Свободата на придвижване през границите на Великобритания и установяване на

...
Свободата на придвижване през границите на Великобритания и установяване на
Коментари Харесай

Лондон се готви да отнеме права на европейците на 1 ноември

Свободата на напредване през границите на Англия и определяне на нейна територия от жители на другите страни в Европейския съюз ще завърши на 1 ноември, в случай че страната напусне Европейски Съюз без съглашение, съобщи Би Би Си, като се базира на известие на Даунинг стрийт. Бившият английски министър председател Тереза Мей оферираше временен интервал за свободното придвижване до 2021 година за всички европейци или да им разреши да останат за 90 дни, преди да се наложи да аплайват за позволение за по-продължително престояване.

Кабинетът на новия министър председател Борис Джонсън посочи, че тези два разновидността към този момент са невалидни при положение на Брекзит без договорка. Вместо тях ще има нов метод, който следва да бъде конкретизиран. На Острова живеят към 3 млн. европейски жители от останалите 27 страни от Европейски Съюз, а в последно време към 40 милиона европейци влизат в страната. Джонсън разяснява за техния статут, че Англия " няма да бъде враждебна към имиграцията или имигрантите ", само че че " имиграцията би трябвало да бъде демократично следена ".

Завчера английски медии оповестиха, че вътрешният министър Прити Пател упорства свободното придвижване да бъде прекъснато сега на напускането на Англия на 31 октомври, в случай че няма съглашение. Тъй като няма построена система за възобновяване на граничния надзор, нито подготвеност за кандидатстване и издаване на визи, английското Министерство на вътрешните работи изследва опита на Сингапур за високотехнологично отчитане на придвижването през границите, писа " Дейли телеграф ". Идеята на Пател е да заобиколи Народното събрание при вземането на решението за преустановяване на правата на европейците и да се опре на други законови благоприятни условия за връщане на граничния надзор. 

РЕАКЦИЯ

Либералдемократите обаче реагираха стремително на концепцията с остра рецензия. Говорителят им сър Ед Дейви обвини правителството, че се държи " безконтролно и неразумно ". Според опозицията, в случай че концепцията на Пател се реализира, европейци с право на престояване във Англия, които са били по някаква причина отвън страната, няма да могат да се върнат след 1 ноември. Работодателите няма да знаят кое е законното положение след 31 октомври и това в голяма степен ще усили вредите от Брекзит без договорка, акцентира сър Дейви.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР