Свободно плуващият в Черно море кокаин може да избие рибата!

...
Свободно плуващият в Черно море кокаин може да избие рибата!
Коментари Харесай

Предупреждение! Плуващият в Черно море кокаин може да избие рибата

Свободно плуващият в Черно море кокаин може да избие рибата! Това предизвестиха пред " България Днес " екип от родни ихтиолози, а това са експерти, учещи водните жители.

Преди дни родната полиция разгласи, че е разкрила рекордното количество от 170 кг кокаин във водите на Черно море, в региона на Шабла. Това се случва при интервенция, извършена взаимно с румънските управляващи. През идващите дни бе открито солидно количество и в " Слънчев ден " край Варна. Акцията по издирването ще продължи, защото има подозрения, че още кокаин плува в морето.

" Според информацията на полицията опиатът е в пакети, които могат да бъдат погълнати от по-големи риби. Това би означавало съдбовен край за животните. Ако пакет се скъса и кокаинът се разпилее, и по-малките типове могат да го обхванат, което също ще докара до тяхната гибел. Като всички животни в природата, и организмът на рибата не може да одобри изкуствено основани артикули ", обясниха специалисти пред вестника.

По думи на ихтиолозите опиатът поразява нервната система на рибите, което може да докара до тяхното краткотрайно парализиране, последвано от летален край. Според тях няма значение какъв брой огромно е количеството на погълнатия кокаин - даже и в минимална доза ще има смъртоносен резултат върху животното.

Кокаинът може да бъде рисков и за хората. Полицията насочи предизвестие никога да не се пробват да използват веществото. " Има данни, че откритият кокаин е в 90% чисто вещество – той в никакъв случай не се използва в този тип. Размесва се с други субстанции в съответствие 1 към 3. Употребата му може да докара до доста тежко натравяне ", обявиха управляващите.

В дивата в природа могат да бъдат открити животни, които обичат наркотичните субстанции и алкохола. В Австралия живее валаби (малко кенгуру), което обича да си похапва мак - главната суровина за хероина. В кокаинови плантации в Южна Америка живее гъсеницата Eloria noyesi, която се храни с кока и не умира. А верветът, тип маймуна, постоянно се оказва с махмурлук, откакто преяжда със захарна тръстика, която ферментира в стомаха на бозайника.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР