Свличане на земна маса отне днес живота на най-малко 14

...
Свличане на земна маса отне днес живота на най-малко 14
Коментари Харесай

Свлачище затрупа казарми във Виетнам, уби 14 войници

Свличане на земна маса лиши през днешния ден живота на минимум 14 военни, а 8 души се считат за изчезнали в Централен Виетнам, заяви държавното управление, представено от Ройтерс и ДПА.

Това е най-голямата загуба на жива мощ в армията в спокойно време и тя идва в миг, в който виетнамските военни подкрепят управляващите в ликвидирането на последствията от огромните наводнения в страната, отбелязва Ройтерс.

Свлачището е станало в 1 ч. след среднощ и е затрупало с тиня и камъни казармените пространства в централната провинция Куангчи, заяви държавното управление на уеб страницата си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди броени дни друго свлачище умъртви 13 души, основно бойци, в прилежащата провинция Тхиатхен-Хюе. Там към момента се търсят 15 души.

След починалите през днешния ден в новото свлачище са двама генерали и осем високопоставени офицери.

От началото на октомври проливни превалявания провокираха най-тежките наводнения от години във Виетнам, а в централната част на страната починаха над 80 души. Три стихии удариха централното крайбрежие. През идващите няколко дни се чакат още поройни дъждове.

Днес държавните медии оповестиха, че реки в провинция Куангчи са достигнали най-голямото покачване на равнището си от 20 години, наводнявайки повече от 40 000 къщи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР