Свободата на словото е висша ценност за ДПС. Ние от

...
Свободата на словото е висша ценност за ДПС. Ние от
Коментари Харесай

ДПС: Лъжите няма да заблудят евроатлантическите ни партньори кои сме ние

" Свободата на словото е висша полезност за Движение за права и свободи. Ние от Движение за права и свободи постоянно сме защитавали правото на всеки жител да показва мнение и да отстоява позиции. В цялостна степен това важи за публицистите, чието предопределение е да пазят истината ".

Това се споделя в позиция на Движението, разпратена до медиите.

" Именно по тази причина Движение за права и свободи не може да одобри опитите на някои медии и неправителствени организации към кръга " Капитал " да показват обществено изразено мнение от народни представители на Движението за " посягане " върху свободата на словото.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и депутати от Движението показаха в четвъртък пред публицист на " Капитал " безапелационната си позиция по отношение на оповестена в изданието публикация с извънредно манипулативно и погрешно наличие, целящо само да злепостави партията и нейни функционери.

32 години политици, партии и медии в България градят имидж и въздействие с анти-ДПС реторика. Безпринципното и основаващо се на откровени неистини слагане на етикети е метод на медиите от кръга „ Капитал “ към Движение за права и свободи, който изрично отхвърляме да приемем. И към този момент неведнъж декларирахме, че ще реагираме против това с всички демократични средства.

Заявяваме, че ние постоянно сме били и ще бъдем бранители на свободата във всички нейни проявления. Но също по този начин твърдо ще отстояваме истината и обективността и ще се противопоставяме на всяка неистина по адрес на Движение за права и свободи, намерила място на страниците на която и да е медия.

Вярваме, че само истината и обективността са основата на по този начин нужния през днешния ден висок журналистически стандарт при отразяване на публичните процеси. Обратното би било липса на морал във всевъзможен смисъл, освен журналистически.

Ние постоянно сме били евроатлантическа партия, несъмнено потвърдила се в доста по-трудни и мрачни времена от близкото минало. И нямаме потребност да потвърждаваме това в този момент. Последователно през годините сме отстоявали демократичните полезности в отбрана на демокрацията, правата и свободите. Затова и през днешния ден лъжите на олигархичния кръг „ Капитал “ няма да реализират задачата си да заблудят нашите евроатлантически сътрудници кои в действителност сме ние от Движението за права и свободи. Защото те доста добре ни познават ", пишат от Движение за права и свободи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР