Свободата няма цвят и за нея трябва да воюваме всеки

...
Свободата няма цвят и за нея трябва да воюваме всеки
Коментари Харесай

Вчера беше опозицията, днес е журналистиката

Свободата няма цвят и за нея би трябвало да водиме война всеки ден дружно. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група на социалистите. "Вчера беше опозицията, през днешния ден е публицистиката, на следващия ден на кого ще се опитате да пандизите устата?, попита тя ръководещите и добави, че свободата няма цвят и всички дружно би трябвало да я пазим.

В декларацията се напомня, че на 7 септември група публицисти излязоха с позиция, в която изричат възмущението си към долнопробните компромати, употребявани против кандидат-кмета на София, повдигнат от "Демократична България " арх. Борислав Игнатов.

"Сега ние, от "БСП за България ", призоваваме: Днес е денят! Не ни е боязън. Днес е денят, всички да се противопоставим на през вчерашния ден, когато беше свален от ефир публицист от БНР - Силвия Великова. Днес е денят да се противопоставим на оня ден, в който журналистът Юрий Борисов беше отведен с белезници на разпит като очевидец. Днес е денят, да се противопоставим на 30.08.2019 година, когато министър- ръководителят Бойко Борисов изключи микрофоните на публицистите в Министерския съвет ", съобщи Нинова. Тя се обърна към публицистите с молба да не отразяват "онези политици, които потъпкват свободата на изложение " и които уволняват, когато им задават неуместни въпроси.

Случаят от през вчерашния ден е следващото посягане върху свободата на словото, преди този момент бяха Генка Шикерова, Милен Цветков и доста други, безапелационни са левицата. Според тях освен публицисти, които подлагат на критика властта и имат друго мнение, са уволнени от работа, а техните фамилии също са притеснявани. "Вчера беше опозицията, през днешния ден е публицистиката, на следващия ден кого, уважаеми ръководещи и господин Борисов, ще дискредитирате, на кого ще пандизите устата, кого ще оковете в белезници и ще подкарате към следствието ", пита се още в декларацията. Според депутатите от Българска социалистическа партия в 21 век у нас господстват мракобесие и тирания. Те приканиха всеки българин, който има "неудобни въпроси ", да ги зададе на премира в обществените мрежи, в изявленията, в имейли и писма до Министерския съвет.

По думите на Нинова доста пъти микрофонът й на трибуната в пленарната зала е бил изключван. Затова побърза да попита премиера Борсов за какво като има толкоз доста вложители у нас, както той в четвъртък съобщи, същия ден работодателите са установили, че е настъпила рецесия в промишлеността. За юни статистиката е отчела спад на износа с 6,4% и спад в производството. Стопанската обстановка за август е -3,1%. В машиностроенето, електротехниката, текстил и облекло, в производството на мебели, на метали имаме спад в продажбите и то от месеци. ”Кое е вярното господин министър председател? Вашето говорене за стопанската система или действителното положение в страната? ", обърна се алената лидерка още веднъж към премиера.

Декларацията на столетницата засегна и тематиката за Шенген и спорните изявления на Борисов за това дали България се стреми към влизане в Шенген или "не го желаеме ". По думите на Нинова не Холандия е отговорна, че е срещу приемането ни, а това, че в България има корупция, пробив в системите за сигурност и доста други пороци в политиката.

Във връзка с шпионския скандал социалистите питат по какъв начин министър-председателят твърди, че нищо не е знае и е научил за следствието и арестите от медиите. ДАНС и Министерство на вътрешните работи, които са провели следствието преди то да влезе в прокуратурата, са директно подчинени на министър-председателя по Конституция и законите на страната, установяват от левицата. "Какво значи това изречение „ аз нищо не знаех”? Има две възможности- или ДАНС и Министерство на вътрешните работи са ви уведомили, тъй като са на ваше директно послушание и всички знаем, че не кихат без да ви питат и вие излъгахте българския народ, или двете служби не са ви уведомили и въпросът е- за какво сте там и какъв сте там. Премиер ли сте или сламен човек. Чакаме отговори на тези въпроси ", гласи заключителната част от мнението и приключва с апела към жителите да се обединят против "мракобесието и диктатурата ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР