Свободата, Санчо, се живее със замах, смело сърце и плам

...
Свободата, Санчо, се живее със замах, смело сърце и плам
Коментари Харесай

Да танцуваш за свободата си - “Дон Кихот на Украинската опера и балет идва у нас

" Свободата, Санчо, се живее със размах, самоуверено сърце и жар в душата! " Това е един от най-запомнящите се цитати на безконечния разказ на Мигел де Сервантес - " Дон Кихот ".
 “Великият Гетсби ” - балет на Лео Муич с премиера в Софийска опера и балет
Богатство, неразрешена обич и тъмни мании във “Великият Гетсби ” на сцена

Премиера на балета по романа на Фицджералд в Софийска опера и балет

Пътуването на неговите герои през Испания е пътешестване към свободата, към желанието за правдивост. Така едни от най-важните въпроси, които слага историята им, е дали в действителност свободата е най-ценното богатство, дали е допустима и по какъв начин се реализира.

Този месец ще можем да си напомним и преживеем още веднъж приключенията на Дон Кихот и Санчо Панса посредством изкуството на танца. В София, Пловдив и Варна ще гостува Националната опера и балет на Украйна, която с майсторското си великолепие ще ни потопи в свободолюбивия свят на " Дон Кихот ".
 Снимка 668883

Историята ще оживее под музиката на Лудвиг Минкус, а на сцената ще забележим истински типичен осъществявания, ловко вплетени в съвременни екзотични танци, както и впечатляващи декори и костюми.
 Снимка 668881

Балетистите от Лвовската национална опера и балет са заслужили актьори на Украйна, лауреати от влиятелни интернационалните състезания и десетки млади танцьори. Всички те ще ни потопят в либретото и хореографията на Мариус Петипа, с цел да ни върнат още веднъж вярата и вярата в свободата и добротата.
 353 балерини и впечатляващият им международен връх на Гинес
353 балерини и впечатляващият им международен връх на Гинес

Конкуренцията не може да стъпи и на дребния им пръст

" Дон Кихот " на Украинската опера и балет е в София на 12 юни в Зала 1 на НДК, в Пловдив на 13 юни в Зала " Сила " и във Варна на 14 юни в Двореца на културата и спорта. Повече информация има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР