Свлачището на територията на село Пиргово представлява реална опасност за

...
Свлачището на територията на село Пиргово представлява реална опасност за
Коментари Харесай

Свлачището при село Пиргово представлява реална опасност за хората и техните имоти

Свлачището на територията на село Пиргово съставлява действителна заплаха за хората и техните парцели, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе. Областният шеф Галин Григоров и отрасловият заместител регионален Валентин Колев, дружно с началника на отдел „ Държавна благосъстоятелност “ инж. Огнян Атанасов посетиха на място и се срещнаха със създалата се рискова конюнктура, провокирана от мощно активизирано свлачище на територията на село Пиргово.

То е записано още през 70-те години на 20-ти век, само че от предходната година се следи засилена интензивност. За минимизиране на заплахата от причиняване на вреди са предприемани разнообразни ограничения, измежду които привикване на комисии от експерти, а също и подаване на сигнали до способени институции. Моментната конюнктура е подбудена както от изобилните превалявания, паднали през миналата седмица, по този начин и от нарасналото равнище на подпочвените води.

Засегнатите поданици споделиха своите терзания за имуществото и живота си.

Нанесените вреди се показват най-вече в проваляне на части и срутване на земни маси, представляващи елементи от дворовете на живущите. Тези процеси са провокирали сриване на икономически постройки и формиране на пукнатини по къщите на хората на ул. „ Пиргос “.

Свлачищните процеси не престават да бъдат дейни и съставляват действителна заплаха за парцелите и техните жители.

В тази връзка регионалният шеф подхваща нужните ограничения. Сред тях са незабавното сигнализиране на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет за обезпечаване на средства за нужните геолого-проучвателни действия за изясняване на аргументите и други действия за преодоляване на процеса. Григоров е и в непрекъснат контакт с всички страни, имащи отношение по казуса. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР