Свободата на словото е един от основните принципи на Първата

...
Свободата на словото е един от основните принципи на Първата
Коментари Харесай

Университетите трябва да защитават както речта, така и безопасността на студентите

Свободата на словото е един от главните правила на Първата корекция на Америка. Често се дефинира като правото на човек да каже каквото желае, стига тази тирада да не заплашва персоналната сигурност на някой различен. Това стига до сърцевината на основна концепция, която е, че речта – даже речта, която намираме за отвратителна – е друга от държанието.

Границите на тази концепция бяха тествани през последните години по доста способи. Те бяха тествани още веднъж предходната седмица, когато трима президенти на елитни американски университети - Университета на Пенсилвания, Харвард и Масачузетския софтуерен институт - се явиха пред комисия на Камарата на представителите, разглеждаща антисемитизма в университетите след израелската война в Газа. Вълна от пропалестински митинги удари кампуси из цяла Съединени американски щати, където университетската политика клони мощно наляво.

Такива учебни заведения през последните години са склонни да бъркат и да осъждат тези, които поддържат неполитични възгледи, постоянно консервативни, ил...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР