Свлачището край курорта Албена, което затрупа двама души, продължава да

...
Свлачището край курорта Албена, което затрупа двама души, продължава да
Коментари Харесай

Свлачището край Албена все още е опасно

Свлачището край курорта " Албена ", което затрупа двама души, продължава да е рисково. Това стана ясно през днешния ден след ревизия на място. Проблем остават огромното количество подпочвени води в региона.

Владко Владев е измежду притежателите на парцели наоколо до свлачището. Той споделя, че от години вижда нередности с водосборните шахти. " Водосборната шахта №2 се намира тъкмо над локалното свлачище, както е посочено на скицата. Точно на същото място преди 20 години се случи предходното свлачище тук ", разяснява той пред Нова телевизия.

Още през вчерашния ден локалните хора са забелязали огромно количество вода, което извира от ската и безусловно наводнява улицата там.

Вода продължава да тече и през днешния ден, като съгласно локалните аргументите за това са две. " Едната е приключване на събраната вода от водосборните шахти, които се намират на територията на " Албена " и от които не се води водата, както би следвало с тръбопроводи в морето. Другата е спукан водопровод на територията на " Албена ", уточни Владко Владев.

По-рано през днешния ден комисия отпред с зам.-кмета на Балчик Димитрин Димитров инспектира регион. " Бяха замерени множеството от измервателните уреди – пиезометри. Установи се покачване на подпочвените води. В един от трите отвесни кладенеца, които събират подпочвени води, също се откри по-високо равнище на събраната вода ", съобщи той.

Все още има риск свлачището да се задейства още веднъж. " За страдание има още следи от повърхностни води. Според нас все още свлачището е рисково. Има възможност за спомагателни свличания в лявата част на сектора, който към този момент се е свлякъл ", добави Димитров.

Състоянието на двамата потърпевши, които свлачището затрупа преди дни, е устойчиво, макар сериозните контузии.

" В момента няма риск за живота им, само че пациентката, която е с раненото ходило, към момента е в рисково положение, поради значимото унищожаване на мекотъканни структури ", съобщи доктор Митко Димитров - шеф поделение по ортопедия в МБАЛ Добрич.

Обследването на региона ще продължи и през идващите дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР