключение на фронтално, може да се разгърне и в 3D вид, което пък дава опция за втъкването му в съоръжения. Приложимо е в позитив и негатив, на български и на британски език. В оригинала черното и бялото са в еднообразно съответствие, само че търпи и цветна поставка, която да „ поеме” различен цвят.

За надписа е употребен шрифт Uni neue, който е основан тази година и пасва на графичния знак. Позволява изписване на кирилица и има 14 разнообразни разчертания – това дава опция за приложимост по друг метод.

С новата визуализация на идното домакинство Пловдив 2019 стартира рекламна акция на 70 позиции по автомагистрали и централни входове.

Онлайн рекламата пък потегля с три видеа с логото и другите способи, по които то може да се употребява. В единия знакът е основан с изобразяване, в другия се ражда от музиката при въртене на грамофонна плоча, в третия е употребен кинематографичния метод и линиите в логото се изписват от светлина. В трите звучи репликата: „ Пловдив 2019, Европейска столица на културата. Създаваме дружно!” или пък „ Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. Наближава!”

Екипът е основал и хаштаг, посредством който проявата в бъдеще ще бъде разпознаваема в интернет.

Успоредно със основаването на новата визуализация е направен и нов уебсайт на Пловдив 2019. Ако преди той следше културния живот в Пловдив, в този момент към този момент сдържа цялата информация за идното домакинство, предистория, идея, събития, в това число и напътствие от кое място да се купят билети, сподели артистичният шеф на фондация „ Пловдив 2019” Светлана Куюмджиева.

Целта бе да се съчетае естетичното с практичната информация, изясни Йоханес Артинян от „ Ай креатив студио”. По отношение на логото той разяснява, че има изчистена съвременна визия, която към този момент е наложена в Западна Европа. „ По нашите ширини хората са склонни да търсят повече приказливост, само че единствено съвременно лого може в действителност да дръпне града”, добави той.

Предстои доразвиване на логото за партньорски организии и доброволци. Първите знаци, в които е претворено, са в рекламния календар за 2018, където логото от 7 дъги образува снежинка, вино, мартеница, цвете, букви, зелени поля, слънце, море, житен клас, облак, елха.
тагове пловдив 2019 лого светлана куюмджиева древен спектакъл хисар капия  Логото на Пловдив 2019 - като свод, арка, амфитеатър СНИМКИ  Логото на Пловдив 2019 - като свод, арка, амфитеатър СНИМКИ  Логото на Пловдив 2019 - като свод, арка, амфитеатър СНИМКИ  Логото на Пловдив 2019 - като свод, арка, амфитеатър СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР