Свободата на словото е в основата на демокрацията. Това е

...
Свободата на словото е в основата на демокрацията. Това е
Коментари Харесай

Румен Радев: Държавата се управлява по телефон

Свободата на словото е в основата на демокрацията. Това е фундаментална полезност. Очевидно в България е в рецесия.

Това разяснява президентът Румен Радев във връзка митинга пред БНР поради свалянето от ефир на журналистката Силвия Великова.

Държавният глава подсети, че ефирът на публичното радио не е спирал даже по време на война. През предходната седмица стратегия " Хоризонт " на медията спря за " техническа профилактика " за няколко часа.

" Този проблем още веднъж удостоверява въпроса кой и по какъв начин ръководи публичните медии. Очевидно страната се ръководи посредством нечий телефон, а не през институциите каквато е естествената европейска процедура. И мисля, че на това нещо е извънредно време да се постави край ", разяснява Румен Радев.

Неговата рекомендация е проверяващите и шефът на БНР да излязат, да разгласят същинските претекстове, " тъй като става въпрос за социална медия, а не за частна ".

" Според мен има лъч вяра и той е в държанието и реакцията на публицистите в БНР, които дадоха образец по какъв начин се отстоява достолепие, независимост на словото и професионални стандарти ", сподели президентът, представен от БГНЕС.

Президентът също не даде безапелационен коментар дали ще наложи несъгласие, в случай че бъде определен Иван Гешев за основен прокурор. " Конституцията ясно демонстрира по кое време и по какъв начин се произнася президентът ", отговори Радев.

Президентът Румен Радев откри новата образователна година в столичното 18 СУ " Уилям Гладстон ”.

" Скъпи възпитаници, продължавайте с порив и ентусиазъм по предизвикателния, само че доблестен път на познанието. Бъдете любознателни и не се огъвайте пред трудностите, а ги използвайте като трамплин за бъдещи триумфи. Продължавайте с думи и каузи да отстоявате територията на духовността. Каквото и да вършиме дано бъде с мисъл за България ", обърна се в приветственото си слово президентът.

Директорът на учебното заведение Величка Стойчева означи, че през лятото на 2019 година е извоюван план, финансиран по стратегия Еразъм+ на стойност 80 000 евро. С парите ще бъдат подготвени в допълнение учители и възпитаници в страните, каквито езици се преподават в учебното заведение. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР