Свобода е думата, която се цени най-много в Европа. Свободата

...
Свобода е думата, която се цени най-много в Европа. Свободата
Коментари Харесай

Кои са държавите с най-добро качество на живот в Европа

Свобода е думата, която се цени най-вече в Европа. Свободата да живееш живот, както искаш и изключително където искаш. Европа съставлява обилие от прелестни страни. В тази ранглиста ви представяме петте от тях с най-високо качество на живот, като сме се съсредоточили върху фактори като икономическа непоклатимост, сигурност, политическа непоклатимост, данъчни политики и показател на живота.

Европа постоянно е била мечтана дестинация за хората по целия свят. И има основателна причина за това. От богатата история и просвета до необикновено модерните и развити градове. От зашеметяваща природа до множеството обекти на международното завещание на ЮНЕСКО. От безвизово пътешестване до високия стандарт на живот. Всичко това звучи доста привлекателно.

Ето и описът с най-хубавите страни за живеене в Европа:

 швейцария
1. Швейцария
Швейцария от край време е една от страните с най-голям стандарт на живот в Европа. Тя е спокойна, а жителите ѝ се любуват на живота си, без да се тормозят за налозите. Според показателя на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за добър живот, Швейцария се показва доста по-добре в множеството измерения спрямо други страни. По-голямата част от швейцарците са задоволени от качеството на живота, здравната система и пазара на труда, което пък води и до по-висока дълготрайност на живота.

От данъчна позиция Швейцария е парадайс за богатите хора. Швейцарските банки са безвредни, а равнището на корупция в страната е ниско.

Политически и стопански, Швейцария е известна като постоянна, има ниски налози и е една от най-сигурните страни в света.

 Швеция
2. Швеция
Швеция е една от най-хубавите европейски страни за живеене, а съгласно отчета за международното благополучие, шведите са едни от най-щастливите хора. Известна е със северния си минимализъм, резистентност и връзка с природата.

Страната е политически постоянна. Има една от най-хубавите здравни системи в Европа и се стреми да реализира тъждество в приходите. Освен това системата за публично обучение има превъзходна интернационална известност.

Като всяка скандинавска страна, Швеция има високи налози, само че това е компромис за бързи и качествени услуги, безвредни улици и изцяло успокоение. От политическа позиция Швеция е транспарантна и не толерира корупцията, което я прави една от минимум корумпираните страни в света, а това е решителен фактор за бизнеса.

 Германия ковид
3. Германия
Политически, финансово, стопански – германците са известни със своя прагматичен метод към живота и обществото и ценят упоритата работа и точността. (Въпреки че всеки, който в миналото е бил на Октоберфест, е схванал, че те знаят и по какъв начин да се отпускат и да се любуват на живота)

Като водеща европейска мощ и една от най-големите стопански системи в света, Германия може да се похвали с един от най-високите стандарти на живот в света.

Германия има репутацията на извънредно бюрократична страна. Но макар цялата бумащина страната действа дейно, вдъхвайки на жителите си доверие в институциите. Здравната система и образованието са безвъзмездни.

Известна в целия свят със своята инженерна, машинна и химическа индустрия, немската стопанска система и до ден сегашен е една от най-силните в света. Изкуството и културата на страната, обектите на международното културно завещание на ЮНЕСКО, горите и зашеметяващите крепости, кацнали в планините, допълват репутацията ѝ.

Германия е значим бизнес магнит за задгранични вложители и бизнесмени. Да, бюрокрацията може да бъде призрачен сън, само че стабилната правна среда компенсира това.  Държавните чиновници имат щателна и професионална работна нравственос. Дори високите налози не стопират бизнесмените да влагат.
4. Дания
Дания е страна с високо качество на живот, която съвършено съчетава  шумната градска среда със спокойна природа.

В Дания всичко се върти към около hygge. Тази дума се превежда като уют, което значи, че би трябвало да цените дребните неща в живота. Затова животът в Дания е спокоен и уравновесен, а хората са най-доволните на земята.

Въпреки че жителите са задължени да заплащат високи налози, те се възползват доста от разнообразни публични услуги като гратис публично обучение и универсално гратис опазване на здравето. В международните ранглисти Дания е една от най-безопасните и чисти страни.

Животът е безценен и има високи налози, само че налице са високи резултати във връзка с нововъведенията, доста бизнес благоприятни условия, с цялостен достъп до всички пазари на Европейски Съюз.

Според показателя на корупцията, Дания води класацията за най-ниско равнище на корупция.
5. Нидерландия
Полета с живи цветни лалета, съразмерен пейзаж, като че ли излязъл от картина на Ван Гог и спокойни разходки с велосипед по каналите на остарелия Амстердам. Това е Нидерландия, която обаче, предлага доста повече това.

Според международния отчет на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Нидерландия има високо качество на живот и е прелестно място.  Страната е необикновено толерантна и интензивно пази човешките права. Законът не разрешава дискриминирането,  позволявайки на хората свободно да показват себе си и своите убеждения.

Сплотеността и приветливата просвета са нещо, особено за нидерландците. Там  царува дълго търсеното чувство за успокоение.

Нидерландия се радва на извънреден бизнес климат. В един непрестанно изменящ се свят той обезпечава по този начин нужната непоклатимост. Отличното местонахождение на страната и достъпът до Западна Европа са изключително привлекателни за вложителите. Данъците са много високи, само че данъчната система предлага доста преимущества за бизнесмените.

Текстът е оповестен в Nomad Capitalist. Преводът и заглавието са на ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР