Свободата на изразяване е важна ценност и се отнася и

...
Свободата на изразяване е важна ценност и се отнася и
Коментари Харесай

Холандският външен министър се застъпи за активиста, разкъсал Корана

Свободата на изложение е значима полезност и се отнася и за неприятните отзиви. Това съобщи през днешния ден нидерландският външен министър Вопке Хукстра, разяснявайки дейностите на деятеля, раздрал Корана пред постройката на националния парламент, съобщи Нидерландската радиотелевизионна корпорация.

Министърът акцентира, че схваща провокативната и обидна страна на сходни дейности. Според него обаче свободата на изложение е значима полезност.

Тази независимост важи и за неприятните отзиви, сподели Хукстра.

На 22 януари водачът на антиислямското придвижване " Пегида " Едвин Вагенсвелд провежда протест пред Народното събрание, на който раздра Корана. Той окачестви действието си като независимост на изложение, каквато би трябвало да бъде позволена в страната, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Акцията остана съвсем незабелязана в Нидерландия, само че информацията за действието бързо се популяризира в обществените медии в Турция.

Посланикът на Нидерландия в Турция през днешния ден бе извикан в министерството на външните работи в Анкара, където пред него е изразен бил митинг по отношение на разкъсването на екземпляра от Корана на демонстрацията в Хага.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР