Свободата на Великобритания да определя собствените си правила за имиграцията,

...
Свободата на Великобритания да определя собствените си правила за имиграцията,
Коментари Харесай

ЕС се готви да втвърди условията за преходния период след Брекзит

Свободата на Англия да дефинира личните си правила за имиграцията, търговията и рибарството по време на преходния интервал може да бъде в допълнение лимитирана съгласно ревизирани насоки на Европейския съюз за прехода, съобщи Би Би Си.

Според чернова на документа цялостната независимост на придвижване ще бъде удължена до началото на 2021 година Англия също така ще се нуждае от " позволение ", с цел да се възползва от съществуващите търговски покупко-продажби на Европейски Съюз.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, само че с цел да минимализира последствията за хората и бизнеса, концепцията е да изглади пътя за връзките след Брекзит в продължение на 18-месечен или двегодишен временен интервал.

Останалите 27 страни членки ще се срещнат по-късно този месец, с цел да завършат насоките за Мишел Барние, договарящия на Европейски Съюз за Брекзит, преди началото на формалните диалози.

Според чернова на тези насоки, с която разполагат " Файненшъл таймс " и " Гардиън ", Европейски Съюз желае да затегне изискванията, които ще се ползват за Англия по време на прехода. Съюзът предлага той да продължи до 31 декември 2020 година

В текста се показва, че наредбите за правата на жителите, контрактувани като част от договорката за първата фаза на договарянията през декември, няма да влязат в действие до края на преходния интервал. Според " Файненшъл таймс " това значи, че Англия няма да може да отхвърля разрешителни за работа на мигранти от Европейски Съюз до момента в който не влязат в действие новите правила за имиграцията.

Европейски Съюз също така упорства, че Англия ще може да възползва от облагите на комерсиалните съглашения с страни отвън Европейски Съюз, в случай че получи позволение от Брюксел. За рибарството в документа се предлага съществуващите правила за квотите да останат същите по време на преходната фаза.

Базираният във Англия бизнес желае детайлностите за преходното съглашение да бъдат контрактувани допустимо най-скоро, с цел да могат да възнамеряват бъдещето.

Британски министри настояха, че свободното придвижване ще завърши, когато Англия напусне и европейските служащи, идващи във Англия след 29 март 2019 година ще би трябвало да се записват.

Междувременно ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск настоя за повече изясненост от Англия по отношение на това какви връзки желае с Европейски Съюз и съобщи, че отводът от Брекзит към момента е вероятен.

Евродепутатите са разтревожени

По време на обсъждане с Туск и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер евродепутатите предизвестиха държавното управление на Англия да не приема постигането на преходно съглашение за даденост. Те също по този начин подчертаха нуждата от допустимо най-бързо придаване на формален темперамент на съглашението за отдръпване, съобщи пресслужбата на Европейския парламент.

Евродепутатите също така приканиха държавното управление на Англия да изложи ясно своята визия за бъдещите връзки на страната с Европейски Съюз, като заобикаля шумно прокламирани цели като цвят на паспортите, който постоянно е бил предмет на свободен избор. Някои евродепутати ясно подчертаха, че никакъв статут отвън Европейски Съюз не може да бъде толкоз добър, колкото пълноправното участие в Европейски Съюз.

Други показаха, че договарянията сред Европейски Съюз и Англия неизбежно ще бъдат сложни, само че подчертаха, че това е по този начин, тъй като всички заинтригувани страни се стремят да реализират най-хубавите решения за жителите. Координаторът на Парламента по отношение на Брекзит Ги Верхофстад акцентира нуждата от гаранции в региона на процедурите за подаване на заявки за престояване за жители на Европейски Съюз, които желаят да живеят във Англия в бъдеще. Той посочи, че новият статут на престояване, препоръчан от Англия, не би трябвало да влиза в действие преди края на преходния интервал.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (146)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР