Свободните и солидарни хора вчера се събраха, за да подкрепят

...
Свободните и солидарни хора вчера се събраха, за да подкрепят
Коментари Харесай

Адв. Величков: Има тенденция за нарушаване политическите права на гражданите

Свободните и солидарни хора през вчерашния ден се събраха, с цел да поддържат героичния Украински народ, сражаващ се за суверенитета и територията си, за домовете и децата си, за правото си на избор.

Пред Руското посолство ни чакаха два взвода полиция, а зад тях 15 - 20 патриоти, компактно залепени до оградата в зоната за сигурност на посолството, където е неразрешено събирането на хора. Опитах се да приказвам с няколко офицери за какво тези хора са позволени там, мълчаха. Накрая един ми сподели, че това е направено по тяхна преценка. Но тази преценка не би следвало да опонира на разпоредбите, а и не би следвало да слага една група протестиращи, освен това без позволение, пред друга група протестиращи, които са декларирали в Общината маршрут и място!

Допусна се очевидна провокация на пийнал и гол до кръста мъж от проРуския митинг, който крещи обидни думи към и приканва за клане, позволен от служителите на реда през кордона пред множеството от хора, подкрепящи Украйна. Полицейски офицер отхвърляше да го изведе от зоната на Протеста. Това е следващ случай, измежду конфликтите пред ПСА и вишката, с която се сваляше украинското знаме от третия етаж на Столична община, в който полицията очевидно толерира противозаконни дейности на по този начин наречените националисти за сметка на законно протестиращите мирни жители.

Тоест налице е наклонност за нарушение политическите права на жителите, безучастие на Министерство на вътрешните работи за тяхната отбрана от нападателни лица, очевидно обслужващи ползите на страна агресор. Това е смущаващо и рисково, води до разделяне и може да заплаши и гражданския мир.

Задължение на народните представители е да изяснят този въпрос незабавно и на министър ръководителя да извика вътрешния министър за пояснения и да му даде указания за точното и еднообразно използване на Закона!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР