Свободният избор го има. От 2000 г. през шест месеца

...
Свободният избор го има. От 2000 г. през шест месеца
Коментари Харесай

Д-р Миндов: От 20 г. всеки може да сменя своя личен лекар

Свободният избор го има. От 2000 година през шест месеца всеки може да смени персоналния си доктор. Това сподели доктор Георги Миндов, ръководител на Софийското съдружие на общопрактикуващите лекари в бТВ.

„ Странно е да занимаваме обществото с нещо, което не е документирано. Имаме едно вербално предложение в едно студио от човек, който в никакъв случай не е работил в извънболничната помощ “, добави лекарят.

Според него, с цел да са претрупани персоналните лекари, това значи, че хората ги харесват и желаят да бъдат при тях. „ Всички са натоварени. Чакането варира от една седмица до един час “, сподели доктор Миндов.

По думите му сега 42% от финансирането в извънболничната помощ се прави на твърда сума, която е по контракт, а останалите 58% са за активност. „ Тази сума варира в другите практики, само че съвсем две трети сега се заплаща за активност “, изясни Георги Миндов.

Той разяснява и следващия случай на експанзия против лекари в Хасково. Д-р Миндов съобщи, че нахлуване против лекари е еднакво на това над служител на реда, арбитър или прокурор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР